Wild Turkey Wild Turkey to Bourbon produkowany w Kentucky w USA o ponad 150-letniej tradycji W 1869 r. rodzina Ripy założyła.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Alpen Gold Edycja limitowana 2012.
Advertisements

Twoja droga do raju!.  Kruchy biszkopt z karmelem, polany czekoladą, w dodatku niskokaloryczny!  Czy może istanieć coś lepszego? 
Sole w kuchni.
Domowy tradycyjny naturalny bez konserwantów bez barwników bez sztucznych słodzików wolny od GMO kontrola Inspekcji Handlowej.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego 1.
Stężenia Określają wzajemne ilości substancji wymieszanych ze sobą. Gdy substancje tworzą jednolite fazy to nazywa się je roztworami (np. roztwór cukru.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Benchmarking – narzędzie efektywnej kontroli zarządczej.
Czyli… kilka słów o języku hiszpańskim oraz o tym dlaczego warto uczyć się tego pięknego języka?
VII kampania społeczna N O PROMIL – N O PROBLEM PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Szkoła Letnia STC — Łódź Dr inż. Krystyna Lisik Zmiany wskaźników jakościowych cukru białego podczas składowania.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
KLASA PSYCHOLOGICZNO – PRAWNA. PRZEDMIOTY REALIZOWANE WEDŁUG ROZSZERZONEGO PROGRAMU NAUCZANIA JĘZYK POLSKI - OD KLASY PIERWSZEJ MOŻLIWOŚĆ WYBORU DOWOLNYCH.
Sprawozdanie roczne z działalności Uczelnianej Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia na PG w roku akademickim 2013/2014 Senat PG, r. Opracowała:
Kucharz zajmuje się przyrządzaniem różnego rodzaju potraw, dań, itd. Od kilkunastu lat sztuka kulinarna przeżywa swoisty renesans. Często to nie sam lokal,
EWALUACJA PROJEKTU WSPÓŁFINANSOWANEGO ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIE J „Wyrównywanie dysproporcji w dostępie do przedszkoli dzieci z terenów wiejskich, w.
Powiatowy Urząd Pracy w Biłgoraju LOKALNY RYNEK PRACY W KONTEKŚCIE ZAWODÓW Z BRANŻ: DRZEWNEJ, ODZIEŻOWEJ I CHEMICZNEJ.
„MARZĘ O ZAWODZIE…” Wykona ł a prezentacj ę : Aleksandra Ż ak kl.6c Ze szko ł y podstawowej nr 66 w Warszawie.
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Zmienne losowe Zmienne losowe oznacza się dużymi literami alfabetu łacińskiego, na przykład X, Y, Z. Natomiast wartości jakie one przyjmują odpowiednio.
SELEKTYWNA ZBIÓRKA ODPADÓW czyli BURKA rady na odpady.
BYĆ PRZEDSIĘBIORCZYM - nauka przez praktykę Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Hartowanie ciała Wykonała Maria Szelągowska. Co to jest hartowanie? Hartowanie Hartowanie – proces adaptowania ciała do niekorzystnych warunków zewnętrznych.
O CO CHODZI? Kampania polega na zebraniu i ułożeniu najdłuższego ciągu stworzonego z jednonominałowych monet. Monety te muszą pozostawać ze sobą w ścisłym.
MODERNIZACJA, PROFESJONALIZACJA, UCZCIWOŚĆ, TRADYCJA, PRZEJRZYSTOŚĆ Podsumowanie pracy Aleksandra Szczygło, Ministra Obrony Narodowej 7 lutego – 18 października.
Porównywarki cen leków w Polsce i na świecie. Porównywarki w Polsce.
Miniprzedsiębiorstwo NIEWAŻNE COMPANY zostało założone przez sześcioosobową grupę najlepszych przyjaciół a zarazem ludzi cechujących się wielką ambicją.
Pawlicz, A. (2015). Wykorzystanie mediów społecznościowych jako narzędzia marketingu turystycznego przez gminy leżące na terenach Parków Narodowych w Polsce.
SAILOR JERRY= NORMAN COLLINS ‘I’D RATHER HAVE CHARACTER THAN BE ONE’ NORMAN “SAILOR JERRY” COLLINS, SAILOR JERRY Marka, za którą stoi unikalna.
NASZE NADLE Ś NICTWO NADLE Ś NICTWO BE Ł CHATÓW Pod zarządem Nadleśnictwa Bełchatów znajduje się prawie hektarów lasów. Leśnicy z Nadleśnictwa.
Treści multimedialne - kodowanie, przetwarzanie, prezentacja Odtwarzanie treści multimedialnych Andrzej Majkowski 1 informatyka +
Dobre praktyki oraz najczęstsze błędy popełniane przez przedsiębiorców r. Piotr Nędzewicz.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Zarządzanie startupem internetowym Michał Burda, Michał Łuszczek, Agnieszka Gajownik.
Sprzedaż Irlandzkiej whisky na świecie rośnie znacznie dynamiczniej vs. kategoria! Irlandzka whiskey jest najdynamiczniej rozwijającą się kategorią alkoholu.
Umiemy powiedzieć NIE ! Czyli wskazówki dla każdego z Was.
Podatek leśny Gmina Kęty 2017
Zaopiekuj się mną Inka porzucone szczenię
Sylwester Białowąs, Iwona Olejnik
RODZAJE PODATKÓW Przygotowała: Magdalena Zawilińska.
Błogosławieństwo Św. Patryka.
Logika dla prawników Podział logiczny.
Praca z różnymi grupami interesu
Autorzy: Joanna Iwaszko Dominik Kliś
1 Rachunkowość zarządcza.
Aperol Aperol to znany na całym świecie aperitif o unikalnym słodko – gorzkim smaku Jest połączeniem wyciągu z kilkunastu ziół, gorzkiej pomarańczy i.
Zebranie z wykonawcami w celu wyjaśnienia treści SIWZ na wykonywanie usług leśnych z zakresu gospodarki leśnej w Nadleśnictwie Drawno w roku 2017 Drawno,
GDY GNIAZDO OPUSTOSZEJE...
Jak wspierać rodziców małych dzieci w wychowaniu bez przemocy – doświadczenia Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę Renata Szredzińska Warszawa, 30 listopada.
Młodzieżowe miniprzedsiębiorstwo Śniadkolada
Szwajcaria Opowiada Tosia Bieńkowska z klasy 2 c
Przychody i koszty działalności
PKO Bank Polski SA Warszawa 2012
I SOCIAL MEDIA W SPORCIE
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
wynagrodzeń nauczycieli
Klasyfikacja ŚRódroczna w Gimnazjum nr 11 w Toruniu
NADLEŚNICTWO OPOLE.
Klasyfikacja roczna Gimnazjum nr 11 w Toruniu
ZGAŚ PAPIEROSA NIE GAŚ SIEBIE!.
INSTRUMENTY RYNKU PRACY SZANSĄ NA NOWE MIEJSCA PRACY
Labo Odkrywcy I Grupa: 0 c, 0d, Obłoczki.
Klawe i Kreatywne Koszulki
10 pytań, których Pan Bóg nie zada gdy nedejdzie ten dzień:
MATEMATYKA Opracowała: Martyna Białas
Książka, która jest dla mnie ważna
Aspekty prawne użytkowania instalacji grzewczych do 1 MW na paliwa stałe Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego Wydział Ochrony Środowiska.
Mini przedsiębiorstwo
Środki przekazane jednostkom samorządu terytorialnego na dział: pomoc społeczna i rodzina w latach
Zapis prezentacji:

Wild Turkey Wild Turkey to Bourbon produkowany w Kentucky w USA o ponad 150-letniej tradycji W 1869 r. rodzina Ripy założyła destylarnię na wzgórzach zwanych „Wild Turkey Hill” w Lawrenceburgu w stanie Kentucky Wild Turkey otrzymał oficjalnie swoją nazwę w 1940 roku, kiedy zarządca destylarni zabrał ze sobą bourbona o proofie 101 (zawartość alkoholu 50,5%) na polowanie z przyjaciółmi na dzikie indyki (wild turkeys) Kategoria: American Whiskey/Bourbon Główni konkurenci: Jack Daniel’s (Brown Forman), Jim Beam (Beam)

Dlaczego Wild Turkey? HISTORIA Kategoria silnie zakorzeniona w tradycji: destylarnia Wild Turkey to ponad 150 lat doświadczenia i wiedzy o bourbonach JAKOSC Pod rządami Jimma i Edda Russell, Wild Turkey zawsze był i będzie destylowany i starzony według najwyższych standardów jakościowych Starzony dłużej niż główni konkurenci – min. 6 lat Wysoka zawartość ziaren zboża w mieszance Destylowany na niskim proofie, z niewielkim dodatkiem wody aby wydobyć pełny smak whisky Dojrzewa w beczkach bardzo mocno opalonych PRODUKT

Dlaczego Wild Turkey? Gold - Best in class Silver - Best in class International Spirits Challenge 2013 Wild Turkey 81 Gold - Best in class Zwycięzca wielu nagród #4 Bourbon W USA International Spirits Challenge 2013 Wild Turkey 101 Silver - Best in class Oryginalny Bourbon z charkterem Wysokiej jakości bourbon z prawdziwą historią i prawdziwym domem… wyśmienita baza do znanych i lubianych koktajli

Grupa docelowa Młodzi, ale dojrzali mężczyźni “Niezależni entuzjaści” Wiek: 25-35 Wykształcenie: średnie i wyższe Osobowość Ciekawi Pewni siebie Wcześni naśladowcy Ambitni

WILD TURKEY

WILD TURKEY 81 Liczba w jego nazwie bezpośrednio nawiązuje do zawartości alkoholu i wynosi wspomniane 81 proof czyli 40,5% Stanowi mieszankę destylatów 6-, 7- i 8-letnich Aromat : złożony z nutami kawy , jabłka oraz śliwki Smak: łagodny z nutami drewna , jabłka, karmelu i miodu Finish: Delikatnie pikantny z nutami karmelu, dębu oraz czekolady.

WILD TURKEY 101 Liczba w jego nazwie bezpośrednio nawiązuje do zawartości alkoholu i wynosi wspomniane 101 proof czyli 50, 5% Stanowi mieszankę destylatów 6-, 7- i 8-letnich Leżakowany przez 8 lat w świeżych beczkach dębowych Aromat : złożony – wanilia, tytoń, dąb Smak: bogaty – karmel , miód , tytoń , brązowy cukier Finish: zdecydowany z nutą skórki pomarańczy.

DZIĘKUJĘ