Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.
Advertisements

Nakrywanie do stołu Serwetki
Servicearten Sposoby serwowania -
Technikum im. Karola Wojtyły w Sułkowicach
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Program „Uczenie się przez całe życie”
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Praktyki Ostseebad Baabe Niemcy Nasza dzielnica.
„Organizacja przyjęć okolicznościowych – obsługa konsumenta”.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
usług gastronomicznych
Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 "Absolwent z Somonina na europejskim i regionalnym rynku pracy„ Nr umowy: PL-LEO Okurcalar,
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
TECHNIK HOTELARSTWA.
Od 12 sierpnia do 8 września odbywałam staż w angielskiej firmie EuroPartnership Agency, zajmującej się organizacją stażów dla uczniów i studentów z całej.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
„Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” realizowane w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego.
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Standard obsługi to podstawa sukcesu Prezentacja: Daria Bosek i Damian Pławski Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
Equity Point London - RAJ DLA TURYSTY W SAMYM SERCU LONDYNU JULITA JÓŹWIAK Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają.
TO MY „SMERFOWA RODZINKA” Z KL. II PSP NR 4 W STRZELCACH OPOLSKICH W ramach akcji edukacyjnej „Śniadanie daje moc” postanowiliśmy przygotować „Smerfne.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Praktyki zawodowe w Grecji Praktyki zawodowe w Grecji Przejazd :00 wyjazd spod szkoły 10:00 przyjazd do.
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
Praktyki zagraniczne Austria r. Zmienia życie. Otwiera umysły.
Praktyki zagraniczne Austria r.
DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNA DODATKOWE ZAJĘCIA UKIERUNKOWANE NA ROZWÓJ KOMPETENCJI KLUCZOWYCH DLA KIERUNKÓW: fryzjer, pracownik pomocniczy obsługi hotelowej,
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
to wyjątkowe chwile, na które czeka każdy.
Praktyka zagraniczna – szkołą zdobywania nowych doświadczeń i szans na rynku pracy Plymouth, Wielka Brytania –
Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” Praktyki zawodowe w ramach programu :
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim- ucz się i pracuj na poziomie europejskim!”
Staż zawodowy – My, czyli Konrad Grzywacz i Karol Skibiński z kl. IV ct mieliśmy przyjemność spędzić te 3 miesiące na stażu zawodowym.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
Praktyka w Binz 2009 uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego.
Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim- ucz się i pracuj na poziomie europejskim!
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
Podróż do Rimini Residence Record Praktyki Erasmus+  Uczestnicy projektu:  uczennice klasy trzeciej TM  kierunek kształcenia: technik hotelarz 
Akcja 1 - Kształcenie i szkolenia zawodowe
Technik Obsługi Turystycznej 4 lata nauki.
Kompleksowa obsługa gościa hotelowego
„Wiedza teoretyczna to nie wszystko
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
„Od Technika do Europejczyka. Nowe doświadczenia- większe możliwości”
PRZYJĘCIE URODZINOWE SAVOIR-VIVRE
„Od Technika do Europejczyka. Nowe doświadczenia- większe możliwości”
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Miesięczne praktyki w Hiszpanii
Zapis prezentacji:

Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.

Przez pierwsze 3 tygodnie praktyki pracowałyśmy na sali konsumenckiej, w ostatnim tygodniu natomiast praktyka odbywała się w kuchni.

Wykonywane czynności na sali to: obsługa gości; zaparzanie i noszenie kaw na zamówienie; sprzątanie stolików; nakrywanie do stolików; sprzątanie sali konsumenckiej; podawanie potraw gościom; zbieranie zamówień; składanie serwet; polerowanie sztućców; dekoracja sali na przyjęcia okolicznościowe; mycie kieliszków w zmywarce; prowadzenie gości do stolika;

Wykonywane czynności na kuchni to: mycie i krojenie warzyw; przygotowywanie stołu szwedzkiego; przygotowywanie półmisków z owocami, serami i szynką; przyrządzanie sałatek; dekoracja gotowych dań; przygotowywanie deserów; przygotowywanie półproduktów; praca na zmywaku; uzupełnianie półmisków śniadaniowych;

Zdjęcia z pracownikami hotelu.

W czasie wolnym: zwiedzałyśmy okolicę; korzystałyśmy z hotelowej siłowni; spędzałyśmy czas innymi praktykantkami z Polski; chodziłyśmy na spacery po tamtejszych szlakach turystycznych.

W połowie czasu trwania praktyk odbyła się wycieczka do Erfurtu.

Prezentację wykonały: Katarzyna Wrzesień i Sylwia Wolak, kl.3 EG Dziękujemy za uwagę!