Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Na Wydziale studiuje: 1740 studentów 112 doktorantów Kadra akademicka Wydziału: 133 nauczycieli 11 profesorów.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Na Wydziale studiuje: 1740 studentów 112 doktorantów Kadra akademicka Wydziału: 133 nauczycieli 11 profesorów."— Zapis prezentacji:

1 Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Na Wydziale studiuje: 1740 studentów 112 doktorantów Kadra akademicka Wydziału: 133 nauczycieli 11 profesorów 15 doktorów hab., prof. PŁ Absolwenci Wydziału: 4750 mgr inż. 286 dr n.t. 39 dr hab.

2 Wydział Chemii Spożywczej Powołanie Wydziału rozporządzeniem Ministra Szkół Wyższych i Nauki Katedra Cukrownictwa i Technologii Ogólnej Środków Spożywczych Katedra Inżynierii i Aparatury Chemicznej Katedra Technologii Owoców i Warzyw Katedra Mikrobiologii Technicznej Katedra Technologii Przetwórstwa Mięsnego

3 prof. dr Stanisław Zagrodzki Twórca Wydziału i I Dziekan w latach

4 Skład pierwszej Rady Wydziału prof. S. Zagrodzki prof. J. Jakubowska prof. J. Kroh prof. Cz. Kierebiński

5 Zmiana struktury organizacyjnej Wydziału. Instytut Podstaw Chemii Żywności Instytut Biochemii Technicznej Instytut Chemicznej Technologii Żywności Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Powołanie przez MEN kierunku Biotechnologia na dziennych studiach magisterskich.

6 Zmiana nazwy na Wydział Chemii Spożywczej i Biotechnologii Utworzenie przy Wydziale Studium Doktoranckiego Utworzenie kierunku Ochrona Środowiska dla studiów inżynierskich Utworzenie kierunku Biotechnologia w ramach International Faculty of Engineering (IFE – PŁ) z językiem wykładowym angielskim Zmiana nazwy na Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Utworzenie kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.

7 Rodzaje studiów magisterskie 5-letnie inżynierskie 3,5 letnie magisterskie uzupełniające 1,5 letnie zaoczne inżynierskie 4-letnie podyplomowe doktoranckie 4-letnie

8 Kierunki studiów Technologia chemiczna – technologia żywności Biotechnologia Ochrona środowiska Technologia żywności i żywienie człowieka

9 WSPÓŁPRACA WYDZIAŁU Z OŚRODKAMI ZAGRANICZNYMI Uniwersytety: 20Uniwersytety: 20 Instytuty Badawcze: 7Instytuty Badawcze: 7 Laboratoria: 5Laboratoria: 5 Firmy: 15Firmy: 15

10 Rada Wydziału w 2006 roku


Pobierz ppt "Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Na Wydziale studiuje: 1740 studentów 112 doktorantów Kadra akademicka Wydziału: 133 nauczycieli 11 profesorów."

Podobne prezentacje


Reklamy Google