Warsztaty w pizzerii.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Advertisements

IV Edycja „Akademia Zdrowego Przedszkolaka”
Realizacja programu edukacyjnego „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
Akademia zdrowego przedszkolaka –
Metody gotowania Metody gotowania dzieli się na dwie kategorie:
Pokaz przygotowała: Magdalena Kostka
Drużyna Kubusia Puchatka piecze babeczki z Delectą
Co spożywali polscy magnaci w okresie Baroku
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Praktyki odbyliśmy w jednej z włoskich piekarni Panbianchi di Banchi. Właścicielem był Glauco Bianchi. Pracowaliśmy w nocy od godz do 7.00.
PROJEKT „Bez wody nie ma życia”
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
Piramida Ż ywienia 2013 Miejskie Przedszkole nr 66 w Katowicach.
Niepubliczne Przedszkole Językowe SMYKI w Tychach
Pracę nad projektem rozpoczęliśmy od wyboru tematu.
Sprawozdanie z Akcji ,, Zboża zjadamy energię z nich mamy „
Przedszkole Miejskie Nr 1 „Tęczowa Jedyneczka” Rawa Mazowiecka
SPRAWOZDANIE Z AKCJI „ZBOŻA ZJADAJMY ENERGIĘ Z NICH MAMY”
FAST FOODY- zmora XXI.
MIEJSKIE PRZEDSZKOLE NR 10 W ZGIERZU. W akcji „Zboża zjadamy energię z nich mamy” wzięły udział wszystkie cztery grupy naszej placówki. Poszczególne etapy.
Źródłem energii oraz składników odżywczych dla ustroju człowieka jest żywność. To, co spożywamy ma znaczenie dla naszego zdrowia i życia: to wiedzą.
SPRAWOZDANIE Z WARSZTATÓW PIRAMIDY ŻYWIENIA PRZEDSZKOLAKA UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU REALIZOWANYCH W PRZEDSZKOLU SAMORZĄDOWYM NR 2.
SPRAWOZDANIE Z VI EDYCJI PIRAMIDY ŻYWIENIA PRZEDSZKOLAKA „UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU” Oddział przedszkolny W zespole szkół z oddziałami.
Kozy, kozy, kozy... i jeszcze raz kozy… Prezentacja drobiu i królików.
Zespół Szkół w Bakałarzewie
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 52 W SOSNOWCU
Dzień Zdrowego Śniadania w klasie II b.
Sprawozdanie z warsztatów „Odporność wzmacniamy bo o zdrowe żywienie i higienę dbamy” 24 lutego w przedszkolu nr 78 przy ul Radarowej 4a rozpoczęliśmy.
Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i.
Cześć. Jesteśmy uczniami Szkoły Podstawowej nr 69 w Szczecinie
KLASA I a rok szk. 2011/2012. UCZEŃ W SZKOLE BEZ ŚNIADANIA MA NIEWIELE DO GADANIA. PUSTO W BRZUCHU ! PUSTO W GŁOWIE ! KAŻDY CI TO POWIE !
ZDROWE JEDZONKO ZAPRASZAMY. Piramida zdrowia Owoce.
SŁODKI ODŻYWCZY KOLOROWY
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
ŚNIADANIE DAJE MOC 8 listopada 2011 r. przyłączyliśmy się do ogólnopolskiej akcji edukacyjnej „Śniadanie daje moc". REPORTAŻ KLASA II B SZKOŁA PODSTAWOWA.
8 listopada 2011r. ~DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA~ SZKOŁA PODSTAWOWA NR 23 W KALISZU.
ŚNIADANIE DAJE MOC Dnia klasa Ic wzięła udział w akcji ŚNIADANIE DAJE MOC. Uczniowie przynieśli różne produkty. Natalia przyniosła ciemne pieczywo,
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Powstańców Wielkopolskich w Puszczykowie
„ŚNIADANIE DAJE MOC” Dzień Zdrowego Śniadania w Szkole Podstawowej w Trzebiczu 8 listopada 2011 r.
ŚNIADANIE DAJE MOC! 8 listopada przyłączyliśmy się do akcji i zorganizowaliśmy w klasie wspólne śniadanie. Wydarzenie to poprzedziły przygotowania. Dzieci.
Śniadanie uczniów klasy trzeciej „c” Szkoły Podstawowej Nr 6 w Elblągu.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Śniadanie daje moc autor: Janina Piórkowska. 1. Higiena przed posiłkiem Zawsze myjemy ręce i owoce przed posiłkiem.
Śniadanie „Wiemy, co jemy, bo zdrowi być chcemy” Samorządowa Szkoła Podstawowa w Gałdowie Śniadanie 8 listopad 2013 daje moc W ramach akcji w okresie poprzedzającym.
„8 LISTOPADA-DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
„ŚNIADANIE DAJE MOC” 8 listopada 2013r. Klasa II a Opracowała: mgr Danuta Pałka.
Fast food Dlaczego jest niezdrowy ?.
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
„JAKIE ZAWODY MOŻEMY WYKONYWAĆ?”. W bibliotece Pani Wiesia i Pani Ania chętnie udzielą Ci informacji o różnych zawodach, udostępnią adresy stron.
Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia 2015 Przykład „dobrej praktyki” w Samorządowej Placówce Wychowania Przedszkolnego nr 9 w Kętach.
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
Gdzie? Pizza Omnom to firma uczniowska powstała przy II LO im. Jana Śniadeckiego w Kielcach, mieszczącego się przy ul. Śniadeckich 9.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Żyj smacznie i zdrowo.
Grupa IX na tropie zawodowych możliwości Grupa IX na tropie zawodowych możliwości.
Sprawozdanie z realizacji programu. Przedszkole Miejskie nr 20 im. Przyjaciół Przyrody w Gorzowie Wlkp. Opracowała: Magdalena Wdzięczna.
Piramida żywieniowa przedstawia prawidłowy sposób odżywiania. Na samym dole piramidy są produkty, których należy spożywać najwięcej, a na górze –najmniej.
„Spotkanie w świątecznym nastroju”
Konkurs „ Zdrowa kanapka”
NASZE PRZEDSZKOLE. ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W DOBROSOŁOWIE Wrzesień tuż, tuż… Zapisz dziecko do przedszkola już!!!
WYCIECZKA DO MICHAŁÓWKI
„Smacznie i zdrowo” Warsztaty kulinarne w grupie 0f
PROJEKT EDUKACJA GLOBALNA Szkoła Podstawowa nr 5
Wizyta Iskierek w bibliotece szkolnej
Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo
Śniadanie daje moc!.
Zapis prezentacji:

Warsztaty w pizzerii

Dnia 15 lutego b.r. dzieci z grupy Obłoczków wybrały się do Pizzerii Domino’s. Celem wycieczki było zapoznanie ze sposobem przyrządzania pizzy oraz uwrażliwienie dzieci na kulturalne zachowanie w restauracji. Przedszkolaki dowiedziały się również z jakich składników składa się ciasto, z czego zrobiony jest sos, jak wygląda piec do wypiekania. Najwięcej wrażenia zrobił na nas pokaz przygotowywania pizzy, dzieci same zdecydowały jakie składniki znajdą się na ich daniach. Kiedy pizze piekły się w gorącym piecu, dzieci miały czas na przypomnienie zasad właściwego zachowywania się w restauracji i kulturalnego sposobu spożywania posiłków. Następnie przedszkolaki przystąpiły do degustacji, dzieci zgodnie stwierdziły, że pizza była bardzo smaczna.

Smacznego !