Jestem wyrobem papierowym lub foliowym przymocowanym do produktu w celu zidentyfikowania lub określenia jego zawartości.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Znakowania Wartością Odżywczą GDA
Advertisements

mgr inż. Tadeusz Pietrzak
Przepisy prawa dotyczące żywności
Zasady tworzenia prezentacji multimedialnej
Zakupy.
Weronika Majewska Karolina Mokrzan
Tajemnicze pismo z mąki
Działania: 132 Uczestnictwo rolników w systemach jakości żywności 133 Działania informacyjne i promocyjne Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata
Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej Wyk. Artur Umer(46487)
DOKUMENTACJA BUDOWLANA
Czy potrafimy segregować śmieci?
stosowany w bibliografii załącznikowej
ZWYCZAJE ZAKUPOWE POLAKÓW
Gimnazjum. Czy lubisz czytać? Ile książek czytasz w ciągu roku?
Wprowadzenie do programowania w języku Turbo Pascal
Wolff Katarzyna Zasięg książki w Polsce, czyli co czytelnicy i nabywcy książek mają do powiedzenia bibliotekarzom.
Rynki konkurencji niedoskonałej
Jeden z języków programowania, który powinieneś znać
Cena jako figlarne narzędzie w rękach przedsiębiorców KONSUMENCIE, NIE DAJ SIĘ!
Klasy w C++. Deklaracja klasy class NazwaTwojejKlasy { //w tym miejscu piszemy definicje typów, //zmienne i funkcje jakie mają należeć do klasy. }; //tutaj.
Skanowanie Kody kreskowe.
O zdrowym odżywianiu i piramidzie żywienia
Śmieciom i odpadom mówimy
KURS Z INFORMATYKI prowadzący: mgr Przemysław Głowacki.
Tak ! - dla lokalnych producentów. Wyniki ankiety z zakresu znajomości zagadnienia: Wyniki ankiety z zakresu znajomości zagadnienia: ŚWIADOMOŚĆ MŁODYCH.
Pliki tekstowe – A. Jędryczkowski © 2007 Turbo Pascal umożliwia wykorzystanie w programach plików tekstowych. Pliki takie zawierają informację niezakodowaną
Przedświąteczne zakupy
Opracowała Anna Bełoniak
TRZYMAJ FORMĘ Program edukacyjny.
Źródło informacji o produkcie
Tworzenie Aplikacji Internetowych dr Wojciech M. Gańcza 8.
Opracowała Agnieszka Balcerak
Rola etykiety jako źródło informacji o produkcie.
Głosujesz swoimi pieniędzmi
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Programowanie strukturalne i obiektowe C++
Prezentacja w Power Point
Producent w product liability (Zofia Zymonik)
Ankieta do uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum ZPO w Skrzydlnej
Czy wiesz co jesz? projekt edukacyjny zrealizowany przez:
BIBLIOGRAFIA Oprac. Jolanta Nowakowska, Katarzyna Mazurek Warszawa 2005.
Jak zmniejszyć ilość odpadów w środowisku?
Wiem co jem Jak kupować mądrze?.
Wytwórca wyrobu finalnego lub jego części składowej.
Alergeny – zagrożenie w przemyśle spożywczym
Z AKUPY I ICH WPŁYW NA NAS EKOROZWÓJ PRODUKTY LOKALNE 26 marca 2013r.
Pieszo przez miasto - muszę, mogę, czy chcę? Tomasz Stefanicki, UM Wrocław Aleksandra Zienkiewicz, Akcja Miasto.
Dr Sylwia Talar Katedra Międzynarodowych Stosunków Ekonomicznych
BAZY DANYCH Microsoft Access Akademia Górniczo-Hutnicza Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Inżynierii Biomedycznej Katedra Automatyki i.
PODATKI Wykonawcy: Damian Ożóg Jakub Zmarzlik Klasa 2T.
PODATKI Wykonawcy: Damian Ożóg Jakub Zmarzlik Klasa 2T.
Ś WIATOWY D ZIEŃ Z DROWIA 2015 B EZPIECZEŃSTWO Ż YWNOŚCI „ Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym ” Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w.
Ekoland Recykling Segregacja Kolory Segregacji Kolory Segregacji Zwierzęta Ozon Czystość Biodegradacja Opakowania CE Oficjalny Znak Eko Oficjalny Znak.
Prezentacja do scenariusza zajęć pn. „Wielka rola konsumentów w kształtowaniu rynku opakowań”
 Żywność można uznać za autentyczną, gdy wyprodukowana została naturalnymi, tradycyjnymi metodami produkcji oraz gdy charakteryzuje się naturalnym składem.
Konsument jest to osoba fizyczna, która nabywa określony towar lub usługę tylko na potrzeby własne lub swojego gospodarstwa domowego. Osoba, która kupuje.
BYĆ PRZEDSIĘBIORCZYM - nauka przez praktykę Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Praca dyplomowa Wpływ wybranych czynników na zachowania konsumentów na rynku czekolad Autor: Patrycja Czajka Opiekun pracy: dr inż. Małgorzata Źródło.
Zapraszam na prezentację p.t ,, REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU”.
GS1 Globalny Język Biznesu Hanna Walczak PIERWSZE KROKI Z MOJE GS1 Webinar r.
GS1 Globalny Język Biznesu Dominik Kupisz Jak zaprojektować dobrej jakości kod kreskowy? Mój kod, moją wizytówką Webinar r.
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie Znakowanie wartością odżywczą Piotr Pokrzywa Kierownik Oddziału Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia.
Julia Warchocka i Zofia Kaszubowska
Sylwia Kanak Marcin Janusek klasa II c
Żywność ekologiczna.
ZDROWA ŻYWNOŚĆ NIEZDROWA ŻWYNOŚĆ.
Zarządzanie sklepem internetowym
Rolnictwo ekologiczne
Zarządzanie sklepem internetowym
Instrukcja wykorzystania oprogramowania „Forms” wchodzącego w skład pakietu usług chmury cyfrowej Office 365.
Zapis prezentacji:

Jestem wyrobem papierowym lub foliowym przymocowanym do produktu w celu zidentyfikowania lub określenia jego zawartości.

Zgodnie z polskim ustawodawstwem jako etykieta produktu spożywczego powinnam mieć napisy w języku polskim, umieszczone w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny. Muszę zawierać obowiązkowo kilka istotnych informacji.

3.SKŁAD

Kraj producenta i umowne znaczenie prefixu kodu EAN-13 i UPC-12 * służą do znakowania towarów o zmiennej wadze bezpośrednio w sklepach *50 Wielka Brytania *590 Polska *977 ISSN (zarezerwowane dla czasopism) *978 ISBN (zarezerwowane dla książek) *98 i 99 kupony

Brak ww. informacji może świadczyć o tym, że producent ma coś do ukrycia i nie należy wówczas kupować takiej żywności !

Międzynarodowym symbolem napromieniania żywności jest znak graficzny z kwiatkiem.

„ Jesteś tym co jesz.” Postaraj się zadbać o siebie i zwracaj na nas uwagę!

Agnieszka Jeleń klasa 1 c ŹRÓDŁA: