Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałHenryk Brzezowski Został zmieniony 9 lat temu
1
Centrum Badań i Ekspertyz Towaroznawczych Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu al. Niepodległości 10, pok. 0039, Poznań tel , kom
2
CBiET Funkcjonuje od 1995 roku Dyrektor: dr Michał Walenciak
Niezależna i samofinansująca się jednostka w UEP Działa w oparciu o wyposażenie Wydziału Towaroznawstwa Wykorzystuje doświadczenie pracowników UEP oraz innych współpracujących jednostek
3
Statystyki Regularnie współpracujemy ok. 20 podmiotami: sieci handlowe
jednostki budżetowe jednostki naukowe Zakres działalności: analiza żywności badanie materiałów opakowaniowych badanie produktów przemysłowych szkolenia w zakresie analizy sensorycznej, paneli oceniających opiniowanie przez biegłych
4
Statystyki Współpraca: Federacja Konsumentów Unia Wielkopolan
Klub Polskich Laboratoriów Badawczych „POLLAB” Polskie Towarzystwo Towaroznawcze „PTTow Wielkopolskim Instytutem Jakości Centrum Badań i Ekspertyz Towaroznawczych jest niezależnym, rzetelnym ośrodkiem badawczym, cenionym i rozpoznawalnym nie tylko na terenie województwa wielkopolskiego
5
Laboratoria
6
Analizy i aparatura Analizy mikrobiologiczne: Analiza żywności:
żywności, kosmetyków oraz wody badania skuteczności antymikrobiologicznej konserwantów i środków chemii gospodarczej komputerowego przewidywania smaku związków pochodzenia naturalnego badania gorzkich komponentów żywności badania nad wykorzystaniem skrobi modyfikowanych Analiza żywności: towaroznawcza ocena jakości żywności bezpieczeństwa i znakowania żywności badania fizykochemiczne surowców i produktów żywnościowych wraz z interpretacją wyników
7
Analizy i aparatura badania opakowań:
przygotowywanie specyfikacji produktu właściwości wytrzymałościowe właściwości barierowe badania podstawowych właściwości produktów chemii gospodarczej i kosmetyków ekologia: ocena oddziaływania na środowisko ocena oddziaływania na środowisko przy użyciu LCA
8
Analizy i aparatura Szkolenia - higieny produkcji żywności i kosmetyków, - metodyki analitycznej stosowanej w systemach GMP, GHP, HACCP, - oceny sensorycznej zgodnie z normami ISO: ocena wrażliwości kandydatów do wykonywania ocen sensorycznych, metodyka prowadzenia ocen sensorycznych, metody sensoryczne w badaniach konsumenckich, monitoring sprawności sensorycznej
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.