W ogródku rosną różne warzywa i zioła.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
GEBÄCK UND KUCHEN GRUPA D
Advertisements

Ku ch ni a Po ls ka Dania Obiadowe Przekąski nakażdą okazje DaniaŚwiąteczne SłodkieNiespodzianki.
Meals in Great Britain.
Potrawy wigilijne..
jechać do kino teatr restauracja kawiarnia praca szkoła dom Londyn Sopot Gdynia Gdańsk Rzym.
AKADEMIA ZDROWEGO PRZEDSZKOLAKA
E-Twinningowy kiermasz ciast i ciasteczek Tydzień E-Twinningu w Szkole Podstawowej nr 14 z Oddziałami Integracyjnymi im. Adama Mickiewicza w Zabrzu.
H20 to jest TO! Wodę pij i zdrowo żyj!
AKCJA EDUKACYJNA ,,ŚNIADANIE DAJE MOC” W PSP 2 W GOGOLINIE
Gotowe na wszystko…….
Moja rodzina.
Jesteśmy uczniami klasy IIA SP 22 w Kielcach W KLASIE ZGROMADZILIŚMY RÓŻNE ZDROWE OWOCE I WARZYWA.
Pokrewieństwo w rodzinie PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU SPOŁECZNEGO „Mali konstruktorzy i poligloci”
Rodzina w języku esperanto. viro mężczyzna virino kobieta.
Kuchnia średniowieczna Kroniki opisują kuchnię polską jako obfitą, ciężką, korzenną z dużą ilością mięsa i kasz. Dawna kuchnia polska opierała się na.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
 Ciekawostki o ziołach  Zadania  Ankiety naszych uczniów  Potrawy  Zioła w naszych okolicach ZAPRASZAMY.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
SPIS TREŚCI WARSTWOWA BUDOWA LASU WYSOKIE DRZEWA PODSZYT RUNO LEŚNE
Odwieczne miejsce pożywienia, miejsca na pikniki – cudowne, miejsca na spędzanie wolnego czasu, miejsca od smogu czyste, to są właśnie lasy rybnickie.
JAK ZJESZ OWOCE I WARZYWA TO NIE BĘDZIESZ CHORA I KRZYWA, A KIEDY PÓJDZIESZ NA PŁYWANIE TO OLIMPIJSKI MEDAL DOSTANIESZ. ŻYJMY ZDROWO!
WIOSNA Wiosna zawitała do naszego przedszkola. W ogródku zakwitły pierwsze kwiaty, a dzieci zasadziły zioła. W założeniu ziołowych ogródków pomogły nauczycielki,
Produkty zbożowe – podstawa diety Anna Różyk. Prawidłowe żywienie Dostarczenie organizmowi energii i wszystkich niezbędnych składników pokarmowych w odpowiedniej.
Julia Jaworska 6c 2016r.. Stroje Dawne stroje angielskie wyglądały tak. Natomiast w dzisiejszych czasach ludzie ubierają się w bluzki, spodnie itp.
Zima w mie ś cie 2016 grupa VI Uczestnicy: Krysia, Stanisław, Oktawian, Tymek, Kamil, Ignacy i Kacper OPIEKUNOWIE: Pani Anna Mielecka, Pani Anna Jastrzębska,
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
MEDYTACJA „Spędzamy piętnaście minut, towarzysząc Matce Najświętszej w rozważaniu tajemnic różańcowych”. S. Łucja Pierwsza Sobota Miesiąca.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
Chleb orkiszowy to bardzo zdrowy chleb. Należy kilka dni wcześniej przygotować zakwas. Wykonałam go z przepisu umieszczonego w naszym podręczniku. Parę.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
Ӧsterreich Kϋche Ӧsterreich Kϋche. Kiedy 16-letni uczeń szefa kuchni Franz Sacher stworzył ten tort na dworze księcia Metternicha w 1832 roku, niewiele.
Historia i tradycje Szkoła Podstawowa nr 40 w Lublinie pierwotnie mieściła się w budynku VI Liceum Ogólnokształcącego im. H. Kołłątaja przy ul. Mickiewicza.
Ile masz lat? This project has been funded with support from the European Commission. This document reflects the views only of the authors, and the Commission.
W kwietniu 2015 r. sześć uczennic z klasy II B:  Marzena Bancewicz,  Marcelina Drozdek,  Zuzanna Drozdek,  Patrycja Jaszczuk,  Dorota Najdek,  Klaudia.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
Spotkanie Iskierek z ratownikiem medycznym. Mieliśmy zaszczyt gościć ratownika medycznego. Pani Wanda opowiedziała o swojej ciężkiej i odpowiedzialnej.
Fast Food Agata Nikonowicz i Aleksandra Bartkowiak.
Rodzina Tomka Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
PRAWA DZIECKA. Nikt nie może mnie poniżać, Krzywdzić, bić, wyzywać. I każdego mogę zawsze Na ratunek wzywać.
Autor: Julia Prochowska
Menu – PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA
Matematyka w życiu codziennym
Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE
Lublin I jego tajemnice.
Placówka podejmuje różne działania innowacyjne wpływające na zaspokojenie różnorodnych potrzeb dzieci i indywidualnych zainteresowań. Teren ogrodu podzielony.
Książka czytana przez moją rodzinę
,,Ułamki w życiu codziennym’’
Julian Dąbrowski Masza i Niedźwiedź
PIEKARNIA U PAŃSTWA ZUBRZYCKICH
Nasza firma składa się z młodego, kreatywnego zespołu
Wielka przygoda Karolka, Ignasia i Jasia z Gąską
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
Ile to kosztuje? Cz. II.
SZKOLNY KONKURS KULINARNY SMAKI KUCHNI GÓRALSKIEJ
Jakub O sobie.
Cieszę się bo dwoje zakochanych ludzi jest wspaniałym dowodem na to,  że całość może być doskonalsza, niż jej poszczególne części. Sam człowiek.
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
Ile to kosztuje? Cz. II.
Boże Narodzenie w USA.
Nasza firma Nazwa: Fallight
ARKADA SP. J. MŁODZIEŻOWE MINIPRZEDSIĘBIORSTWO Technikum im. J
Józef Piłsudski Naczelny Wódz
Uwielbiam latać. Chcę, żeby cztery razy dziennie smok latał nad królestwem – pięć razy wyżej od najwyższego.
Ciasto Drożdżowe.
I. Brzozowska-Gonciarz
Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko-Norweskiej w Ostrzeszowie
Mamo, Tato wolę wodę !!! Realizujemy wiele programów edukacyjnych, które nie tylko dostarczają wiedzy, ale przede wszystkim stwarzają możliwość podjęcia.
Zapis prezentacji:

W ogródku rosną różne warzywa i zioła.

Helenka najbardziej lubi kanapki z rzodkiewką i ogórkiem.

Tata dał dzieciom trzy żelki, pięć ciasteczek i piętnaście cukierków.

Wujek Tomek ma w ogródku sześć uli z pszczołami.

Mama ugotuje rosół choremu Matuszowi.

Marzena na deser upiekła drożdżówkę z porzeczkami i kruszonką.

Mama zrobiła swojej córce rozgrzewającą herbatę z malinami.

Kotlet schabowy z ziemniaczkami to ulubiona potrawa wujka Adama.

Do pieczenia chleba potrzebna jest mąka, zakwas i sól.

Ciocia Ula upiekła bułeczki z rodzynkami z mąki pszennej i orkiszowej.