Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałMariusz Woźniak Został zmieniony 7 lat temu
1
Zastosowanie ORYGINALNEJ TECHNOLOGII EM® w ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym
Akiko Miwa
2
Villa „AKIKO” 25 lat
3
Jezioro Czorsztyńskie w sąsiedztwie Villi Akiko
widok na wschód
4
Z okien Villi Akiko rozpościera się piękna
panorama Tatr, widok na południe
5
Bajkowa zima w Villi Akiko
6
Mój Mikrobiota Szacuje się, że liczba komórek mikroorganizmów zasiedlających ludzki przewód pokarmowy jest mniej więcej dziesięciokrotnie większa niż liczba jego własnych, budujących organizm, komórek
7
Nasze samopoczucie też zależy
od „samopoczucia” zamieszkujących nas mikroorganizmów
8
Technologia EM w Villi Akiko
Przygotowanie posiłków Higiena pomieszczeń Basen, jacuzzi, sauna Pielęgnacja otoczenia: trawniki, zielniki, ogród Profilaktyka zdrowa zwierząt Profilaktyka zdrowia rodziny kompostowanie Warsztaty ekologiczne Edukacja
9
Jesteśmy tymi co jemy! Moim gościom oferuję klasyczne dania kuchni japońskiej i specyficzne połączenie z kuchnią regionalną, zawsze jednak z dbałością o produkty najwyższej jakości. Od wiosny uprawiam Japońskie i polskie warzyw i ziół które zastąpiono EM. Oprócz swoje kupuję owoce uprawiane bez stosowania środków ochrony roślin i nawozów sztucznych,
10
Do sprzątania pomieszczeń nie stosujemy środków chemicznych, zamiast nich używamy preparatu EM Refresh który doskonale czyści powierzchnie oraz skutecznie usuwa wszelkie nieprzyjemne zapachy. Kurz mniej siedzą. Do silniejszych zabrudzeń i do naczynia używamy Żywego Mydła EM. Brud nie ma szans! Nasi goście mogą czuć się bezpiecznie, nawet alergicy!! Technologia EM pomaga ograniczać populacje roztoczy.
11
We wszystkich łazienkach w Villi Akiko goście korzystają z Żywego Mydła EM
12
W basenie i jacuzzi stosuję filtry z ceramiką EM
Woda w basenie oczyszczana jest za pomocą filtrów ceramicznych i Refresh Efektywnych Mikroorganizmów Nie stosuję chloru, Ph+, Ph-, anty-algi !!!
13
Uprawiam zioła i zbieram te które sama natura zasiała wokół mojego domu
Na moim łące pasą krowy i owce Czyli…co roku lepsza siana
14
Mój polsko-japoński ogródek warzywno-ziołowy
16
Większy ogród ziołowy znajduje się w lesie, tuż za domem
18
Mój pies pije wodę i pryskany z EM Probiotyk
każdego dnia
19
codzienna profilaktyka zdrowia
Moja rodzina (tutaj część) stosuje EMy jako codzienna profilaktyka zdrowia
20
W trosce o nasze zdrowie:
Uprawiamy własne warzywa bez chemii Sprzątamy, myjemy i pierzemy z EM Pijemy EM-X Gold i ziołowe fermenty z EM Pieczemy własny chleb z EM Bokashi zamiast zakwasu Na skaleczeni, oparzenia robimy okłady z EM Probiotyku Uzdatniamy naszą wodę ceramiką EM Bardzo dużo uśmiechamy się do siebie !
21
Kompost to bogactwo a nie odpady, dlatego wszystkie resztki z kuchni trafiają do kompostownika. Dzięki dodaniu EM Aktywnego, własnej produkcji ( z EM-1) oraz domowej roboty Bokashi, proces fermentacji przebiega szybko, bez nieprzyjemnych zapachów.
22
W strugach deszczu, Lotta stoi na samym środku kupy gnoju
Czemu? Bo ona chce Urosnąć i być duża jak Jonas i Mia… „Dzieci z ulicy Awanturników” Astrid Lindgren
23
Edukacja ekologiczna, warsztaty Bokashi dla młodzieży
24
Teruo Higa, „EM Rewolucja w ochronie naszej planety”
Akiko Miwa, „Technologia EM – rewolucja w moim życiu” 12 lat temu poznałam Technologię EM 10 lat temu odbyłam podróż studyjną na Okinawę, do fabryki EM, poznałam technologię od podstaw, zrozumiałam ją i zaczęłam żyć zgodnie z filozofią EM Odstawiłam leki na boku (chorowałam na serce) Regularnie piję EM-X Gold Poprawiła się moja kondycja fizyczna i psychiczna Z roku na rok ubywa mi lat
25
Moim gościom serwuję japońskie przesmaski
26
EM Forum Polska 2010, Państwowy Instytut Weterynarii w Puławach,
Prof. Teruo Higa z Akiko Miwa i Nobu Miwa-Młot
27
Twórca Technologii EM z wizytą w Polsce, w fabryce Efektywnych Mikroorganizmów w “Greenland Technologia EM” w Trzciankach.
29
Dziękuję za uwagę
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.