Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Owoce – projekt badawczy w grupie 4.
Advertisements

Marszałek Województwa Małopolskiego
Porównanie wartości kalorycznej i odżywczej produktów spożywczych
KĄT ŚRODKOWY I KĄT WPISANY PRZED KLASÓWKĄ. - POWTÓRKA WYKONAŁA:
Powiedz mi co jesz, a powiem ci kim jesteś!
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
prezentacja multimedialna grupa C
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej
Książka kucharska klasy 0
PROCENTY I PROMILE.
Wioleta Nowak Gimnazjum nr 20 w Poznaniu
ANALIZA BADANIA STATYSTYCZNEGO
„Wesołe Przekąski”.
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
Znaczenie wody w życiu człowieka
Desery z owoców.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Książeczka kucharska:
Żywienie w sporcie.
Jedz smacznie i zdrowo.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Żyj zdrowo, jedz kolorowo!
Quiz Liczby na co dzień Rozpocznij Quiz.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
PROPOZYCJE MEXX JESIEŃ NOWA KOLEKCJA Ceny od 40zł.
- powtórzenie wiadomości
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Sałatka owocowa Marta Rentel III C.
WIEM,CO JEM !.
Zdrowa dieta Europejczyków
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
EcoCondens Kompakt BBK 7-22 E.
EcoCondens BBS 2,9-28 E.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Oś liczbowa Zaznaczanie liczb naturalnych na osi liczbowej
XVII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny Pniewy 2014 „Torty dla Mamy jakich nie znamy”
Bratysława € Bańska Bystrzyca 300 – 500€ Koszyce 200 – 450€ Kežmarok 200 – 350€ Koszty życia Porównanie kosztów wynajmu dwupokojowego mieszkania.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Lunch: Pierś z kurczaka w kokosowym curry Deser: Trifle.
Kuchnia Wietnamska.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Krem warzywny z lanymi kluskami
r. Dzień Zdrowego Śniadania w klasie III A w Szkole Podstawowej nr 11 w Łodzi.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Owoce.
Witaminy.
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
SZKOŁA PODSTAWOWA IM.ADAMA MICKIEWICZA W ŚWIĄTNIKACH GÓRNYCH ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z NASZEGO ŚNIADANIA, KTÓRE ODBYŁO SIĘ NA LEKCJI JĘZYKA ANGIELSKIEGO.
Śniadanie daje moc!!! „KUCHCIKOWO” Klasa III z Łazów
smiletemplates
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
Owoce i warzywa.
Smoothie.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Prezentują – Olga Sobańska, Wojciech Gulbinowicz i Igor Król kl 4a.
Mniam, owoce, mniam , mniam, warzywa
Witaminowe opowieści.
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’
Uczymy się języka angielskiego Prezentacja dla uczniów młodszych klas
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

Sałatki owocowe

Crazy fruit Składniki 70g ananasa (28 kcal) 800 g arbuza (130 kcal) 3 szt. banana (600 kcal) 10szt. brzoskwiń (500 kcal) 3 szt. jabłka(375) 4 szt. kiwi (80 kcal) 6 szt. mandarynki(150 kcal) Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki należy pokroić i wymieszać. Wartość energetyczna 1883 kcal

Sałatka Hawajska Składniki 250 g bananów (250 kcal) 300g mandarynek(150 kcal) 300 g jabłek (150 kcal) 150 g ananasa (48 kcal) 100 g kiwi (80 kcal) Wartość energetyczna 678 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki należy pokroić i wymieszać ozdabiając pomarańczą.

Tajska rozkosz Składniki Połówka arbuza(240 kcal) Mango (132kcal) Kiwi (40kcal) 30 dag białych winogrona(68kcal) Pomarańcza(56kcal) Razem 536 kcal Sposób przyrządzenia: Z arbuza wyskrobać miąższ , pokroić środek i wymieszać z pozostałymi pokrojonymi składnikami. Wszystko wymieszać i włożyć do środka arbuza. Udekorować według uznania.

Wszystkie składniki pokroić i wymieszać Sałatka prosto z sadu Składniki Mandarynki Banan Kiwi Jabłko Pomarańcza Śliwki Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać

Wszystkie składniki pokroić i wymieszać Sałatka słodki mix Składniki Morele (19kcal) Truskawki (35 kcal) Winogrona (68kcal) Pomarańcza (54kcal) Banany(136kcal) Razem 312 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać

Wszystkie składniki pokroić i wymieszać Owocowe tango Składniki 2banany (279kcal) 2 pomarańcze(224kcal) 2 jabłka(72kcal) 3 kiwi(150kcal) 4 łyżki soku z cytryny(45kcal) 3 łyżki cukru(120kcal) 20dag serka homogenizowanego(16kcal) 2 łyżeczki siekanych orzechów(634kcal) Razem 1540kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać

Wszystkie składniki pokroić i wymieszać Multi Obst Składniki 2 pomarańcze 1grejfrut 2banany 4kiwi 100g rodzynek 50 g suszonych śliwek 50g suszonych gruszek 50g orzechów włoskich Kilka truskawek Wartość energetyczna jednej porcji ok. 180 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać

Owocowy raj Składniki na sałatkę owocową Składniki na koktajl owocowy 2 kiwi 1 pomarańcza 3 banany 1 jabłko Ananas z puszki Składniki na koktajl owocowy 2 banany 1 Jabłko Maślanka Wszystkie składnik na sałatkę obrać i wymieszać, polać zmiksowanym koktajlem owocowym