Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Owoce – projekt badawczy w grupie 4.
Advertisements

PODSUMOWANIE WYNIKÓW MATUR z języka polskiego w maju 2007 r.
Domy Na Wodzie - metoda na wlasne M
prezentacja multimedialna grupa C
Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej
Książka kucharska klasy 0
Groch z kapustą i grzybami
„Wesołe Przekąski”.
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Biblijnej Analiza wyników IV i V edycji Michał M. Stępień
Gotowanie.
Desery z owoców.
pod okiem Pani Małgorzaty Kani
Gdzie co jest? Cz. I.
Jedz smacznie i zdrowo.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Sałatka Grecka..
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
1. Pomyśl sobie liczbę dwucyfrową (Na przykład: 62)
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Sałatka owocowa Marta Rentel III C.
WIEM,CO JEM !.
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
EcoCondens Kompakt BBK 7-22 E.
EcoCondens BBS 2,9-28 E.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
WYNIKI EGZAMINU MATURALNEGO W ZESPOLE SZKÓŁ TECHNICZNYCH
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Testogranie TESTOGRANIE Bogdana Berezy.
Projekt: Projekt:,,Klasa trzyma formę’’,,Klasa trzyma formę’’ Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl. V a Autorki: Maria Małecka, Gabriela Sokół kl.
Ankieta do uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum ZPO w Skrzydlnej
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Ten dzień rozpoczął się niezwykle.Siedząc w naszym kręgu rady I b omówiliśmy dotychczas zdobyte wiadomości o produktach żywnościowych i grupach tych produktów.
„Śniadanie daje moc” Uczniowie klasy II S.P im Marii Konopnickiej w Kościelnej Wsi wraz z rodzicami i wychowawcą.
Elementy geometryczne i relacje
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
Strategia pomiaru.
LO ŁobżenicaWojewództwoPowiat pilski 2011r.75,81%75,29%65,1% 2012r.92,98%80,19%72,26% 2013r.89,29%80,49%74,37% 2014r.76,47%69,89%63,58% ZDAWALNOŚĆ.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Krem warzywny z lanymi kluskami
r. Dzień Zdrowego Śniadania w klasie III A w Szkole Podstawowej nr 11 w Łodzi.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Owoce.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Witaminy.
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
SZKOŁA PODSTAWOWA IM.ADAMA MICKIEWICZA W ŚWIĄTNIKACH GÓRNYCH ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z NASZEGO ŚNIADANIA, KTÓRE ODBYŁO SIĘ NA LEKCJI JĘZYKA ANGIELSKIEGO.
Śniadanie daje moc!!! „KUCHCIKOWO” Klasa III z Łazów
smiletemplates
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
Aromaty i barwniki spożywcze Spotkanie z mamą Oli
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Owoce i warzywa.
Smoothie.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Prezentują – Olga Sobańska, Wojciech Gulbinowicz i Igor Król kl 4a.
Mniam, owoce, mniam , mniam, warzywa
Śniadanie jest posiłkiem, na który bezwzględnie powinniśmy mieć czas każdego dnia. Zasada ta dotyczy zarówno dzieci jak i dorosłych. Podstawowym celem.
Witaminowe opowieści.
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

Składniki 3 jabłko (141 kcal) 2 kiwi (80kcal) 6 truskawka (216 kcal) 2 banany (72 kcal) 4 mandarynk1 (52 kcal) Razem 561 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i nakładać według uznania na patyczki następnie wbijać je w połówki jabłek Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i nakładać według uznania na patyczki następnie wbijać je w połówki jabłek

Składniki Brzoskwinie Ser żółty Wartość energetyczna 1 szt. 314kcal Sposób przyrządzenia: Brzoskwinki nabijamy paseczkami z sera żółtego Sposób przyrządzenia: Brzoskwinki nabijamy paseczkami z sera żółtego

Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać, następnie zalać galaretką Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać, następnie zalać galaretką Składniki Galaretka (58 kcal) Ananas (82 kcal) Banan (90 kcal) Jabłko (48 kcal) Kiwi (57 kcal) Pomarańcza (45kcal) Gruszka Wartość energetyczna 380 kcal

Składniki Grejpfruty Pomarańcze Cukier Owoce namoczyć w cukrze i nabić na wykałaczkę

Składniki: Truskawki (35 kcal) Winogrona zielone lub czerwone (68kcal) Pomarańcza (93 kcal) Razem 196 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wyłożyć do miseczki przygotowanej z pomarańcza. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wyłożyć do miseczki przygotowanej z pomarańcza.