Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
ZESPÓŁ SZKÓŁ MORSKICH W DARŁOWIE
TECHNIK HOTELARSTWA
2
ZDOBYTE UMIEJĘTNOŚCI:
Absolwent szkoły kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa będzie profesjonalistą gościnności przygotowanym do wykonywania następujących zadań zawodowych: wykonywania prac związanych z obsługą gości w recepcji prowadzenia działalności promocyjnej oraz sprzedaży usług hotelarskich; rezerwowania usług hotelarskich; przygotowywania jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości; przygotowywania i podawania śniadań w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie; przyjmowania i realizacji zamówień na usługi hotelarskie
3
CZAS ODBYWANIA PRAKTYK:
Szkoła organizuje praktyki zawodowe w podmiotach zapewniających rzeczywiste warunki pracy właściwe dla nauczanego zawodu w wymiarze 4 tygodni w hotelu lub 2 tygodni na promie po zrobieniu ITR-ów.
4
MIEJSCA ODBYWANIA PARAKTYK:
Ośrodek Bursztyn w Bobolinie Hotel Delfin w Dąbkach Hotel Geovita w Dąbkach Ośrodek Argentyt w Dąbkach Hotel Lidia w Darłówku Hotel Jan w Darłówku Hotel Apollo w Darłówku Panorama Morska w Jarosławcu Król Plaza w Jarosławcu Oraz wybrane przez siebie obiekty hotelarskie.
5
PO SKOŃCZENIU KIERUNKU TECHNIK HOTELARSTWA ISTNIEJE MOŻLIWOŚC ZATRUDNIENIA W:
recepcji i części parterowej hotelu; części noclegowej hotelu; hotelowym dziale gastronomicznym; obiektach bazy noclegowej: hotelach, motelach, pensjonatach, schroniskach, domach wycieczkowych, polach biwakowych oraz w ruchomej bazie noclegowej: promowej, kolejowej, żeglugowej, lotniczej. Ponadto może prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług noclegowych. absolwent tego kierunku może zajmować się obsługą wszelkiego rodzaju imprez takich jak kongresy, zjazdy, targi, bankiety, oferując odpowiednie dla gości zestawy usług, które świadczy wykorzystując nowoczesne techniki public relations i formy reklamy przy użyciu środków technicznych.
6
NAUKA W internacie posiadamy własną recepcje i 2 pokoje (standard i lux), na których możemy sprawdzać i ćwiczyć swoje umiejętności i zdobytą wiedzę.
7
KONTRAKT Z HISZPANIĄ Nasza szkoła nawiązała współpracę z Hiszpanami Głównym celem spotkań jest przygotowywanie projektu w ramach programu Leonardo da Vinci. Tytuł projektu to: “European Geographical Indications and traditional specialities (PGO, PGI, TSG)”. Celem projektu jest promocja regionalnych produktów żywnościowych posiadających unijne certyfikaty jakości tj. chronione oznaczenie geograficzne, chroniona nazwa pochodzenia, gwarantowana tradycyjna specjalność ze szczególnym uwzględnieniem tych produktów w ofercie gastronomicznej hotelarstwa i turystyki. Głównym założeniem takich projektów jest umożliwienie szkołom z różnych krajów współpracę dotyczącą kształcenia i szkolenia zawodowego, ułatwienie partnerom wymiany doświadczeń i rozszerzania współpracy na poziomie europejskim.
8
PODSUMOWANIE Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z
Pięknymi tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości „dom poza domem”, poznajemy nowych ludzi, ciągle coś się dzieje.
9
DO ZOBACZENIA W ZSM Zapraszamy na naszą stronę internetową
Oraz nasz profin na facebooku
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.