Działania profilaktyczne prowadzone pod kierunkiem pani Iwony Fabisiak oraz pani Jolanty Banasik.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Advertisements

czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
Groch z kapustą i grzybami
WYKONAŁA KLASA V SZKOŁA PODSTAWOWA W PARCHOWIE.
Niezwykła Księga Dań Profesora KK.
Europejski Dzie ń J ę zyków Obcych W dniu r. uczniowie klas IV-VI prezentowali swoje umiejętności posługiwania się językiem angielskim. Ale.
Ślubowanie klas pierwszych
Konstytucja 3 Maja.
Dzień Edukacji Narodowej
26 maja dzieci z IB zaprosiły do szkoły swoje mamy, aby podziękować im za trud włożony w wychowanie.
Zobaczcie w jaki sposób starsi uczniowie przywitali wiosnę… Każda klasa otrzymała zakres zadań do wykonania, tj. wybór klasowego koloru, ułożenie i zaśpiewanie.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Teraz będę czytał w twoich myślach...
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
„Wspaniałą rzeczą w przyjaźni jest świadomość, że tej osobie można powierzać swe tajemnice ” (Alessandro Manzoni)
Publiczny Zespół Szkolno – Gimnazjalny w Dziepółci
ŚNIADANIE DAJE MOC , KLUB SNIADANIOWY klasy 3a
Zespół Szkół im. Św. Brata Alberta w Żurawiczkach
Oliwia Zalewska Kl. II gimnazjum W naszej szkole pracuj ą dwie wspania ł e bibliotekarki: Pani Agnieszka Lewandowska oraz Pani Zofia Niedzielak.
 T ego dnia w szkole „śniadanko mocy” dla naszych pociech przygotowywały mamy: Aldona Dobek, Agnieszka Modrzejewska, Kamila Brodziak, Kamilla Kozieł,
24 marca 2014 r. Organizatorzy: pani Jolanta Banasik i pani Agnieszka Wrzosek.
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Doświadczenie z atramentem
Kuchnia Wietnamska.
zdolność tworzenia więzi i współdziałania z innymi, umiejętność pracy w grupie na rzecz osiągania wspólnych celów, umiejętność zespołowego wykonywania.
Dnia 8 listopada 2011 r. klasa III z Publicznej Szkoły Podstawowej im. Ignacego Łukasiewicza we Wrzosowie wzięła udział a akcji edukacyjnej "Śniadanie.
ŚNIADANIE DAJE MOC Dnia klasa Ic wzięła udział w akcji ŚNIADANIE DAJE MOC. Uczniowie przynieśli różne produkty. Natalia przyniosła ciemne pieczywo,
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Możecie eksperymentować z różnymi gatunkami roślin...
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
13 maja 2014 r. Organizatorzy: wychowawcy klas III oraz VI, pani Iwona Mroczkowska oraz pani Barbara Ardanowska.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
Nasze babcie i mamy pracowały od samego rana. Nasza Pani w tym dniu była przebrana za kucharza. Przypomniała nam m.in. dwanaście zasad zdrowego żywienia.
- poznajemy 12 zasad zdrowego odżywiania i stosujemy je
Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Śmiarach Śniadanie daje moc! 2014.
W „c” Z a p r a s z a m y ! Zespół Szkół Publicznych im. Jana Pawła II w Bielicach Wychowawca: Ewelina Budynek - Padusińska.
Szukamy wiosennych smaków. Wiosenne porządki Opowiedz, co dzieje się w przyrodzie wraz z nadejściem wiosny.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
Organizatorzy uroczystości: pani Katarzyna Cymerman, pani Jolanta Banasik i pani Agnieszka Wrzosek.
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
21 marca 2014 r. Organizatorzy: pani Agnieszka Górecka i pani Iwona Witkowska.
Barwa pelargonii w glebie o odczynie zasadowym i kwasowym. Do zakwaszenia gleby użyliśmy specjalnego środka zakupionego w sklepie ogrodniczym. Zakwasiliśmy.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Czy nasza szkoła jest dobra? Przygotowała: Marta Jankowicz.
PROPORCJE ZADANIA. Zadanie.1 Piekarnia zamawia w zakładach zbożowych partie 1000kg maki. Jest to mieszanka trzech gatunków mąki połączonych w stosunku.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
Organizatorzy imprezy: wychowawcy klas młodszych, pani Jolanta Banasik, pani Katarzyna Cymerman oraz pani Agnieszka Wrzosek.
DANIA & MOJE DUŃSKIE CIASTO
BADANIE POWSTAWANIA GAZU W TRAKCIE FOTOSYNTEZY
BĄDŹ KUMPLEM- NIE DOKUCZAJ
Prosiłem Cię Panie o siłę, abym mógł osiągnąć sukces
BĄDŹ KUMPLEM- NIE DOKUCZAJ
Podsumowanie akcji „Zachowaj Trzeźwy Umysł” oraz „Szkoła bez Przemocy”
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
Kocham kwiaty.
W KUCHNI r..
Warsztaty w pizzerii.
Zapis prezentacji:

Działania profilaktyczne prowadzone pod kierunkiem pani Iwony Fabisiak oraz pani Jolanty Banasik

W tym dniu uczniowie naszej szkoły prezentowali zielony kolor w swojej garderobie jako symbol jedności przeciwko przemocy

Poszczególne klasy przygotowywały z wychowawcami przepis na przyjaźń, wiersze o przyjaźni oraz kwiat mocnych i słabych stron klasy.

Przedstawiciele klas czytali z p ł atków kwiatka sukcesy klasy, natomiast z listka – s ł abe strony klasy, nad którymi uczniowie musz ą jeszcze popracowa ć

Składniki: zaufanie uczciwość wsparcie pomoc koleżeńska dotrzymywanie tajemnic uprzejmość uśmiech Wykonanie: Wrzuć do swego serca 10 kg zaufania, dodaj 2 szklanki uczciwości i wymieszaj. Następnie wsyp 0,5 kg wsparcia i ciągle mieszając, dodawaj odrobinę pomocy koleżeńskiej. Aby ciasto się udało, dodaj do smaku odrobinę dotrzymywania tajemnic. Tak przygotowane ciasto wstaw do skrzyni uprzejmości aż nabierze złocistego koloru przyjaźni. Ciasto polej lukrem uśmiechu i spożywaj każdego dnia. Życzymy smacznego!

Przygotowanie prezentacji: Agnieszka Bąkowska