OBIAD dla uczestników szkolenia

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
die exotischen Kräuter prezentacja multimedialna – grupa A
Advertisements

Kuchnia epoki napoleońskiej
Porównanie wartości kalorycznej i odżywczej produktów spożywczych
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Bale Absolutoryjne Dla każdego studenta okres studiów to czas wytężonej pracy, czas ciężkiej nauki, czas w którym często egzaminy i zaliczenia są
XVI SEJMIK EKOLOGICZNY Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli jak się odżywiać Gimnazjum nr 49.
Kuchnia polska.
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Zapraszamy do organizacji szkoleń, konferencji i pobytów firmowych w jesiennej ofercie promocyjnej w cenie: 160zł /osoba Cena obejmuje : Zakwaterowanie.
W restauracji.
NIE TAKA MATMA STRASZNA-
Potrawy Irlandzkie.
Plusy i minusy polskiej kuchni
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA
Naszym celem jest stworzenie przyjęcia weselnego,
Zdrowa dieta Europejczyka
Piramida. Piramida Śniadanie Mistrzów Najważniejszy posiłek w ciągu dnia Dostarcza energii do rozruszania ciała i umysłu Brak śniadania powoduje magazynowanie.
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
Wpływaj na swój umysł, podnoś jakość uczenia się przez dietę, ćwiczenia umysłu i sport autor Michał Mucha wykorzystane zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych.
Stołówka szkolna Smacznego! Bon apetit!.
ciemne winogrona orzechy i bakalienasiona słonecznikabrokuły bananypomidoryowoce jagodowemarchew jabłkapapryka warzywa zielone kapusta.
SMACZNIE I ZDROWO WITAMINY TO ZDROWIE.
Zasady żywienia dzieci i młodzieży
Czyli zasady prawidłowego odżywiania!
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
Zdrowa dieta Europejczyków
Pizzeria „Caro” ul. Damrota 5 44 –145 Pilchowice tel
OFERTA WESELNA Red Baron Hotel & Restauracja ul. Lwa Tołstoja Świdnica Szanowni.
„OWOCE I WARZYWA” W CODZIENNEJ DIECIE
Red Baron Hotel & Restauracja
CATERING BOŻONARODZENIOWY
Jak się odżywiamy?.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
Projekt: Projekt:,,Klasa trzyma formę’’,,Klasa trzyma formę’’ Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl. V a Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl.
Chcę skuteczniej działać jako nauczyciel. Jak to zrobić ?
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Propozycja pierwsza140zł Propozycja druga 170zł/os.
Piramida. Piramida Jadłospis dzienny Posiłek Co jemy? śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek kolacja.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Kuchnia polska.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Śniadanie daje moc! Szkoła Podstawowa w Toporowicach
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Witaminy.
Prawidłowe żywienie gwarancją zdrowia.
WARZYWA OKOPOWE Rośliny okopowe, rośliny polowe
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
RACJONALNE ŻYWIENIE NASTOLATKÓW
Wigilijne spotkania firmowe
Owoce i warzywa.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Makieta: PROSPECTUS Krzysztof Przybyła
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Brytyjski fotograf Car Warner wykonuje zdjęcia krajobrazów wykonanych z jadalnych komponentów... W ten sposób zachęcił swoje dzieci do jedzenia owoców.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Stosowanie wymienników węglowodanowych w leczeniu cukrzycy.
Zdrowe odżywianie jest dla prawidłowego rozwoju..
NIEBEZPIECZNY GLUTAMINIAN SODU
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Produkty szczególnie bogate w potas:
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
Potrawy w Polsce 1.
Warzywa Magdalena Regulska Kamil Zawadzki Łukasz Kędziński.
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Zapis prezentacji:

OBIAD dla uczestników szkolenia PRZYJDŹ I ZJEDZ SMACZNY OBIAD SALA WODY Lunch w dniu 4 lutego 2017 r. w godzinach: 13.30 do 17.00 Zestaw: zupa + drugie danie cena: 15,00 zł brutto dodatki do wyboru

Dodatki warzywne / gorące OBIAD SALA WODY - menu Sobota 4.02 Zupa: Gulaszowa Danie główne: Kotlet schabowy Lasagne po bolońsku Dodatki skrobiowe (codziennie min.2 do wyboru): ziemniaki z wody z koperkiem ziemniaki opiekane ryż po turecku ryż z curry kopytka z cebulką kluski śląskie gnochi z oliwą tymiankową kasza pęczak kasza gryczana Dodatki warzywne / gorące kapusta gotowana z boczkiem buraczki zasmażane z chrzanem fasolka szparagowa prażona  bułką tartą Brukselka mieszanka królewska pod beszamelem glazurowana marchewka z groszkiem warzywa grillowane kapusta modra z jabłkiem -duszone pieczarki Świeże surówki warzywne / na zimno -100 g porcja: (codziennie min.2 do wyboru) coleslaw surówka z kapusty modrej, jabłka i pora surówka z marchewki i ananasa chrupiące sałaty w warzywami i sosem winegret surówka z pora z majonezem surówka z kiszonego ogórka, cebuli i majeranku surówka ze świeżych pomidorów surówka z selera z rodzynkami

Zapraszamy do kontaktu