Witamy na zawodach kiełków

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Odżywiamy się zdrowo!.
Advertisements

DOBRA DIETA DLA UCZNIA.
1 Stan Wdrażania Regionalnych Programów Operacyjnych Ministerstwo Rozwoju Regionalnego Departament Koordynacji i Wdrażania Programów Regionalnych.
FIZJOLOGICZNE PODSTAWY RACJONALNEGO ŻYWIENIA SPORTOWCÓW
Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
Domy Na Wodzie - metoda na wlasne M
System żywienia enteralnego firmy Abbott
klasa3a3b3c3d ang 3d fr.3e3f3k3m3s Zad 13,462,752,623,573,822,762,722,623,322,76 Zad 22,611,51,550,851,761,51,091,062,251,33.
Badanie opinii i postaw członków Konfederacji Pracodawców Prywatnych LEWIATAN na temat aktualnej sytuacji w Polsce Wrzesień 2007 RAPORT PRZYGOTOWANY DLA.
NOWE TECHNOLOGIE NA USŁUGACH EDUKACJI Publiczna Szkoła Podstawowa nr 3 w Grodkowie Zajęcia w ramach projektu NTUE.
1 1 Egzaminatorzyegzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
[Aleksander Dziedzic]
Fundusze nieruchomości jako inwestycja z celem zdobycia kapitału emerytalnego Karolina Oleszek.
E-learning czy kontakt bezpośredni w szkoleniu nowych użytkowników bibliotek uczelni niepaństwowych? EFEKTYWNOŚĆ OBU FORM SZKOLENIA BIBLIOTECZNEGO W ŚWIETLE.
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH
Analiza kosztów Miechów Cena brutto wyprodukowanej jednostki energii cieplnej na podstawie cen paliw z września L.p. Paliwo - nośnik.
Badanie kwartalne BO 2.3 SPO RZL Wybrane wyniki porównawcze edycji I- V Badanie kwartalne Beneficjentów Ostatecznych Działania 2.3 SPO RZL – schemat a.
Klamki do drzwi Klamki okienne i inne akcesoria
Opracował: Zespół Humanistyczny. Klasa Średnia ww - wielokrotnego wyboru (na 20 p) Średnia KO - krótkie odpowiedzi (na 10 p) Średnia za zaproszenie (na.
Pytania konkursowe.
Matura 2005 Wyniki Jarosław Drzeżdżon Matura 2005 V LO w Gdańsku
Bez białka nie ma ciałka!.
Żywienie dojelitowe – diety standardowe IsoSource®
Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Biblijnej Analiza wyników IV i V edycji Michał M. Stępień
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Katedra Żywienia Roślin Możliwości wykorzystania biowęgla do nawożenia gleb Prof. dr hab. Zofia Spiak.
Rynek węgla kamiennego na świecie wrzesień 2013
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
Światowy dzień żywności
Matematyka wokół nas!.
SPOŁECZNO-GOSPODARCZA WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO W LISTOPADZIE 2009 ROKU
Żywienie w sporcie.
AKASA Bank Sebastian Marchel Anna Karpińska Anna Matusiewicz
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
czyli W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH
Bez śniadania nie ma nauczania
KOLEKTOR ZASOBNIK 2 ZASOBNIK 1 POMPA P2 POMPA P1 30°C Zasada działanie instalacji solarnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
1. Ziarna którego zboża są najważniejszym dostawcą witamin? 2. Spożycie jakich produktów jest lepsze dla naszego zdrowia? 3. Ten owoc zapobiega przedwczesnemu.
Piramida Zdrowia Aleksandra Nowak Katarzyna Walczyk Katarzyna Pietrzyk.
EGZAMIN GIMNAZJALNY W SUWAŁKACH 2009 Liczba uczniów przystępująca do egzaminu gimnazjalnego w 2009r. Lp.GimnazjumLiczba uczniów 1Gimnazjum Nr 1 w Zespole.
RES POLONA Kazimierz Żylak. OPANOWANIE UMIEJĘTNOŚCI MATEMATYCZNYCH PRZEZ GIMNAZJALISTÓW.
1. Pomyśl sobie liczbę dwucyfrową (Na przykład: 62)
Batony Natural Balance AKADEMIAWELLNESS MODUŁ PRODUKTOWY
- powtórzenie wiadomości
Analiza matury 2013 Opracowała Bernardeta Wójtowicz.
Badanie kwartalne BO 2.3 SPO RZL Wybrane wyniki porównawcze edycji I- VII Badanie kwartalne Beneficjentów Ostatecznych Działania 2.3 SPO RZL – schemat.
Badanie kwartalne BO 2.3 SPO RZL Wybrane wyniki porównawcze edycji I- VII Badanie kwartalne Beneficjentów Ostatecznych Działania 2.3 SPO RZL – schemat.
-17 Oczekiwania gospodarcze – Europa Wrzesień 2013 Wskaźnik > +20 Wskaźnik 0 a +20 Wskaźnik 0 a -20 Wskaźnik < -20 Unia Europejska ogółem: +6 Wskaźnik.
Źródłem energii oraz składników odżywczych dla ustroju człowieka jest żywność. To, co spożywamy ma znaczenie dla naszego zdrowia i życia: to wiedzą.
Wstępna analiza egzaminu gimnazjalnego.
EcoCondens Kompakt BBK 7-22 E.
EcoCondens BBS 2,9-28 E.
WYNIKI EGZAMINU MATURALNEGO W ZESPOLE SZKÓŁ TECHNICZNYCH
Komenda Powiatowa Policji
Zdrowy styl życia.
Ubezpieczenie upraw rolnych i zwierząt gospodarskich
Testogranie TESTOGRANIE Bogdana Berezy.
Badanie kwartalne BO 2.3 SPO RZL Wybrane wyniki porównawcze edycji I- VI Badanie kwartalne Beneficjentów Ostatecznych Działania 2.3 SPO RZL – schemat a.
Jak Jaś parował skarpetki Andrzej Majkowski 1 informatyka +
Prawidłowe odżywianie oraz aktywność fizyczna
Nowy Jork Londyn Mleko, (1l) 0,81£ 0,94 £ Bochenek świeżego chleba (500g) 1,78 £ 0,96 £ Ryż (biały), (1kg) 2,01 £ 1,51 £ Jajka(12) 1,86 £ 2,27 £ Lokalny.
Dr hab. Renata Babińska- Górecka
Elementy geometryczne i relacje
Strategia pomiaru.
Poznajemy składniki żywności.
LO ŁobżenicaWojewództwoPowiat pilski 2011r.75,81%75,29%65,1% 2012r.92,98%80,19%72,26% 2013r.89,29%80,49%74,37% 2014r.76,47%69,89%63,58% ZDAWALNOŚĆ.
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
Śniadanie klasa II Zespół Szkolno-Gimnazjalny w Żędowicach.
Ś NIADANIE DAJE MOC 8 listopada 2011 r. KLASA IIIA ZESPÓŁ SZKOLNO – PRZEDSZKOLNY W SĘPOPOLU.
Opracowano na podstawie:
Zapis prezentacji:

Witamy na zawodach kiełków Będą to nietypowe zawody, ponieważ udział będą brały kiełki. Sprawdzimy je w wielu konkurencjach m.in. Zawartość białka Wartość energetyczna Węglowodany Zapraszamy!!!

Zawodnicy Udział wezmą: Kiełki lucerny Fasola mung Rzeżucha Pszenica Rzodkiewka Soczewica Soja

Wartości odżywcze W 100 g Wartość energetyczna Białko Węglowodany

Wartość energetyczna Kiełki lucerny: 23 kcal Fasola mung: 30 kcal Rzeżucha: 32 kcal Pszenica: 198 kcal Rzodkiewka: 41 kcal Soczewica: 106 kcal Soja: 122 kcal

Białko Kiełki lucerny: 3.99g Fasola mung: 3.04g Rzeżucha: 2.60g Pszenica: 7.49g Rzodkiewka: 3.810g Soczewica: 8.96g Soja: 13.09g

Węglowodany Kiełki lucerny: 2.10g Fasola mung: 5.94g Rzeżucha: 5.50g Pszenica: 42.53g Rzodkiewka: 3.060g Soczewica: 22.14g Soja: 9.57g

Podsumowanie

Wartość energetyczna Pszenica Soja Soczewica Zawody Kiełków

Białko Soja Soczewica Pszenica Zawody kiełków

Węglowodany Pszenica Soczewica Soja Zawody kiełków

Na następnych zawodach kiełki wezmą udział w konkurencji: Dziękujemy Na następnych zawodach kiełki wezmą udział w konkurencji: Składniki mineralne Źródło informacji: www.kielki.info