Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałSebestyjan Zwierzchowski Został zmieniony 10 lat temu
1
INSTRUKCJA OBSŁUGI ELEKTRONICZNEGO KONTA CZYTELNIKA
MOL-OPTIVUM PMWSZ w Opolu
2
Krok po kroku www.wsm.opole.pl
(Dostęp do katalogu biblioteki MOL-OPTIVUM Biblioteka – katalog biblioteki zakładka Profil użytkownika
3
Profil użytkownika
4
Profil użytkownika - logowanie
5
Szkoła/klasa wpisujemy: PMWSZ , rok – 1, i kierunek FID – fizjoterapia stacjonarna, FIZ – fizjoterapia niestacjonarna, PID – pielęgniarstwo stacjonarne, PIZ –pielęgniarstwo niestacjonarne, KOD – kosmetologia stacjonarna, KOZ – kosmetologia niestacjonarna, POD – położnictwo stacjonarne, POZ – położnictwo niestacjonarne; Pracownicy PMWSZ w Opolu wybierają symbol „N”
6
Hasło do indywidualnego konta podajemy pracownikowi Biblioteki, który wprowadza je do systemu przy pierwszym aktywowaniu konta. Bez podania hasła nie mamy możliwości zalogowania i ewentualnej zmiany hasła na tylko znanego użytkownikowi. Ewentualne zapomnienie hasła wymaga powtórnego zwrócenia się o pomoc do pracownika Biblioteki.
7
Po zalogowaniu mamy dostęp do następujących funkcji: Aktualne wypożyczenia – wszelkie aktualne wypożyczone książki wraz z terminem zwrotu Wszystkie wypożyczenia – historia wypożyczeń danego czytelnika Zamówienia – zamawianie określonych w regulaminie biblioteki publikacji
8
Zaległości – ukazuje tylko te wypożyczenia których czas zwrotu już upłynął Uwaga – obowiązują opłaty za przetrzymanie zbiorów! Zmień hasło – wymiana hasła na nowe z podaniem starego Wylogowanie – wylogowanie z konta czytelnika
9
Zamawianie – po zalogowaniu się do swojego indywidualnego konta dokonujemy zamówienia poprzez wykonanie następujących czynności: - wejście w wyszukiwanie - wybranie pozycji katalogowej - wybranie „zamów”. Zamówienie dostępne jest do odebrania tylko do godziny następnego dnia po złożeniu zamówienia Wszystkie pozycje oznaczone sygnaturą „księgozbiór podr.” nie podlegają wypożyczeniu.
10
KONIEC
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.