Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałIzaak Ciupiński Został zmieniony 9 lat temu
1
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010 kg Sos: Sos cytrynowo-maślany KNORR 0,090 kg Woda 0,500 l RAMA Cremefine Profi do zup i sosów 15% 0,080 l Sok i skórka z cytryny 0,040 l Cukier 0,004 kg Ziemniaczane talarki 1,000 kg Cukinia 0,600 kg Pomidorki cherry 0,300 kg Masło 0,040 kg Sól 0,005 kg Sposób przygotowania: Łososia pokrój na równe porcje, skrop oliwą i dopraw Delikatem. Następnie usmaż na oleju z dodatkiem tymianku i czosnku. Na koniec dodaj masło i jeszcze chwilę podsmaż. Sos rozpuść w wodzie i zagotuj, następnie dodaj otarta skórkę i sok z cytryny i dopraw do smaku. Cukinię pokrój w kostkę, przesmaż razem z pomidorkami na maśle i dopraw do smaku. Rybę podawaj z sosem, warzywami i ziemniaczanymi talarkami. 675 kcal / OSOBĘ
2
Łosoś bez skóry 1,400 kg Delikat przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010 kg Sos: Sos cytrynowo-maślany KNORR 0,090 kg Woda 0,500 l RAMA Cremefine Profi do zup i sosów 15% 0,080 l Sok i skórka z cytryny 0,040 l Miód 0,005 kg Mieszanka warzywna 1,200 kg RAMA Cremefine Profi do zup i sosów 15% 0,600 l Jajka 10 szt. Gałka muszkatołowa 0,002 kg Sól 0,004 kg Pieprz czarny 0,002 kg Skład ( 10 porcji): Łososia pokrój na równe porcje i dopraw Delikatem. Następnie spakuj wakum razem z ziołami i czosnkiem, i paruj w piecu w temp. 65°C około 20–25 min. Sos rozpuść w wodzie i zagotuj, następnie dodaj otarta skórkę i sok z cytryny, i dopraw do smaku. Warzywa paruj w piecu około 10 min. Ramę 15% wymieszaj z jajkami i przyprawami, dodaj przestudzone warzywa. Całość przełóż do silikonowej foremki. Zapiekankę piecz w temp. 140ºC przez 40 min. 460 kcal / OSOBĘ Sposób przygotowania:
4
– Do przygotowania dania zastosowano bardziej prozdrowotną technikę kulinarną – smażenie łososia zamieniono na gotowanie w wakum, a zasmażane warzywa na pieczone. W recepturze nie użyto również masła. Pozwoliło to obniżyć kaloryczność o 32 %. –Ryba została sparowana w piecu razem z ziołami i czosnkiem, co nadało jej jeszcze większego aromatu.
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.