Podsumowanie Jesiennych Dni Zdrowia

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Profilaktyka otyłości w działaniach Ministra Zdrowia
Advertisements

oraz utrzymać prawidłową wagę ciała.
Szkolny program profilaktyczny „Trzymaj formę”
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
PSP IM KSIĘDZA JANA TWARDOWSKIEGO w Januszkowicach Przeciwdziałanie Wadom Postawy Ciała u Dzieci Nasze działania w ramach realizacji programu.
WELLNESS – FILOZOFIA ZDROWIA
Zanim zjem pomyślę....
Żywienie w sporcie.
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
mgr rekreacji ruchowej
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
Akademia Zdrowego Przedszkolaka – moduł jesienny, pod hasłem: Jemy owoce i warzywa! PRZEDSZKOLE NR 48 z Oddziałami Integracyjnymi w Zabrzu.
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO.
III edycja konkursu Ministra Edukacji Narodowej
Zespół Szkół w Słupnie Szkołą Promującą Zdrowie
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Opolu jest mocno zaangażowana w procesie edukacji zdrowotnej i w związku z powyższym przeprowadzone zostały liczne.
Projekt edukacyjny „ Żyj zdrowo”.
Przygotowujemy zdrowe kanapki na drugie śniadanie.
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Jak powinniśmy się odżywiać?
Zasady prawidłowego odżywiania Miłego ogladania.
Dzień Zdrowego Śniadania
Źródłem energii oraz składników odżywczych dla ustroju człowieka jest żywność. To, co spożywamy ma znaczenie dla naszego zdrowia i życia: to wiedzą.
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Sprawozdanie z realizacji programu „Trzymaj Formę” 2013/2014
Zdrowe śniadanie w Szkole Podstawowej nr 19 w Bydgoszczy.
PROGRAM EDUKACYJNY „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
KLASA I a rok szk. 2011/2012. UCZEŃ W SZKOLE BEZ ŚNIADANIA MA NIEWIELE DO GADANIA. PUSTO W BRZUCHU ! PUSTO W GŁOWIE ! KAŻDY CI TO POWIE !
8 listopada 2011r. reportaż z Publicznej Szkoły Podstawowej im. św. Stanisława Kostki w Biesiadkach.
Szkoła na widelcu Działania podejmowane w naszej szkole propagujące zdrowy tryb życia oraz nawyki prawidłowego żywienia.
ZDROWE JEDZONKO ZAPRASZAMY. Piramida zdrowia Owoce.
0 Klub śniadaniowy w klasie II w Zespole Szkoły Podstawowej i Gimnazjum nr 1 im.Kazimierza Wielkiego w Białym Dunajcu.
Owoce i warzywa. Owoce i warzywa są bardzo zdrowe dla
Piję dużo napojów. Co najmniej 2 litry dziennie.
SŁODKI ODŻYWCZY KOLOROWY
Jabłka , pomidory , gruszki , ogórki ……
Podsumowanie programu prozdrowotnego „Kostek proponuje …”
Gimnazjum im. Mikołaja Kopernika w Kątach Wrocławskich 2010/2011 koordynator projektu: Agnieszka Lewandowska.
Jem zdrowo.
Skrzaty” SP W KOLONI „Skrzaty -II kl. z Koloni wiedzę o odżywianiu zdobyły i długo będą żyły.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
Śniadanie daje moc PREZENTACJA DZIAŁAŃ Doświadczenie z jajkiem
OWOCE I WARZYWA W SZKOLE
Śniadanie klasa II Zespół Szkolno-Gimnazjalny w Żędowicach.
Klasa III a. HALO! To my uczniowie klasy III a ze Szkoły Podstawowej nr 21 w Białymstoku. Chcieliśmy się przekonać, czy śniadanie naprawę daje moc? Zobaczcie.
W Szkole Podstawowej im. Ziemi Kujawskiej w Wysocinie. Klasa II i III (klasa łączona ) Wychowawca – Monika Skrzynecka.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w dniu 7 listopada 2014 r. uczniowie klas I-III szkoły podstawowej wzięli udział w akcji „Śniadanie.
Wyniki ankiety dotyczącej zdrowego odżywiania się uczniów gimnazjum w Poroninie. Poronin, kwiecień 2014.
Wiem, co jem ! Projekt edukacyjny realizowany w klasie Ib
„Śniadanie Daje Moc” uczniom klasy I w Szkole Podstawowej w Dąbrówce w roku szkolnym 2013/2014.
Śniadanie daje moc Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Janusza Korczaka w Lądku-Zdroju klasa 2b.
Śniadanie daje moc autor: Janina Piórkowska. 1. Higiena przed posiłkiem Zawsze myjemy ręce i owoce przed posiłkiem.
Kornelia Lewandowska.  Na przykład spożywanie zbyt dużej ilości pokarmów (lub nieprawidłowe proporcje składników pokarmowych w diecie) może prowadzić.
 Pożywienie jest niezbędne do życia. Stanowi źródło energii i składników odżywczych potrzebnych do wzrostu i rozwoju, do wykonywania różnych czynności.
 aktywność na rzecz promocji zdrowia w szkole i środowisku, otwartość na zmiany  przekonanie dyrektora oraz większości rady pedagogicznej.
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
WYNIKI ANKIETY ZDROWE ODŻYWIANIE. W ankiecie wzięło udział 97 uczniów klas IV-VI SP NR 3 WE WŁODAWIE (38% uczniów szkoły kl. IV-VI)
PROJEKT EDUKACYJNY „WIEM CO JEM” WYCHOWANIE FIZYCZNE r.
WIEM, CO JEM Projekt edukacyjny realizowany w kl. III SP w Zespole Szkół im. Stanisława Wyspiańskiego w Waganowicach.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
Zdrowe odżywianie jest dla prawidłowego rozwoju..
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
Piramida żywieniowa przedstawia prawidłowy sposób odżywiania. Na samym dole piramidy są produkty, których należy spożywać najwięcej, a na górze –najmniej.
Zdrowo jem, więcej wiem Krok po zdrowie. Dlaczego powinniśmy jeść warzywa i owoce? są zdrowe są smaczne mają witaminy zapobiegają chorobom wzmacniają.
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
Tytuł podtytuł
Szkoła Sportowych Talentów
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH
Tytuł podtytuł
Zapis prezentacji:

Podsumowanie Jesiennych Dni Zdrowia

Kostek proponuje ... Kostek proponuje …

Maksymalne obciążenie Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 1.Ważenie plecaków Waga ciała ucznia Optymalne obciążenie (10 %) Maksymalne obciążenie (15 %) 40 kg 4 kg 6 kg 50 kg 5 kg 7,5 kg 60 kg 9 kg

Prawidłowa waga plecaków Kostek proponuje ... Kostek proponuje … Prawidłowa waga plecaków Klasy Jesienne Dni Zdrowia Zimowe Wiosenne I 4/0/15 II 3//0/14 III 4/0/12 IV 7/2/14 V 2/2/14 VI 4/2/14 1 G 3/0/7 2 G 6/0/8 3 G 2/0/5

Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 2. Zdrowe śniadanie

5 porcji warzyw, owoców lub soku Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 3. Warzywa dla zdrowia 5 porcji warzyw, owoców lub soku

Ilość porcji warzyw, owoców lub soku Kostek proponuje ... Kostek proponuje … Ilość porcji warzyw, owoców lub soku Klasa Jesienne Dni Zdrowia Zimowe Dni Zdrowia Wiosenne Dni Zdrowia średnia I Uczniowie uczą się prawidłowo oceniać ilość spożytych porcji warzyw, owoców lub soku II III IV 4,3 V 4,5 VI 4,4 1 G 2,7 2 G 2,2 3 G 2,4

4.Weź ze sobą drugie śniadanie Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 4.Weź ze sobą drugie śniadanie

Uczniowie posiadający drugie śniadanie Kostek proponuje ... Kostek proponuje … Uczniowie posiadający drugie śniadanie Klasy Jesienne Dni Zdrowia Zimowe Wiosenne I 14/12/15 II 14/13/14 III 12/11/12 IV 13/11/14 V 11/10/14 VI 12/10/14 1 G 6/3/7 2 G 6/4/8 3 G 4/3/5

Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 5. Piramida żywieniowa

Kostek proponuje ... Kostek proponuje …

Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 6. Gimnastyka Dennisona

Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 7. Zdrowo jem, więcej wiem

Kostek proponuje ... Kostek proponuje … 8. Jabłko dla zdrowia

Kostek proponuje ... koordynator: Lucyna Dubas Dziękuję za uwagę. koordynator: Lucyna Dubas