Wild Turkey Wild Turkey to Bourbon produkowany w Kentucky w USA o ponad 150-letniej tradycji W 1869 r. rodzina Ripy założyła destylarnię na wzgórzach zwanych „Wild Turkey Hill” w Lawrenceburgu w stanie Kentucky Wild Turkey otrzymał oficjalnie swoją nazwę w 1940 roku, kiedy zarządca destylarni zabrał ze sobą bourbona o proofie 101 (zawartość alkoholu 50,5%) na polowanie z przyjaciółmi na dzikie indyki (wild turkeys) Kategoria: American Whiskey/Bourbon Główni konkurenci: Jack Daniel’s (Brown Forman), Jim Beam (Beam)
Dlaczego Wild Turkey? HISTORIA Kategoria silnie zakorzeniona w tradycji: destylarnia Wild Turkey to ponad 150 lat doświadczenia i wiedzy o bourbonach JAKOSC Pod rządami Jimma i Edda Russell, Wild Turkey zawsze był i będzie destylowany i starzony według najwyższych standardów jakościowych Starzony dłużej niż główni konkurenci – min. 6 lat Wysoka zawartość ziaren zboża w mieszance Destylowany na niskim proofie, z niewielkim dodatkiem wody aby wydobyć pełny smak whisky Dojrzewa w beczkach bardzo mocno opalonych PRODUKT
Dlaczego Wild Turkey? Gold - Best in class Silver - Best in class International Spirits Challenge 2013 Wild Turkey 81 Gold - Best in class Zwycięzca wielu nagród #4 Bourbon W USA International Spirits Challenge 2013 Wild Turkey 101 Silver - Best in class Oryginalny Bourbon z charkterem Wysokiej jakości bourbon z prawdziwą historią i prawdziwym domem… wyśmienita baza do znanych i lubianych koktajli
Grupa docelowa Młodzi, ale dojrzali mężczyźni “Niezależni entuzjaści” Wiek: 25-35 Wykształcenie: średnie i wyższe Osobowość Ciekawi Pewni siebie Wcześni naśladowcy Ambitni
WILD TURKEY
WILD TURKEY 81 Liczba w jego nazwie bezpośrednio nawiązuje do zawartości alkoholu i wynosi wspomniane 81 proof czyli 40,5% Stanowi mieszankę destylatów 6-, 7- i 8-letnich Aromat : złożony z nutami kawy , jabłka oraz śliwki Smak: łagodny z nutami drewna , jabłka, karmelu i miodu Finish: Delikatnie pikantny z nutami karmelu, dębu oraz czekolady.
WILD TURKEY 101 Liczba w jego nazwie bezpośrednio nawiązuje do zawartości alkoholu i wynosi wspomniane 101 proof czyli 50, 5% Stanowi mieszankę destylatów 6-, 7- i 8-letnich Leżakowany przez 8 lat w świeżych beczkach dębowych Aromat : złożony – wanilia, tytoń, dąb Smak: bogaty – karmel , miód , tytoń , brązowy cukier Finish: zdecydowany z nutą skórki pomarańczy.
DZIĘKUJĘ