Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Firma Sowul & Sowul powstała w 2003 r Firma Sowul & Sowul powstała w 2003 r. Siedziba firmy znajduje się w Olsztynie Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Nasiennej Jesteśmy członkiem Hodowli Roślin Bartążek Sp. z o.o. Grupa IHAR Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Nadzieja Polskiego Rynku Nasza praca została doceniona w 2004 roku, kiedy to otrzymaliśmy nagrodę CENT FOR FUTURE w kategorii: NADZIEJA POLSKIEGO RYNKU Przyznawaną przez Marszałka woj. warmińsko-mazurskiego oraz redakcję miesięcznika POLISH MARKET. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Schodowy system korzeniowy na przykładzie mieszanki KRASULA Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Czynniki wyróżniające Sowul & Sowul Nazwa firmy Pracownicy System kontroli jakości Jakość Składy Opakowania Doradztwo Elastyczność Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
NOWA PROPOZYCJA NA ŁĄKI I PASTWISKA Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
– POLSKA TRAWA WYŚMIENITA NORMA WYSIEWU: 35-45 KG/HA GŁĘBOKOŚĆ SIEWU 0,5-1,5 CM TERMINY SIEWU WIOSNA-JESIEŃ Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
PODZIAŁ TRAW – POLSKA TRAWA WYŚMIENITA NISKIE WYSOKIE WCZESNE PÓŹNE Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
PODSTAWOWE GATUNKI TRAW – POLSKA TRAWA WYŚMIENITA PODSTAWOWE GATUNKI TRAW ŻYCICE KOSTRZEWY KUPKÓWKI TYMOTKI Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
– POLSKA TRAWA WYŚMIENITA wysoka wydajność plonu zielonej masy (60 - 70 t z 1 ha) doskonałe źródło najtańszej paszy w niskonakładowej produkcji mleka i mięsa Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Zawartość białka ogólnego w fazie początku kłoszenia się różnych odmian traw Z Warmii i Mazur Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Strawność masy organicznej traw Z Warmii i Mazur Sowul & Sowul Sp. z o.o. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
CZYNNIKI DECYDUJĄCE O SMAKOWITOŚCI proporcjonalny % udział cukrów do % zawartości białka % zawartość suchej masy % zawartość włókna surowego w stosunku do strawności umiarkowane stosowanie nawozów organicznych (gnojowicy) Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
CZYNNIKI DECYDUJĄCE O SMAKOWITOŚCI odpowiednie pH gleby termin koszenia a faza rozwojowa traw (kosić należy przed wykłoszeniem) pora koszenia (najlepiej kosić rano; „kosa kosi kiedy jest rosa”) Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. Mieszanka łąkowa życica trwała 2N - 10% życica trwała 4N - 10% życica mieszańcowa - 10% festulolium - 15% tymotka łąkowa - 10% wiechlina łąkowa - 10% kostrzewa łąkowa - 15% kostrzewa trzcinowa - 10% koniczyna łąkowa - 5% koniczyna szwedzka - 5% norma wysiewu 35-45 kg Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Mieszanka łąkowo - pastwiskowa życica trwała odm. wczesne 2N - 10% życica trwała odm. średnie 2N - 10% życica trwała odm. późne 2N - 10% życica mieszańcowa - 10% festulolium - 10% kostrzewa trzcinowa - 10% kostrzewa łąkowa - 15% tymotka łąkowa - 10% koniczyna biała - 5% koniczyna łąkowa - 10% norma wysiewu 35-45 kg Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Mieszanka pastwiskowa życica trwała odm. wczesne 2N - 10% życica trwała odm. późne 2N - 15% życica trwała 4N - 10% życica mieszańcowa - 10% kostrzewa łąkowa - 15% kostrzewa trzcinowa - 10% kostrzewa czerwona - 5% tymotka łąkowa - 7% kupkówka pospolita odm. późne - 10% Komonica - 3% koniczyna biała - 5% norma wysiewu 35-45 kg Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
MIESZANKA KOŚNO-PASTWISKOWA TIP - koniczyna aleksandryjska -5% - koniczyna łąkowa -5% - życica wielokwiatowa -10% - życica westerwoldzka -15% - życica mieszańcowa -10% - życica trwała -25% (50%-2N,50%-4N) - kostrzewa trzcinowa -10% - kostrzewa łąkowa -10% - tymotka -10% Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. UWAGA !!! Okres użytkowania mieszanek SMAKOVITA zależy od właściwych i terminowych zabiegów pielęgnacyjnych oraz warunków pogodowych. Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o. OSOBY DO KONTAKTU MARCIN KOWALSKI 601-705-997 PATRYK PAWLAK 607-770-890 Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
UL.PRZEMYSŁOWA 2 11-300 BISKUPIEC tel. 89/ 537 –70– 40; 603-800-744 fax 89/ 537 – 70 – 50 e-mail:biuro@sowul.pl www.sowul.pl Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.
Dziękuję za uwagę !! Z WARMII I MAZUR Sowul & Sowul Sp. z o.o.