WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA
KORECZKI
KORECZKI 1 WERSJA: - pomidorek koktajlowy, winogrono, kawałeczek serka - banan, -kiwi
WEGETARIAŃSKA KANAPKA Produkty: - papryka -pomidor -ogórek (kiszony) -bułka Przygotowanie: 1.Bułkę przekrój na pół 2.z obu połówek wyjmij „miąższ” 3.ogórka, paprykę i pomidora przekrój w kostkę i włóż w pustą przestrzeń
DUSZONE JABŁKA
DUSZONE JABŁKA Składniki: - jabłka -masło -rozmaryn -sok z pomarańczy Przygotowanie: Rozgrzej patelnię. Na patelnię nałóż masło i rozmaryn. Gdy patelnia będzie już rozgrzana dodaj pokrojone jabłka w ćwiartki. Potem dodaj soku z pomarańczy i przykryj patelnię aby jabłka się udusiły. Po wyparowaniu soku zdejmij jabłka z patelni i ciesz się ich smakiem.
SAŁATKA Z RYŻEM Produkty: 200 g ugotowanego ryżu, mała puszka kukurydzy, mała puszka groszku, mała puszka czerwonej fasolki, 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, natka pietruszki, przyprawy wg gustu
SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO Produkty: seler naciowy pokrojony w kostkę (można sparzyć wrzątkiem), jabłko pokrojone w kostkę, rodzynki lub żurawina, sok z cytryny odrobina cukru do smaku
FASZEROWANE ZIEMNIACZKI Produkty: -ziemniaki, - pieprz, sól, papryka, tymianek, plasterek sera, pomidor
FASZEROWANE ZIEMNIACZKI Wykonanie: 1. Ugotuj ziemniaki. 2 Po ostudzeniu ziemniaków, wydrąż środek i rozgnieć widelcem na puree. Pomidory pokrój w kostkę, wymieszaj z ziemniaczanym puree. Dodaj przyprawy. Otrzymane puree ziemniaczano – pomidorowe włóż do wydrążonych ziemniaków. Na wierzch połóż plasterek sera. Zapiecz w piekarniku.
OWOCOWA SAŁATKA Produkty: 2 banany, 1 kiwi, 1 mango, 1 jabłko, 2 mandarynki, 1 pestki z połowy granatu, sok z jednej cytryny
SMACZNEGO