Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Firma Los Pierogos
2
O FIRMIE Nazwa firmy: Los Pierogos Typ działalności: Restauracja
Adres siedziby: Wrocław ul. Krakowska 14 Obszar działalności: miasto Wrocław Forma własności: Firma prywatna – spółka z.o.o.
3
O PRODUKCIE Nasza firma zajmuje się wyrobem i sprzedażą dań mącznych tj. pierogi, krokiety i naleśniki przyrządzanych według sprawdzonych, tradycyjnych, polskich przepisów kulinarnych.
4
PRACOWNICY Stanowiska pracy i obowiązki w naszej firmie Kucharz
Zawód Obowiązki Wykształcenie Kucharz 3 stanowiska Lepienie pierogów, produkcja ciasta, zawijanie krokietów i naleśników Techniczne, kierunek gastronomiczny Kierowca Dostarczanie niezbędnych towarów do produkcji Prawo jazdy, orientacja w terenie Kelnerka Przyjmowanie zamówień, podawanie potraw Kierownik Zarządzanie personelem, pilnowanie porządku Wyższe, kierunek, marketing i zarządzanie Sprzątacz Zmywanie naczyń, dbanie o czystość zakładu
5
ANALIZA RYNKU Na naszym terenie działa 30 barów lub restauracji, które zajmują się sprzedażą pierogów, krokietów i naleśników. Wszystkie nasze produkty są wyrabiane ze świeżych, codziennie kupowanych składników. Możemy konkurować z innymi jakością naszych produktów, gdyż to na nią zwracają uwagę klienci.
6
ANALIZA RYNKU W miejscu naszej działalności i jej pobliżu mieszka ponad 100 tys. ludzi, dlatego nasze produkty są potrzebne na rynku. Szczególnie zainteresowane nimi będą zapracowane młode osoby. Nasi klienci mogą kupować gotowe posiłki kilkakrotnie w ciągu miesiąca.
7
Nasze produkty będą reklamowane w następujące sposoby:
REKLAMA Nasze produkty będą reklamowane w następujące sposoby: Ogłoszenie w lokalnej gazecie Rozdawanie ulotek Banery reklamowe
8
Ulotka reklamowa strona internetowa: www.lospierogos.pl
Pierogarnia ,,Los Pierogos” to nowo powstały lokal przy ul.Krakowskiej 14 we Wrocławiu czynny od poniedziałku do soboty od 8:00 do 19:00 oferujący pierogi, naleśniki oraz krokiety. Gwarantujemy: Najwyższą jakość naszych dań Atrakcyjne ceny Szybką obsługę Miłą atmosferę Promocje dla stałych klientów Kontakt: tel strona internetowa:
9
ANALIZA FINANSOWA
10
ANALIZA FINANSOWA Pracownik Brutto w zł Netto w zł Kucharz 2500 1900
Kierowca 2300 1700 Kelnerka 1800 1400 Kierownik 4500 3100 Sprzątacz 1000
11
Cennik Potrawa Cena w zł Pierogi ruskie 13 za kg Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami Naleśniki z dżemem 2,10 za szt. Naleśniki z serem 1,80 za szt. Krokiety z mięsem 1,90 za szt. Krokiety z kapustą i pieczarkami
12
KALKULACJA Sprzęt Rejestracja Ubezpieczenie 37285 zł 500 zł 2400 zł
Razem: zł
13
Koszty stałe Dochód : 50 tys. zł Koszty : 26 900 zł Zysk: 23 100 zł
KALKULACJA Koszty stałe Dochód : 50 tys. zł Koszty : zł Zysk: zł Woda, prąd, gaz 700 zł Pensje pracowników 17500 zł Reklama 2000 zł Składniki 6000 zł Paliwo 400 zł Telefon 100 zł Ubezpieczenie 2400 zł (rocznie)
14
Podsumowanie Mocne strony: Wyrób produktów na miejscu
Duży wybór produktów Rozsądne ceny Profesjonalna obsługa Korzystanie przy produkcji z tradycyjnych przepisów
15
Prezentację wykonano w ramach projektu edukacyjnego ,,Mała firma-to takie proste’’ styczeń Uczniowie : Radosław Wnęk, Piotr Pasierb, Michał Dębiński, Sylwester Kanarek. Życzymy SMACZNEGO!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.