Doskonałość w kuchni
HEART GREEN – GOTOWANIE Z SERCEM Doskonałość w kuchni
Najnowsze piece LAINOX powstały w oparciu o najnowocześniejszą technologię dostępną na rynku i ponad 30 letnie doświadczenie. Rozwiązania zastosowane w tych urządzeniach są innowacyjne, sprawdzone i opatentowane przez producenta, przez co zwielokrotniają korzyści i zapewniają najwyższą jakość w kuchni. Korzystają z ogólnie dostępnych podzespołów najlepszych na rynku producentów obniżając przez to koszty serwisu i czas reakcji (np. Honeywell, ABB, Siemens). Doskonałość w kuchni TECHNOLOGIA & KREATYWNOŚĆ
Doskonałość w kuchni WSZECHSTRONNOŚĆ Rodzaje pieców: 1. konwekcyjno-parowy programowalny pracujący w trybie półautomatycznym i manualnym 2. konwekcyjny z nawilżaniem sterowany manualnie 3. zasilany elektrycznie lub gazem 4. z wytwarzaniem pary w bojlerze lub przez natrysk wody na grzałki
PRACA Z NAJWYŻSZĄ WYDAJNOŚCIĄ PRZY MAKSYMALNEJ REDUKCJI KOSZTÓW Doskonałość w kuchni Najnowocześniejsza technologia oferuje niesamowite korzyści, które nie były dostępne aż do teraz. System EcoSpeed kontroluje i optymalizuje wykorzystanie energii na podstawie ilości i rodzaju przygotowywanych produktów. System Ecovapor automatycznie kontroluje ilość pary w komorze pieca, zmniejszając zużycie wody i energii. Green Fine Tuning jest innowacyjnym system, który dostraja i kontroluje palnik w celu oszczędności energetycznej i ograniczenia emisji spalin.
WZROST RENTOWNOŚCI Doskonałość w kuchni Nowoczesny sposób przygotowania potraw w Heart Green daje ok. 95% oszczędności stosowanych tłuszczów do pieczenia i smażenia oraz ok. 25 % zmniejszenie strat na wadze potraw. Stosując to urządzenie, problem utylizacji zużytych tłuszczów nie istnieje. W trybie pracy oszczędzania energii piec przełącza się na 50% poboru mocy, a w przypadku pieca zasilanego gazem, wydajność energetyczna palników to 95% - to lider na rynku o najwyższym wskaźniku wydajności.
Fast Dry – opatentowany system szybkiego odprowadzania wilgoci, dający możliwość przyrządzania między innymi potraw panierowanych z efektem złotego smażenia oraz dań zapiekanych i opiekanych. Funkcja Fast Dry pozwala na uzyskanie walorów smaku, zapachu, zarumienienia oraz chrupiącego kotleta, niemożliwe do osiągnięcia przy użyciu tradycyjnego pieca. Od 1991r Fast Dry montowany jest we wszystkich modelach produkowanych przez LAINOX. Doskonałość w kuchni CHRUPIĄCY KOTLET – TERAZ TO MOŻLIWE
Autoclima to system automatycznie kontrolujący odpowiedni poziom wilgotności w komorze pieca. Gwarantuje on perfekcyjny efekt końcowy niezależnie od wielkości i ilości przyrządzanej potrawy. Jest również idealnym rozwiązaniem do odgrzewania i regeneracji produktów wcześniej przygotowywanych. Dzięki systemowi Autoclima zachowują one wszystkie właściwości świeżo przyrządzanych potraw. Od 1991r. montowany we wszystkich modelach LAINOX. Doskonałość w kuchni IDEALNY KLIMAT DLA KAŻDEJ POTRAWY
W 1983r.LAINOX jako pierwszy na świecie wprowadził zasilanie gazowe do pieców. Opatentowany system zasilania gazowego jest obecnie najnowocześniejszym, najbezpieczniejszym i najbardziej wydajnym (95%) systemem używanym w piecach konwekcyjno - parowych na światowym rynku. Nie mają znaczenia wahania gazu, a 3 stopniowy system zapłonu jest cichy i bezawaryjny. 70% pieców dostarczanych na rynek światowy przez LAINOX to urządzenia zasilane gazem. NAJWIĘKSZY EKSPERT W TEJ DZIEDZIENIE Doskonałość w kuchni PIEC NA GAZ – DWUKROTNA OSZCZĘDNOŚĆ
Doskonałość w kuchni SONDA TEMPERATURY – ROZWIĄZANIA IDEALNE 1. wielopunktowa i multipółkowa SONDA - możliwość pomiaru temp. na kilku półkach jednocześnie 2. SONDA igłowa (ǿ 1mm) – możliwość gotowania próżniowego i przygotowania potraw Sous Vide 3. zewnętrzne gniazdo podłączenia sondy – najlepsze rozwiązanie, bo: - nieużywana sonda nie grzeje się w piecu, - serwis sondy bez przerywania ciągłości pracy pieca (większość procesów gotowania jest też dostępnych bez sondy) - serwis bez kosztów demontażu oraz montażu - prosty sposób przełączania SONDY ze standardowej na igłową.
Innowacyjny proces mycia AWS łączy użycie gorącej pary i tylko jednego środka myjącego 3w1 zawierającego detergent, nabłyszczacz i odkamieniacz. Woda używana jest tylko do spłukiwania komory i dlatego nie pozostawia zacieków wapiennych. Wybór między myciem ręcznym, 2-minutowym szybkim spłukiwaniem i 3 programami automatycznego mycia, pozwoli na idealne usunięcie zabrudzeń i oszczędność kosztów. To najlepszy na rynku system automatycznego mycia Doskonałość w kuchni IDEALNE, TANIE, SKUTECZNE MYCIE – ZAWSZE!
Piece LAINOX mogą być bezpośrednio podłączone do zasilania wodnego bez konieczności stosowania drogich w zakupie i wymagających cyklicznej obsługi zmiękczaczy wody. System CalOUT automatycznie okresowo uruchamia program czyszczący, używając nietoksycznych środków pobieranych z niezależnego zbiornika bez udziału użytkownika pieca. Takie rozwiązanie gwarantuje: - stałe wytwarzanie odpowiedniej ilości pary - efektywność energetyczną - dłuższe, bezawaryjne życie urządzenia Doskonałość w kuchni CalOUT – WOLNOŚĆ OD KAMIENIA
Tylko w urządzeniu LAINOX uzyskamy idealnie równo wypieczony wsad całej komory pieca. Teraz przygotowanie nawet bardzo wymagających potraw, jakimi są wyroby cukiernicze i szczególnie delikatne dania, jest możliwe bez stresu kucharza. Aby osiągnąć taki stan absolutnej perfekcji w pracy pieca i za każdym razem niezawodnie cieszyć się efektem końcowym,LAINOX daje do dyspozycji 2 prędkości wentylatora pracującego w trybie autorewers oraz możliwość ustawienia pracy przerywanej (inwerter) Doskonałość w kuchni 6 - STOPNIOWY WENTYLATOR
Wyposażenie linii bankietowej: - wyjmowane stelaże, - stojaki talerzowe, - wózki transportowe, - osłony termiczne. Stelaże są zaprojektowane tak, aby mogły być zastosowane w szafkach podtrzymywaczy, zamrażarkach szokowych i regeneratorach. Doskonałość w kuchni SYSTEM BANKIETOWY
Doskonałość w kuchni MAŁE RZECZY O DUŻYM ZNACZENIU
1. Ergonomiczna klamka z szybkim i efektywnym systemem otwierania w obie strony Doskonałość w kuchni
2. Drzwi frontowe z podwójną hartowaną szybą izolującą ciepło, łatwe w utrzymaniu czystości Doskonałość w kuchni
3. Oświetlenie komory pieca umieszczone w drzwiach – niskokosztowa i bezproblemowa wymiana żarówki Doskonałość w kuchni
4. Wejście USB – zgrywanie HACCP, przegrywanie własnych przepisów, uaktualnienia danych itp. Doskonałość w kuchni
Doskonałość w kuchni 6. Szeroka komora o trapezoidalnym kształcie wnętrza, co powoduje najefektywniejszy obieg powietrza w komorze pieca i pełną przejrzystość jej zawartości
Doskonałość w kuchni 8. Zewnętrzne gniazdo sondy
Doskonałość w kuchni 8. Duży wentylator perfekcyjnie rozprowadzający powietrze w komorze pieca i łatwy do niego dostęp, co umożliwia utrzymanie czystości
Doskonałość w kuchni 9. Łatwy serwisowy dostęp do panelu sterującego
1. Termostat komory gotowania 2. Układ zabezpieczający przed nadciśnieniem i depresją w komorze gotowania 3. Zabezpieczenie termiczne silnika 4. Mikrowyłącznik drzwi 5. Termostat bezpieczeństwa bojlera 6. Zawór bezpieczeństwa bojlera 7. Automatyczny wskaźnik poziomu wody w bojlerze 8. Automatyczny system chłodzenia panelu kontrolnego 9. Jako opcja możliwość dwustopniowego otwierania drzwi 10. Możliwość blokowania pieca kodem PIN 11. Autodiagnostyka i wyświetlanie błędów oraz ostrzeżeń Doskonałość w kuchni KILKA SŁÓW O BEZPIECZEŃSTWIE
Doskonałość w kuchni DOSTĘPNE MODELE Boiler Direct
Doskonałość w kuchni HEART GREEN - KONIEC