Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
WYDARZENIE ZMIENIAJĄCE
KULINARNE OBLICZE Polski 2018 6-8 LIPCA
2
Agenda Idea – nowa formuła / historia / odbiorca / pomysł Partnerzy imprezy Patroni imprezy Lista restauracji z regionów Restauracje z Poznania i Wielkopolski – prezentacja
3
IDEA – 2018 W tym roku Noc Restauracji będzie trwała aż 3 dni!
Start w piątek 6 lipca, koniec w niedzielę 8 lipca. Tegoroczna edycja będzie odbywać się pod hasłem: Smaki Polski. W piątek (06) będziemy serwować menu degustacyjne. Dania nocy restauracji będą dostępne także w sobotę i niedzielę na podstawie specjalnej wkładki do menu. Menu będzie kosztowało od 60 do 120 pln W restauracjach odbywać się będą rezerwacje Będzie to święto Smaków Polski w najlepszym wydaniu
4
Nowa Formuła Tasting Menu
W 2017 roku wydarzenie zmieniło formułę. Serwowane były wyłącznie menu degustacyjne oparte o lokalne składniki. Rezerwacje stały się obowiązkowe. Eksperyment zmiany formatu przeprowadziliśmy wyłącznie w Gdańsku. Impreza odbyła się pod hasłem „Smaki Gdańska – Tasting Edition”. Wzięły w niej udział jedynie restauracje, certyfikowane w ramach projektu „Smaki Gdańska”, promującego lokalną kuchnię. Przygotowano specjalne menu tastingowe, wypełnione gdańskimi smakami. Dokonano ponad 500 rezerwacji. Zaserwowano ponad 2000 talerzy gdańskich dań! Eksperyment zakończony sukcesem – Idziemy dalej!
5
Dobry Smak potrzebuje czasu i Opiekuna
Organizatorem i właścicielem marki Noc Restauracji jest firma landbrand*. Landbrand specjalizuje się w budowaniu marek kulinarnych powiązanych z miejscami. Noc Restauracji organizujemy nieprzerwanie od 2012 roku. Impreza jest dedykowana dla świadomego jakości produktów oraz sztuki kulinarnej Smakosza w wieku lat. Nasi odbiorcy nie chcą zniżek, promocji, zakupów grupowych, konkursów – to już sprawdziliśmy. Nasi Goście chcą być zaskoczeni jakością produktu. Finezją kunsztu szefa kuchni. Niespotykanymi połączeniami potraw i napojów. Chcą być pod urokiem szefów kuchni. Spotkać ich. Rozmawiać. Znaleźć inspiracje odnośnie nowych jakościowych produktów. Nasi foodies wiedzą że smak to tożsamość – chcemy im dać powód do dumy ze smaków polskich produktów z najwyższej półki! * Marka noc Restauracji chroniona jest w Urzędzie Patentowym Rzeczpospolitej Polskiej
6
Strona internetowa www.nocrestauracji.pl
7
Strona internetowa www.nocrestauracji.pl
8
Strona internetowa www.nocrestauracji.pl
9
Nasz Pomysł 2018 Szczególnie Zależy nam na autentyczności przeżyć smakowych Gości. Chcielibyśmy aby szefowie gotowali z produktów polskich, regionalnych lokalnych! Zależy nam żeby w menu wskazać Waszych zaufanych – renomowanych dostawców i wzmocnić ich markę!
10
Nasz Pomysł 2018 Szczególnie Zależy nam na autentyczności przeżyć smakowych Gości. Proponujemy Aby każda z restauracji poczęstowała gości Wyrobami premium od naszych partnerów. Mogą się one znaleźć jako akcenty menu lub oddzielne degustacje. Prześlemy Państwu koszyk pełen najlepszych smaków! producent sera Bursztyn – Spomlek, wytwórca olejów smakowych Łagowski Manufaktura, producent wędlin najwyższej jakości: Dreszler Masarnia z Tradycją
11
Nasz Pomysł 2018
12
Partnerzy Imprezy
13
Ser Bursztyn Producentem sera Bursztyn jest Spółdzielnia mleczarska Spomlek. Jego proces produkcji opracowano w 2002 roku. Podobnie jak kamień, od którego zaczerpnął swoja nazwę, jego doskonałość ukształtowały czas i natura. Unikalny smak i aromat zawdzięcza długiemu okresowi dojrzewania w pieczołowicie dobranych warunkach. Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor.
14
Manufaktura Łagowski Oleje z Manufaktury Łagowski to prawdziwy festiwal smaku i aromatu. Właścicielem tej marki jest Dawid Łagowski – znany i wielokrotnie nagradzany prestiżowymi nagrodami szef kuchni, który promuje gotowanie w stylu slow. Oferuje on miłośnikom dobrej kuchni naturalne produkty, które zachwycają swoją prostotą i wyglądem butelek. Na Pole na Stole znajdziesz autorskie oleje w najróżniejszych smakach – pomidorowym, pieprzowym, a nawet wędzonych warzyw, które doskonale komponują się z głównymi daniami i mogą stanowić świetny dodatek do pieczywa.
15
Dreszler Masarnia z Tradycją
Firma z prawie 70 – letnią tradycją. Surowce do wyrobu wędlin pochodzą od lokalnych dostawców. W skład produktów, które otrzymają restauracje wchodzą: Karkówka po staropolsku – wędzona na zimno, dojrzewająca, dobra do kanapek, półmisków oraz jako przekąska Szynka wołowa Pastrami – suszona, oraz podwędzona na zimno, świetna przekąska jako przystawka. Doceniona i nagrodzona podczas Targów Poznańskich Polagra 2015 Półgęsek - solony i wędzony na zimno w dymie olchowym, marynowany na sucho. Dojrzewa minimum 3 miesiące
16
Patroni imprezy
17
W Poznaniu i Wielkopolsce udział biorą:
42
Lista Restauracji z regionów
Dolnośląskie: Szczawno-Zdrój: Restauracja Babinicz - szef kuchni: Wojciech Harapkiewicz Lubelskie: Lublin: Restauracja Piano - szef kuchni: Piotr Huszcz Lublin: Restauracja 2PiEr - szef kuchni: Jakub Piętowski Lubuskie: Gorzów Wielkopolski: Restauracja Pasja - szef kuchni: Tomasz Sowiński Mierzęcin: Restauracja Destylarnia - szef kuchni: Dawid Łagowski Małopolskie: Kraków: Restauracja Pod Złotym Karpiem - szef kuchni: Mariusz Sergiel
43
Lista Restauracji z regionów
Kraków: Restauracja Biała Róża - szef kuchni: Łukasz Cichy Laskowa: Restauracja Gęś w dymie - szef kuchni: Marcin Pławecki Mazowieckie Warszawa: Restauracja Platter by Karol Okrasa - szef kuchni: Karol Okrasa Podkarpackie: Krosno: Restauracja Naftaya – szef kuchni: Łukasz Karnasiewicz Przemyśl: Restauracja Bosko - szef kuchni: Maciej Łabuński Podlaskie: Białystok: Restauracja Hotelu Cristal – szef kuchni: Łukasz Rakowski Pomorskie: Gdańsk: Restauracja Mercato - szef kuchni: Paweł Stawicki Gdańsk: Restauracja Szafarnia 10 - szef kuchni: Grzegorz Labuda
44
Lista Restauracji z regionów
Gdańsk: Restauracja Eliksir - szef kuchni: Paweł Wątor Gdańsk: Restauracja Motlava - szef kuchni: Piotr Soliński Gdańsk: Restauracja Browar PG4 – szef kuchni: Przemysław Formela Gdańsk: Restauracja OtwARTa - szef kuchni: Karolina Lindstadt Gdańsk: Restauracja Winne Grono - szef kuchni: Arkadiusz Onasch Gdańsk: Restauracja Niepokorni - szef kuchni: Mateusz Sikora Gdańsk: Restauracja Magiel - szef kuchni: Przemysław Langowski Gdańsk: Restauracja Żabusia - szef kuchni: Mariusz Wolski Gdańsk: Restauracja Zafishowani - szef kuchni: Daniel Chrzanowski Gdańsk: Restauracja Amber Side - szef kuchni: Michał Przewoźnik
45
Lista Restauracji z regionów
Gdynia: Fedde Bistro - szef kuchni: Jacek Fedde Gniew: Restauracja Zamku Gniew - szef kuchni: Mariusz Gachewicz Sopot: Restauracja Hotelu Haffner - szef kuchni: Łukasz Szczepaniak Śląskie: Knurów: Pracownia Smaku ORSO - szef kuchni: Wojciech Konikowski Mysłowice: Restauracja Dwór Bismarcka - szef kuchni: Zbigniew Jaworski Poraj: Restauracja Zamku Poraj - szef kuchni: Leszek Kaźmierczak Warmińsko - Mazurskie: Mikołajki: Restauracja Hotelu Mikołajki***** - szef kuchni: Tomasz Milewski
46
Lista Restauracji z regionów
Zachodniopomorskie: Kołobrzeg: Restauracja Horyzont - szef kuchni: Grzegorz Nowicki Międzyzdroje: Baron Pub&Restaurant - szef kuchni: Siergiej Radobenko Szczecin: Restauracja Park Hotelu - szef kuchni: Mariusz Siwak Wolin: Bistro KA LA FIOR - szef kuchni: Karol Studziński
47
Co dalej… Noc Restauracji to już kultowe wydarzenie na kulinarnej mapie Polski. Chcielibyśmy, aby siódma edycja imprezy nawiązywała swoją formułą do imprezy organizowanej przez Francję - Goût de France/Good France. Ideą projektu jest promowanie kuchni polskiej w Polsce a w kolejnych edycjach również w Europie i na świecie. Liczymy że wspólnie dokonamy tego dzieła!
48
Prośba o zdjęcia Prosimy o przesyłanie zdjęć dań oraz wnętrza lokalu podczas trwania Nocy Restauracji 2018 – Smaki Polski. Fotografie będą częścią notatki prasowej, która zostanie przesłana do partnerów oraz mediów branżowych po wydarzeniu.
49
Dziękujemy za uwagę info@nocrestauracji.pl www.nocrestauracji.pl
Organizatorem Nocy Restauracji jest: |
Podobne prezentacje
© 2025 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.