Raffaello. Składniki: budyń śmietankowy kostka masła 250g wiórki kokosowe 100g herbatniki ok. 50 szt.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Blok czekoladowy.
Advertisements

Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Zasady zdrowego odżywiania "W zdrowym ciele zdrowy duch"
Inwestycje zrealizowane w sołectwie Jelna w latach
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
 Najliczniejsza grupa związków organicznych złożonych jedynie z atomów węgla i wodoru,  Mogą być gazami, cieczami albo ciałami stałymi,  Dzielą się.
Zajęcia 1-3 Układ okresowy pierwiastków. Co to i po co? Pojęcie masy atomowej, masy cząsteczkowej, masy molowej Proste obliczenia stechiometryczne. Wydajność.
Warszawa, 10 października ZASADY ZBILANSOWANEGO ODŻYWANIA.
Zboża Pan młynarz przynosi kosz z pieczywem: świeżymi bułkami i chlebem. Chleb powstaje z mąki, a mąka ze zbóż. Dowiemy się, jak powstaje chleb i jakie.
Erno Rubik  Erno Rubik (ur. 13 lipca 1944 w Budapeszcie) – węgierski architekt i rzeźbiarz; w 1974 r. wynalazł popularną do dziś na całym świecie,
© Kazimierz Duzinkiewicz, dr hab. inż. Katedra Inżynierii Systemów Sterowania 1 Metody optymalizacji - Energetyka 2015/2016 Metody programowania liniowego.
Excel 2007 dla średniozaawansowanych zajęcia z dnia
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
MIESZACZE CZĘSTOTLIWOŚCI. Przeznaczenie – odbiorniki, nadajniki, syntezery częstotliwości Podstawowy parametr mieszacza = konduktancja (nachylenie) przemiany.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Dlaczego boimy się promieniotwórczości?
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
Podstawowe pojęcia termodynamiki chemicznej -Układ i otoczenie, składniki otoczenia -Podział układów, fazy układu, parametry stanu układu, funkcja stanu,
Rozwiązywanie zadań tekstowych za pomocą równań, nierówności i układów równań Radosław Hołówko Konsultant: Agnieszka Pożyczka.
Temat: Masa, ciężar i gęstość substancji. Po lekcji potrafisz: - wyjaśnić co to jest masa, ciężar i gęstość ciała, -zastosować poznane wzory w zadaniach,
AHA Scientific Position: „Dietary Guidelines for Healthy Children” Stanowisko Naukowe Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego „Zalecenia żywieniowe.
Ӧsterreich Kϋche Ӧsterreich Kϋche. Kiedy 16-letni uczeń szefa kuchni Franz Sacher stworzył ten tort na dworze księcia Metternicha w 1832 roku, niewiele.
Woda to jeden z najważniejszych składników pokarmowych potrzebnych do życia. Woda w organizmach roślinnych i zwierzęcych stanowi średnio 80% ciężaru.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
Fizyczne metody określania ilości pierwiastków i związków chemicznych. Łukasz Ważny.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
W RAMACH EUROPEJSKIEGO KODEKSU WALKI Z RAKIEM Wykonała: Katarzyna Węglarz.
Instytut Pielęgniarstwa PWSZ w Sanoku
Pamietaj!!! ŻYĆ DŁUŻEJ !. Zasada 1 Należy dbać o urozmaicenie posiłków Racjonalnie jeść to znaczy jeść zdrowo, czyli zapewniając codziennie swojemu organizmowi.
6/23/2016 Wzrastające zainteresowanie preparatami roślinnymi jako potencjalnymi lekami wspomagającymi sprawia, że określenie w nich rodzaju i zawartości.
WYKŁAD 4. DR KRZYSZTOF JONAS Rachunkowość. Operacje gospodarcze. Każde zdarzenie, które nastąpiło w danym okresie i skutkuje zmianami w strukturze bądź.
1 Rektyfikacja zdjęć lotniczych Autor: Łukasz Kulesza.
W kalendarzu chrze ś cija ń skim ostatni czwartek przed wielkim postem, znany tak ż e jako zapusty. W Polsce, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest.
Jestem tym,co jem Edukacyjny Projekt Uczniowski Gimnazjum im. prof. Stefana Myczkowskiego Rok szkolny 2015/2016.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Pole wycinka kołowego r r α Wycinek kołowy, to część koła ograniczona dwoma promieniami. Skoro wycinek kołowy jest częścią koła, to jego pole jest częścią.
Typow ą portugalsk ą potraw ą jednogarnkow ą jest caldeirada. Jest to typowa potrawa rybna, a jej ostateczny sk ł ad zale ż y od pomys ł owo ś ci gospodyni.
Opracowanie Joanna Szymańska Konsultacja Bożena Hołownia.
U MAD BRO?. Nie wiesz w jaki sposób znalazłeś się w tym pokoju. Nie znasz osób które znajdują się tu z Tobą. Wiesz natomiast, że musicie się stąd wydostać.
Wytwarzanie tlenku cynku WSTĘP Tlenek cynku stanowi bardzo ważny materiał nie tylko ze względów poznawczych, ale również jeżeli chodzi o zastosowania praktyczne.
Wielka księga potraw z miodem
Niedługo święta wielkanocne
Warsztaty kulinarne w grupie „Sówki”
Stowarzyszenie K.L.A.R. Kawcze
Mazurek Wielkanocny.
ŻYWIENIE MŁODEGO SPORTOWCA
Europejskie staże zawodowe uczniów ZSB-E w Ostrowie Wielkopolskim
Menu weekend ski Kanapki: Tartiflette,
FIZYKA na służbie b’Rowersa ...krótki kurs.
FIZYKA na służbie b’Rowersa ...krótki kurs.
Paweł Brycki Doświadczenia ,,Świetlik”
METODY RADIOMETRYCZNE
Wyznaczanie gęstości ciała
Wykład 8 – Ruch masy w układach ożywionych. Dyfuzja. C.D.
Podstawowe składniki odżywcze..
Wielka przygoda Karolka, Ignasia i Jasia z Gąską
PROCESY SZLIFOWANIA POWIERZCHNI ŚRUBOWYCH
- Czyli drinki bezalkoholowe …
Zasady dzielenia wyrazów przy przenoszeniu
Nasz wyjazd wakacyjny! Lato 2002.
Pisemne dodawanie i odejmowanie liczb naturalnych
Ciasto Drożdżowe.
Sterowanie procesami ciągłymi
Prawa ruchu ośrodków ciągłych c. d.
Układ Obraz z podpisem Podtytuł
Budowa Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) na terenie Gminy Zagnańsk (Kołomań) Zagnańsk, r.
Temat: Sporządzanie potraw z ryb duszonych i smażonych
PUDEŁKO - SCRAPBOOKING
Zapis prezentacji:

Raffaello

Składniki: budyń śmietankowy kostka masła 250g wiórki kokosowe 100g herbatniki ok. 50 szt.

Wykonanie wykładamy blachę papierem do pieczenia przygotowujemy masę: gotujemy budyń (odstawiamy do wystygnięcia), następnie ucieramy masło i dodajemy małymi porcjami budyń cały czas ucierając, na koniec do masy dodajemy wiórki kokosowe na blachę układamy jedną warstwę herbatników nakładamy cienką warstwę masy kolejna warstwa herbatników kolejna warstwa masy na koniec do dekoracji posypujemy niewielką ilością wiórków kokosowych