Spotkanie z Panią dietetyk

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
IV Warsztaty Przedszkolaków
Advertisements

NASZ PROJEKT EDUKACYJNY
Przedszkole Miejskie Nr 4 im Urszuli Smoczyńskiej w Mińsku Mazowieckim
Przedszkolak Pełen Zdrowia
Piękne zęby świadczą o zdrowiu i dobrym samopoczuciu Zajęcia z higienistką dnia r.
Sprawozdanie „Podróż do mlecznej krainy”
Akademia Zdrowego Przedszkolaka – moduł jesienny, pod hasłem: Jemy owoce i warzywa! PRZEDSZKOLE NR 48 z Oddziałami Integracyjnymi w Zabrzu.
Projekt „Szkoła z klasą” klasa III A
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Przedszkole Miś w Pniewach Grupa 4-latków Czas realizacji: r. ODPORNOŚĆ WZMACNIAMY BO O ZDROWE ŻYWIENIE I HIGIENĘ DBAMY !
Konkurs Czas na Zdrowie
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI „ZBOŻA ZJADAMY, ENERGIĘ Z NICH MAMY”
Sprawozdanie z realizacji akcji ,, Przedszkolak Pełen Zdrowia’’
„Podróż do mlecznej krainy” - sprawozdanie z realizacji
SPRAWOZDANIE „Zboża zjadamy energię z nich mamy”
Rok szkolny 2011/2012.
Zespół Szkół im. Mikołaja Kopernika w Porębie. TTworząc ten projekt chcielibyśmy zorganizować spotkania, które pomogłyby uczniom ze szkół podstawowych.
Publiczne Przedszkole w Dobroniu
Zdrowy styl żcia Jedz warzywa i owoce..
,,Zdrowa ekologiczna żywność’’
Sprawozdanie z Akademii Zdrowego Przedszkolaka.
SPRAWOZDANIE Z AKCJI UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE „JARZĘBINKA” W CHOJNICACH.
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
ODPORNOŚĆ WZMACNIAMY BO O ZDROWE ŻYWIENIE I HIGIENĘ DBAMY
Uczymy się o jedzeniu w ekologicznym znaczeniu
UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU. CO TO JEST ZDROWA ŻYWNOŚĆ? Przypomnieliśmy sobie czym jest Piramida Żywienia. Dowiedzieliśmy się co to.
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU AKADEMII ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA „UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU” Koordynator: Agnieszka Szewczyk.
Zespół Szkół w Bakałarzewie
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 52 W SOSNOWCU
ŚNIADANIE DAJE MOC MAŁA SZKOŁA DUŻO MOŻE
Zespół Szkół w Jabłonce
Dzień Zdrowego Śniadania w klasie II b.
AKCJA EDUKACYJNA PROMUJĄCA ZDROWY STYL ŻYCIA I ZBILANSOWANE ODŻYWIANIE realizowana w Szkole Podstawowej nr 3 im. Stefana Czarnieckiego w Słubicach w dniu.
Językowe Przedszkole Niepubliczne „KIDS”
Sprawozdanie z realizacji programu „Trzymaj Formę” 2013/2014
Szkoła Filialna w Brzuścach, grupa dzieci 4, 5, 6- letnich.
ŚNIADANIE DAJE MOC … I WIELE RADOŚCI !
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU „AKADEMIA ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA” OPRACOWAŁY: DANUTA SZMANDRA, ANNA BEDNAREK „ODPORNOŚĆ WZMACNIAMY BO O ZDROWIE I HIGIENĘ.
Fotokronika Olimpiady Dobrej Formy Szkoła Podstawowa nr 5 w Tczewie.
RELACJA Z BICIA REKORDU GUINNESSA W MYCIU ZĘBÓW
8 LISTOPADA 2012 r. W RACIBORZU W DWUJĘZYCZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 5 IM. JANA BRZECHWY DLA MNIEJSZOŚCI NIEMIECKIEJ ODBYŁO SIĘ PODSUMOWANIE PROJEKTU „ŚNIADANIE.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
Ś NIADANIE DAJE MOC !!!!. Nasza szkoła z olbrzymią przyjemnością przystąpiła do programu „Śniadanie daje moc”. W klasach I-III zostały utworzone Kluby.
„Śniadanie daje moc” Reportaż z akcji przeprowadzonej w klasie III a, Szkoły Podstawowej nr 42 we Wrocławiu.
SPRAWOZDANIE Z GRANTU : ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY PRZY PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ W BRZOSTOWEJ GÓRZE.
ŚNIADANIE DAJE MOC! 8 listopada przyłączyliśmy się do akcji i zorganizowaliśmy w klasie wspólne śniadanie. Wydarzenie to poprzedziły przygotowania. Dzieci.
W Szkole Podstawowej im. Ziemi Kujawskiej w Wysocinie. Klasa II i III (klasa łączona ) Wychowawca – Monika Skrzynecka.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
„PODRÓŻ DO KRAINY PEŁNEJ ZDROWIA „
W DNIU ZDROWEGO ŚNIADANIA Publiczna Szkoła Podstawowa w Szwarszowicach prowadzona przez Stowarzyszenie Przyjaciół Oświaty w Szwarszowicach Szwarszowice.
Śniadanie daje moc Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Janusza Korczaka w Lądku-Zdroju klasa 2b.
Publiczne Gimnazjum nr 2 im. Bohaterów Powiśla Dąbrowskiego w Dąbrowie Tarnowskiej w Dąbrowie Tarnowskiej.
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
Sprawozdanie z programu Bezpieczne Przedszkole Program realizowany jest w latach 2014/2017. Uczestnikami programu „Bezpieczne przedszkole” są dzieci w.
Zespół Szkół Ogólnokształcących Publiczna Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Jedlni Letnisku Oddziały Pięciolatków opracowała Bernarda.
Analiza ankiety przeprowadzonej w klasach IV – VI Szkoły Podstawowej na temat zdrowego żywienia -Ankieta przeprowadzona we wrześni 2015r -Badanie miało.
Dzień Zdrowego Śniadania w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Kostomłotach Dzień Zdrowego Śniadania w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej.
WIEM, CO JEM Projekt edukacyjny realizowany w kl. III SP w Zespole Szkół im. Stanisława Wyspiańskiego w Waganowicach.
Czy nasza szkoła jest dobra? Przygotowała: Marta Jankowicz.
Grupa 6-latków: - Jak rozpoznać zdrową żywność? - Skąd się biorą jajka? - Jak zmienia się jajko pod wpływem temperatury? - Sadzenie nasion - Rozpoznawanie.
Prezentację przygotowała: Małgorzata Chocholska
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE
Prezentacja „ Droga do zdrowia”
Szkoła Sportowych Talentów
Międzyprzedszkolny konkurs wiedzy na temat zdrowego i ekologicznego żywienia.
Szkoła Promująca Zdrowie
Misie z wizytą w bibliotece szkolnej
Pani Policjant w grupie Słowików
Projekt ,,Różnorodność nas uskrzydla”
Zapis prezentacji:

Spotkanie z Panią dietetyk

Pani Ewa w interesujący  sposób  przedstawiła dzieciom zawód dietetyka i poszerzyła wiedzę na temat zdrowego odżywiania.

Pani Ewa opowiedziała w jaki sposób żywność wpływa na nasze zdrowie i codzienne funkcjonowanie.

Pani Kasia i pani Ania, zorganizowały dla dzieci zabawę, która polegała na łączeniu wybranych produktów pierwotnych z przetworzonymi.

Panie przygotowały również wiele zagadek o warzywach i owocach.

Przedszkolaki wykazały się bardzo dużą znajomością tematu.

Dzieci  chętnie brały udział w segregowaniu produktów na zdrowe i niezdrowe.

Zajęcia pozwoliły na usystematyzowanie zdobytej wiedzy i wspaniałą zabawę.