Antyoksydanty i Flawonoidy Flawonoidy w punkcie zainteresowania medycyny
Dla ludzkiego organizmu niezbędny jest tlen z powietrza, są jednak takie zawierające tlen molekuły i fragmenty molekuł (wolne rodniki), w zależności od czynników środowiska i ich koncentracji szkodzą działaniu naszych komórek, mogą je nawet zniszczyć. Czynniki ryzyka: Promieniowanie UV Powietrze zanieczyszczone dymem i ołowiem Środki owadobójcze Palenie tytoniu Spożywanie alkoholu Nieodpowiednie żywienie (rozgrzewane do wysokich temperatur tłuszcze spożywcze) Nie kontrolowana cukrzyca Stres emocjonalny Zbyt wyczerpujący trening sportowy
Grupa chemiczna, której członkowie posiadają podobny szkielet chemiczny i które głównie można znaleźć w skórkach i nasionach owoców.
A Flawonoidy W 1936r. Albert Szent-Györgyi wykazał, że pochodzące z owoców cytrusowych flawonoidy (jedna z grup antyoksydantów) zmniejszają łamliwość włosów i ich przepuszczalność. Większość substancji typu flawonoidy swoje dobroczynne działanie wykazuje razem z innymi antyoksydantami (witaminy A, C, E), przez co zrozumiałe jest, że do osiągnięcia najlepszego efektu ważne jest, by nasz organizm otrzymywał antyoksydanty z naturalnego źródła, zbilansowanej, różnorodnej diety.
Biologiczna rola flawonoidów jest bardzo różnorodna: - wzmacnia odporność, - działanie łagodzące zapalenia, - hamują rozwój nowotworów, - zmniejszają szansę pojawienia się astmy, - zmniejszają szansę pojawienia się alergii - działanie chroniące wątrobę, antywirusowe i antybakteryjne - dobroczynnie oddziałują na serce i system krwionośny (zapobiegają powstawaniu zakrzepów krwi, zmniejsza się poziom cholesterolu).
Działanie fizjologiczne flawonoidów Najsilniejsze ANTYOKSYDANTY Biologiczna rola ANTYOKSYDANTÓW jest ogromnie ważna z punktu widzenia naszego zdrowia.
Z antyoksydantami dla długiego i zdrowego życia Ze wzrostem koncentracji flawonoidów hamujemy działanie oksydatywne powstających w naszym organizmie wolnych rodników, i przez to możemy zapobiec zachorowaniu na raka, bądź też zmusić już powstały nowotwór do stagnacji, może nawet do cofania się. Jako że rak może powstać w jakiejkolwiek tkance organizmu, jest mała szansa, że kiedykolwiek zostanie wynaleziony „lek-cud”. Choć już dawno go wynaleziono, nazywa się: ZAPOBIEGANIE! Warzywa Owoce Ruch
JEST ROZWIĄZANIE! Jedzmy dziennie 2-7 kg owoców i warzyw, lub lub 5ml FLAVINu 7
10 lat, 7 owoców
Wyciąg z wyseparowanych molekuł owoców o znacznej zawartości POLIFENOLI, FLAWONOIDÓW (roślinnych ANTYOKSYDANTÓW). FLAVIN 7 Zalecamy: Dla chorych na choroby nowotworowe, jako uzupełnienie tradycyjnego leczenia, Do łagodzenia skutków ubocznych chemioterapii. W schorzeniach serca i krążenia. Do wzmocnienia osłabionego chorobami organizmu jako uzupełnienie tradycynych terapii. Dla osób starszych, chorych na cukrzycę. W powstawaniu zwapnienia żył, zakrzepicy. Dla cierpiących na alergie. Do wzmocnienia układu immunologicznego.
Substancje życia Działanie chroniące przed światłem Wzmacniają system immunologiczny Łagodzą zapalenia Hamują rozwój nowotworów Działanie przeciwalergiczne i przeciwastmatyczne Chronią wątrobę Działanie antybakteryjne Zapobieganie chorobom serca i krążenia
Cardio Flavin7 Cyto Flavin7 Roślinne flawonoidy, enzymy (kiełki pszenicy, brokułów, lucerny), kompleks przeciwnowotworowy o efekcie synergii. Roślinne flawonoidy, szypułki wiśni i czereśni, głóg, tarnina kompleks wzmacniający działanie serca i krążenie krwi.
DZIĘKUJEMY PAŃSTWU ZA UWAGĘ! FLAVIN 7 DZIĘKUJEMY PAŃSTWU ZA UWAGĘ!