WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Książka kucharska klasy 0
POTRAWY Z GRZYBÓW.
Groch z kapustą i grzybami
Karp w galarecie. Składniki 1 wypatroszony i sprawiony karp siatka włoszczyzny 1-2 łyżeczki cukru sól i pieprz 3 posiekane cebule 2 garście rodzynek i.
Autor: Adrianna Szalonka
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Książka Kucharska.
Ryby i owoce morza.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Książeczka kucharska:
Jedz smacznie i zdrowo.
Zdrowa dieta Europejczyka
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
Potrawy i przepisy Meksyku
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Sałatka Grecka..
KUCHNIA HAWAJSKA.
Wpływaj na swój umysł, podnoś jakość uczenia się przez dietę, ćwiczenia umysłu i sport autor Michał Mucha wykorzystane zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
Zdrowa dieta Europejczyków
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Kuchnia francuska krowa.
Kuchnia Wietnamska.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Witaminy.
Podróże po świecie Smaki Europy.
Szukamy wiosennych smaków. Wiosenne porządki Opowiedz, co dzieje się w przyrodzie wraz z nadejściem wiosny.
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Święta Bożego Narodzenia
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Kuchnia bez tajemnic i granic
Lubelszczyzna gołąbkiem pachnąca
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA

KORECZKI

KORECZKI 1 WERSJA: - pomidorek koktajlowy, winogrono, kawałeczek serka - banan, -kiwi

WEGETARIAŃSKA KANAPKA Produkty: - papryka -pomidor -ogórek (kiszony) -bułka  Przygotowanie: 1.Bułkę przekrój na pół 2.z obu połówek wyjmij „miąższ” 3.ogórka, paprykę  i pomidora przekrój w kostkę i włóż w pustą przestrzeń 

DUSZONE JABŁKA

DUSZONE JABŁKA Składniki: - jabłka -masło -rozmaryn -sok z pomarańczy Przygotowanie: Rozgrzej patelnię. Na patelnię nałóż masło i rozmaryn. Gdy patelnia będzie już rozgrzana dodaj pokrojone jabłka w ćwiartki. Potem dodaj soku z pomarańczy i przykryj patelnię aby jabłka się udusiły.  Po wyparowaniu soku zdejmij jabłka z patelni i ciesz się ich smakiem.

SAŁATKA Z RYŻEM Produkty: 200 g ugotowanego ryżu, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, mała puszka czerwonej fasolki, 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, natka pietruszki, przyprawy wg gustu

SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO Produkty: seler naciowy pokrojony w kostkę (można sparzyć wrzątkiem), jabłko pokrojone w kostkę, rodzynki lub żurawina, sok z cytryny odrobina cukru do smaku

FASZEROWANE ZIEMNIACZKI Produkty: -ziemniaki, - pieprz, sól, papryka, tymianek, plasterek sera, pomidor

FASZEROWANE ZIEMNIACZKI Wykonanie: 1. Ugotuj ziemniaki. 2 Po ostudzeniu ziemniaków, wydrąż środek i rozgnieć widelcem na puree. Pomidory pokrój w kostkę, wymieszaj z ziemniaczanym puree. Dodaj przyprawy. Otrzymane puree ziemniaczano – pomidorowe włóż do wydrążonych ziemniaków. Na wierzch połóż plasterek sera. Zapiecz w piekarniku.

OWOCOWA SAŁATKA Produkty: 2 banany, 1 kiwi, 1 mango, 1 jabłko, 2 mandarynki, 1 pestki z połowy granatu, sok z jednej cytryny

SMACZNEGO