Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa."— Zapis prezentacji:

1 Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa

2 Sesję poprowadziły uczennice klasy II D z LO Nr I we Wrocławiu Monika Gorczyca i Alicja Jasek

3 Aula szkoły LO Nr I we Wrocławiu i uczestnicy sesji

4 Prezentację multimedialną „Czynniki które powodują skażenie żywności” przedstawiła uczennica klasy II D Eliza Krawcz yk

5 Prezentacja bardzo zainteresowała młodzież

6 W trakcie sesji młodzież ZSG we Wrocławiu pod kierunkiem pani Mirosławy Adamczewskiej wykonała pokaz carvingu Uczniowie od lewej : Dominik Grabiński, Alina Adamczewska i Robert Garkuszenko

7 Przedstawienie prezentacji multimedialnej opisującej nasze działania w czasie trwania projektu

8 Uczniowie uczestniczący w sesji

9 Klasa II D przygotowała i zaprezentowała potrawy z uwzględnieniem mikro i makroelementów

10 Potrawy uczniów z mikro i makro elementami

11 Każda potrawa była dokładnie opisana przez uczniów z uwzględnieniem mikro i makroelementów

12 W trakcie sesji uczniowie ZSG wykonali carving

13 Efekt pracy uczniów ZSG Dominik Grabiński, Alina Adamczewska i Robert Garkuszenko

14 Efekt pracy Roberta Garkuszenko z ZSG

15 Efekt pracy Dominika Grabińskiego i Aliny Adamczewskiej

16 Strony internetowe, z jakich korzystali uczniowie LO NR I we Wrocławiu i uczniowie Gimnazjum Nr 23 we Wrocławiu przy realizacji projektów i przy przedstawieniu zdrowych potraw na sesji popularnonaukowej i Drzwiach Otwartych w G23: https://www.ile-kalorii.pl/mineraly/jab%C5%82ko-surowe-bez-sk%C3%B3ry-d https://www.ile-kalorii.pl/mineraly/jogurt-naturalny-g%C4%99sty-bez-dodatku-cukru-bakoma-d10254 https://www.ile-kalorii.pl/mineraly/otr%C4%99by-%C5%BCytnie-sante-d https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-salaty https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-papryki https://portal.abczdrowie.pl/marchew-i-jej-lecznicze-wlasciwosci https://portal.abczdrowie.pl/marchew-i-jej-lecznicze-wlasciwosci

17 https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-pestek-dyni odzywcze.html https://portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-salaty https://www.ile-kalorii.pl/mineraly/%C5%82uskane-ziarna-s%C5%82onecznika-suszony-d3615 vademecum.html https://www.sante.pl/produkty/pokaz/slonecznik-luskany-300g wlasciwosci_39706.html online.pl/artykuly/produkty_spozywcze/najzdrowsze_rosliny_swiata_czyli_co_nalezy_jesc_czesc_2_%

18 Dziękuję za pomoc w przeprowadzeniu Projektu Międzyszkolnego "Żywność i minerały” Anna Zielińska


Pobierz ppt "Liceum Ogólnokształcące Nr I Zespół Szkół Gastronomicznych Gimnazjum Nr 23 Podsumowanie projektu międzyszkolnego Minerały a żywność. Sesja popularnonaukowa."

Podobne prezentacje


Reklamy Google