Mgr Grażyna CIEŚLIK. mgr Grażyna CIEŚLIK Masz wybór: 2 kps. PSYLLIUM STAR Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg WHO zaleca, aby w codziennej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Mleko – zdrowie dla naszego organizmu
Advertisements

Suplementy diety oparte na naturalnych składnikach
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH
Przedmiot: Medycyna Rodzinna, Wydział LEkarski II UM Poznan, VI rok
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
Prezentacja dla uczniów gimnazjum
Pierwiastki występujące w człowieku
Autorzy: Natalia GÓRAS i Patrycja BONGILAJ
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
Piramida zdrowego żywienia
WITAMINY.
Witaminy - czy są ważne dla naszego organizmu?
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
dla chłopczyka i dziewczynki
Witamina B.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Podział i rola w organizmie AUTOR: RENATA UŹNIAK
POLACY a problemy z masą ciała
Mgr Grażyna CIEŚLIK. mgr Grażyna CIEŚLIK Choroba, którą pewnego dnia stwierdza lekarz, rozwijała się w TWOIM organizmie przez wiele LAT i można było.
Sałatka owocowa Marta Rentel III C.
EDUKACJA ZDROWOTNA TRZYMAJ FORMĘ!!!.
Dlaczego warto jeść owoce i warzywa?
Walory aktywności fizycznej:
Żelazne zasady zdrowego żywienia
WITAMINOWY ZAWRÓT GŁOWY
Sport. Sport Dzięki wysiłkowi dotlenia się mózg, poprawia się kondycja oraz sprawność fizyczna organizmu. Dlatego ważne jest, aby sport uprawiać kilka.
Witaminy ZNACZENIE WITAMIN DLA CZŁOWIEKA
Zdrowy styl życia.
Fizjologiczne podstawy rekreacji ruchowej
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Owoce i warzywa w szkole Program finansowany jest ze środków pochodzących z budżetu UE (88%) oraz środków pochodzących z budżetu krajowego (12%).
Zdrowy styl życia.
Opracowanie: Justyna Pabisek Paulina Kot
Pasieka Murawscy Łukasz Murawski Mistrz pszczelarz.
RUCH TO ZDROWIE.
Zasady Odżywiania.
„Owoce i warzywa w szkole’’
Zdrowe odżywianie.
Żywienie a zdrowie Żywienie dzieci Mgr inż. Iwonna Niegowska
OWOCE I WARZYWA W SZKOLE
Bez białka nie ma ciałka!.
Żeby być zdrowym ….
Witaminy Jakub Dorobisz.
„W zdrowym ciele, zdrowy duch”
Dekalog zdrowego żywienia.
Kornelia Lewandowska.  Na przykład spożywanie zbyt dużej ilości pokarmów (lub nieprawidłowe proporcje składników pokarmowych w diecie) może prowadzić.
9 najzdrowszych owoców.
Zdrowy tryb życia.
,,W zdrowym ciele zdrowy duch’’
C ZYM JEST ZDROWA ŻYWNOŚĆ ? Aby prawidłowo rozwijać się i być zdrowym, człowiek powinien spożywać w każdym dniu odpowiednią żywność. Powinna ona dostarczyć.
Działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, chronią przed zakrzepami.
WIEM, CO JEM Projekt edukacyjny realizowany w kl. III SP w Zespole Szkół im. Stanisława Wyspiańskiego w Waganowicach.
Ich rola, występowanie, skutki niedoboru.
Zdrowe Żywienie Człowieka
CHEVITON Tajemnica Twojego uroku!. PIĘKNE, LŚNIĄCE WŁOSY WIZYTÓWKĄ NASZEGO ORGANIZMU Piękne włosy i paznokcie – integralna i znacząca część naszego wizerunku.
Zdrowy styl życia.
AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA Uczniowie klasy VI.
SPOSÓB ŻYWIENIA BIALSKICH 5-LATKÓW Elżbieta Huk-Wieliczuk, Anna Czeczuk.
Źródłem siły – WODA! Tytuł.
Witaminowe opowieści.
Zimowe witaminy.
WIEDZIEĆ WIĘCEJ JEŚĆ ZDROWIEJ ŻYĆ DŁUŻEJ !.
OWOCE – SMACZNE I ZDROWE
Walory zdrowotne jagnięciny
Na zdrówko Na zdrówko dobra to rada - dużo owoców zajadaj! W owocach są witaminki - są to zdrowia okruszynki.
Najważniejszym zadaniem układu pokarmowego człowieka jest pobieranie pokarmów i wody. Przyswajanie składników odżywczych oraz niezbędnych do prawidłowego.
Zasady zdrowego żywienia
CZYM JEST ZDROWIE??.
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Zapis prezentacji:

mgr Grażyna CIEŚLIK

Masz wybór: 2 kps. PSYLLIUM STAR Surowiec: łupina nasienna babki jajowatej 500 mg WHO zaleca, aby w codziennej diecie było ok. 40 g błonnika Masz wybór: 5 porcji warzyw, owoców i nasion codziennie albo 2 kps. PSYLLIUM STAR

Zastosowanie: źródło błonnika pokarmowego poprawa perystaltyki jelit w zaparciach nawykowych po zabiegach operacyjnych jelita grubego leczenie wspomagające w zaparciach i biegunkach zespół jelita drażliwego, stany zapalne jelit, uchyłki jelit optymalizacja poziomu cholesterolu i cukru kontrola apetytu i wspomaganie odchudzania procesy oczyszczania organizmu profilaktyka nowotworów jelit może być stosowana przez kobiety w ciąży

Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku Skład produktu: Lecytyna sojowa 520 mg Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku

LECITHIN wspomaga: funkcje umysłowe: koncentrację, pamięć, zdolność uczenia się i odporność na zmęczenie buduje osłonkę mielinową komórek nerwowych i zapewnia właściwe przewodzenie nerwowe funkcje psychiczne: poprawia nastrój (inozytol) profilaktykę chorób układu nerwowego np. depresję, Alzheimer, SM pracę wątroby: poprawia jej metabolizm, funkcje odtruwania organizmu i chroni przed stłuszczeniem pracę pęcherzyka żółciowego (kamica żółciowa, dyskineza) profilaktykę chorób sercowo-naczyniowych (obniżanie poziomu cholesterolu) wysiłek sportowy: rozkłada tłuszcze

Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku Skład preparatu : Algi morskie SPIRULINA PLATENSIS 500 mg Miedź 0,12 mg Stosowanie: 3x 1 w trakcie posiłku

Spirulina – fakty: algi zawierają więcej białka niż ryby, mięso czy drób mnóstwo witamin 50x więcej żelaza niż szpinak 10x więcej minerałów niż rośliny lądowe antyoksydanty w tym: SOD, 25x więcej beta karotenu niż marchewka 2x więcej chlorofilu od lucerny, zielonych kiełków jęczmienia i pszenicy kwasy tłuszczowe obecne jedynie w mleku matki

Działanie SPIRULINA 500 STAR: odtruwająco, oczyszczająco, odkwaszająco wspomaga układ pokarmowy i reguluje przemianę materii stabilizuje florę układu pokarmowego stabilizuje masę ciała i poziom cholesterolu działa przeciwzapalnie (alergie), choroby reumatyczne zwiększa odporność organizmu pobudza mechanizmy naprawcze uszkodzeń DNA ogranicza powstawanie komórek nowotworowych i zapobiega przerzutom zapewnia wysoki wzrost witalności

3 kps przed i 3 kps po treningu Skład preparatu: kreatyna monohydrat 700 mg Stosowanie: 3 kps przed i 3 kps po treningu

w sportach siłowych wytrzymałościowo-siłowych szybkościowo-siłowych Zalecana: zwiększa poziom energii, wytrzymałość, masę i siłę mięśni poprawia wyniki intensywnego treningu wpływa na proces syntezy białek mięśni przyspiesza tempo regeneracji powysiłkowej redukuje tkankę tłuszczową wspomaga w chorobach którym towarzyszy zanik mięśni Efekt stosowania:

8 kps dziennie; 2 kps po każdym głównym posiłku i 2 kps przed snem Składnik aktywny: żelatyna wieprzowa 550 mg Stosowanie: 8 kps dziennie; 2 kps po każdym głównym posiłku i 2 kps przed snem

Zastosowanie GELATINE STAR : źródło aminokwasów do produkcji kolagenu odżywia i regeneruje struktury układu ruchu chroni stawy przed obciążeniami – zalecana sportowcom i osobom z nadwagą poprawia trawienie, uzdrawia śluzówkę żołądka i jelit łagodzi alergie i nietolerancje pokarmowe poprawia wygląd włosów, paznokci oraz elastyczność skóry (keratyna) glicyna wspomaga funkcje detoksykacji w wątrobie przyspiesza gojenie ran