Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku. 1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) 2. 180 g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Książka kucharska klasy 0
POTRAWY Z GRZYBÓW.
Jadłospis Codzienny Kanaryjskie Jedzenie.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
KSIĄŻKA KUCHARSKA.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Ryby i owoce morza.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
KUCHNIA WIETNAMSKA.
Kuchnia tajska.
Książeczka kucharska:
Spaghetti po bolońsku. Składniki 500 g spaghetti 4 łyżki świeżo startego parmezanu do posypania Sos: 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy z oliwek 1 posiekana.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Mateusz Boguń prezentuje presents.
Potrawy i przepisy Meksyku
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Dania wykonane przez nas są w 100% przygotowane z naturalnych składników oraz wszystkie mają swoje korzenie na półwyspie apenińskim.
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Matematyka jest wszędzie !!!
WIEM,CO JEM !.
Zdrowa dieta Europejczyków
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
O Slow Food i trendach kulinarnych
Blog sp.18 w Legnicy Prezentacja naszych dokonań..
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Kuchnia francuska krowa.
Kuchnia Wietnamska.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
Autumn recipes from Poland. Mushrooms sauce Mushrooms sauce by Maja Kister Ingredients: 300 grams of mushrooms 1 onion 200 grams of sour cream Fresh.
C HRISTMAS DISHES IN P OLAND Recipies prepared by Polish students.
II śniadanie- dlaczego tak ważne?
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
NOWOŚĆ NA RYNKU POLSKIM
ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB. FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM.
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Tradycyjne potrawy naszych przodków. Do XVI wieku kuchnia staropolska była raczej uboga. Polacy jedli dużo kaszy i warzyw, takich jak : groszek, rzepa,
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
TUSCAN TASTES. OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
 8 tablespoons butter  8 łyżek stołowych masła  1 cup all-purpose flour  Jedna szklanka uniwersalnej mąki  1 ¾ cups milk  1 ¾ szklanki mleka  3.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Kuchnia bez tajemnic i granic
Christmas dishes in Poland
Zdrowe przysmaki klasy 1 e
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
ZUPY 1. Zupa z wołowiny i makaron sojowy – beef soup with soy noodles
Dumplings with spinach Pierogi ze szpinakiem/
Przepis na babeczki mech The recipe for moss cupcakes
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Sałatka z kurczaka i Fettuccine po Tajlandzku

1. 3 połówki kurzych piersi bez kości i skóry (około 440 g) g makaronu Fettuccine 3. 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 4. 2 łyżki masła orzechowego 5. 2 łyżki miodu 6. 2 łyżki sosu sojowego 7. 2 łyżki oleju warzywnego 8. liście zielonej sałaty 9. ¼ szklanki natki pietruszki 10. ¼ szklanki orzechów ziemnych 11. ½ czerwonej papryki pokrojonej w cienki paski

1. Pokroić pierś z kurczaka na kawałki 2. Ugotować zgodnie z instrukcjom na opakowaniu makaronu 3. Odsączyć w cedzaku 4. Makaron przełożyć do dużej miski polać sosem, potrząsnąć lekko, żeby cały makaron pokrył się sosem 5. Rozgrzać olej w dużej patelni na dość dużym ogniu. 6. Smażyć pierś w oleju, stale mieszając przez ok. 5 min 7. Ułożyć makaron na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. 8. Na makaronie ułożyć mieszankę kurczaka. 9. Posypać natką pietruszki, orzechami ziemnymi i paskami papryki. 10. Ochłodzić w lodówce do temperatury pokojowej. 11. Można ozdobić według uznania.

1. 3 chicken breast halves boneless, skinless (about 440 g) g fettuccine pasta 3. 2 tablespoons of tomato paste 4. 2 tablespoons of peanut butter 5. 2 tablespoons honey 6. 2 tablespoons soy sauce 7. 2 tablespoons vegetable oil 8. The leaves of green lettuce 9. ¼ cup fresh parsley 10. ¼ cup peanut oil 11. ½ red pepper, cut into thin strips

1. Cut the chicken breast into pieces. Cook according to instructions on the package of pasta. 2. Drain in a colander. 3. Pasta translate into a large bowl with the sauce, shake slightly to the pasta covered in sauce. 4. Heat oil in a large skillet over fairly high heat. 5. Fry breast in oil, stirring continuously for about 5 minutes. 6. Place the noodles on a platter lined with lettuce leaves. 7. The pasta mix arrange chicken. 8. Sprinkle with parsley, peanuts and strips of peppers 9. Allow to cool in a refrigerator to room temperature. 10. You can decorate as desired.