numer umowy POWERVET PL01-KA

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„Wszechstronne Wykształcenie – Lepsza Przyszłość”
Advertisements

„Zajęcia dodatkowe dziś-szansą na lepsze jutro”
Prezentacja na wywiadówkę
Matematyka Zajęcia dodatkowe dziś – szansą na lepsze jutro
Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżet państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego.
PRZEZ NAUK Ę I PRAKTYK Ę NA POLITECHNIK Ę Człowiek – najlepsza inwestycja Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego.
Konkurs „Fizyka w Gastronomii”
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Przykłady dobrej.
Kształcenie ustawiczne szansą dla mieszkańców Wielkopolski POKL / Człowiek – najlepsza inwestycja Projekt współfinansowany ze środków.
Zajęcia wyrównawcze z języka angielskiego - Grupa 6 „Zajęcia dodatkowe dziś- szansą na lepsze jutro” Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.
Październik 2009 rok Wydział Polityki Społecznej Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie Program wieloletni Pomoc państwa w zakresie dożywiania w.
Zyskaj więcej w szkole zawodowej
PRZY RODZINNYM STOLE.
Projekt realizowany w ramach ZPORR, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego i budżetu państwa Plany emigracyjne.
Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego
PROJEKT: Diagnoza dostosowania umiejętności i kwalifikacji zawodowych do wymogów lubuskiego rynku pracy realizowany przez: ASM – Centrum Badań i Analiz.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Mateusz Boguń prezentuje presents.
PROJEKT: Diagnoza dostosowania umiejętności i kwalifikacji zawodowych do wymogów lubuskiego rynku pracy realizowany przez: ASM – Centrum Badań i Analiz.
Projekt systemowy współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki ,
NAWOJOWA – RENDE/Kalabria – (POLSKA – ITALIA) Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zespół Szkół Gastronomicznych
„Praktyki zagraniczne szansą dla uczniów Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim” Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Środków Europejskiego.
Od przedszkola do Technikum ZAGRANICZNA MOBILNOŚĆ SZKOLNEJ KADRY EDUKACYJNEJ W RAMACH PROJEKTÓW INSTYTUCJONALNYCH.
Projekty mobilności polegają na organizowaniu wyjazdów zagranicznych dla uczniów, pracowników, absolwentów i bezrobotnych, a także szkoleniowców. Celem.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
„Od przedszkola do technikum” Stowarzyszenie Otwartych Drzwi w Lublińcu Europejski Fundusz Społeczny - Program Operacyjny Kapitał Ludzki Zagraniczna mobilność.
Podróże po świecie Smaki Europy.
Sprzęt domowy.
Autumn recipes from Poland. Mushrooms sauce Mushrooms sauce by Maja Kister Ingredients: 300 grams of mushrooms 1 onion 200 grams of sour cream Fresh.
Zmienia życie. Otwiera umysły. Struktura i możliwości programu ERASMUS+ Kształcenie i szkolenia zawodowe ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 3 „Mechanik”
Szanowni Państwo Mamy przyjemność przedstawić Państwu naszą nową ofertę dotyczącą wynajmu sal konferencyjno-bankietowych. Nasz obiekt jest Szanowni Państwo.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Powiatowy Urząd Pracy w Sandomierzu na mocy umowy Nr POWR
Praktyka zagraniczna – szkołą zdobywania nowych doświadczeń i szans na rynku pracy Plymouth, Wielka Brytania – –
Współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+ Zespół Szkół w Górze.
Praktyka zagraniczna szansą lepszego startu zawodowego dla technika logistyka.
Tradycyjne potrawy naszych przodków. Do XVI wieku kuchnia staropolska była raczej uboga. Polacy jedli dużo kaszy i warzyw, takich jak : groszek, rzepa,
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Projekt „Otwarci na rynek pracy”, PL01-KA realizowany w Zespole Szkół Nr 9 w Koszalinie współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu.
Projekt pt: „Zdobywamy Europejski Rynek Pracy – staże zawodowe dla absolwentów” został zrealizowany przez Szkołę Językową „4 Languages” Nicolas E.T. Weatherill,
 8 tablespoons butter  8 łyżek stołowych masła  1 cup all-purpose flour  Jedna szklanka uniwersalnej mąki  1 ¾ cups milk  1 ¾ szklanki mleka  3.
Projekt pt: „Zdobywamy Europejski Rynek Pracy – staże zawodowe dla absolwentów” został zrealizowany przez Szkołę Językową „4 Languages” Nicolas E.T. Weatherill,
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 UL. Letnia 1/ Białystok.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
ROLA OPIEKUNA STAŻU Urszula Martyka-Wiecha
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
TYDZIEŃ CZESKI W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 7
Praktyka zawodowa w WSA Fürstenwalde
Projekt p.t.: „Mobilność i doświadczenie kluczem do sukcesu na europejskim rynku pracy” - realizowany przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Końskich.
KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Marii Skłodowskiej-Curie
DOM.
HISTORIA NASZYCH PIERNICZKÓW. PRZYGOTOWANIA DO PIECZENIA.
Autor i koordynator Projektu Anna Polewczyk
Języki obce jako punkt wyjścia do poznania świata.
Przepis na babeczki mech The recipe for moss cupcakes
ANGIELSKI W WYDANIU MALTAŃSKIM
KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT
numer umowy POWERVET PL01-KA
„Staże zagraniczne uczniów Kopernika”
„HOTELARZE Z WODZICZKI – EUROPEJSKI RYNEK PRACY NA WAS CZEKA”
numer umowy POWERVET PL01-KA
Miniprzedsiębiorstwo „ Diamond ” Zespół Szkół Zawodowych im. S
numer umowy POWERVET PL01-KA
„DOBRY FACHOWIEC ZDOBYWA WIEDZĘ U ŹRÓDEŁ”
Projekt Mobilność kadry edukacji szkolnej
Placki z jabłkami / apple pancakes
Zapis prezentacji:

numer umowy POWERVET-2017-1-PL01-KA102-036400 Projekt: „Europejski wymiar kształcenia zawodowego w ZSZ nr 2 w Dęblinie” realizowany w ramach Projektu Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014 – 2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego numer umowy POWERVET-2017-1-PL01-KA102-036400 Zespół Szkół Zawodowych nr 2 im. Marii Dąbrowskiej w Dęblinie

Słownik TERMINILOGII gastronomicznEJ angielsko-polski

cutlery, silverware – sztućce soup ladle – łyżka wazowa carving fork – widelec do mięsa potato masher – ugniatacz do kartofli turning spatula – łopatka do przewracania pasta server – łyżka do makaronu

convection oven – piec konwekcyjny pizza oven – piec do pizzy baking oven – piekarnik gas oven – piekarnik gazowy electric oven – piekarnik elektryczny exhaust hood – okap kuchenny

meat mincer – maszynka do mięsa dough kneading machine – maszyna do wyrabiania ciasta meat mincer – maszynka do mięsa potato peeler – obieraczka do zimniaków meat slicer – krajalnica do mięsa work table – stół roboczy sink unit – zlewozmywak

snack display – regał na przekąski cold drink dispenser – dozownik zimnych napojów sealing machine – zgrzewarka do opakowań tea & coffee heater – podgrzewacz do kawy i herbaty storage rack – regał magazynowy food warmer – podgrzewacz

sage – szałwia chervil – trybula tarragon – estragon coriander – kolendra thyme – tymianek dill – koper

boil – zagotować melt – rozpuszczać spread – smarować roll out – rozwałkować grill – grilować fry – smażyć

slice – kroić whip – ubijać mix – mieszać frost – lukrować weigh – ważyć sift – przesiać

Wykonali: Michał Domaracki Daniel Dawidek