Wyroby wschodnie Sezamki Nugaty Chałwa.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Edukacja środowiskowa
Advertisements

Czy wiesz co jesz? Odżywiasz się zdrowo?.
Milki Way Wiktoria Nowak.
Lebensmittelwaren. Rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczaną, formowane w kulki z wgłębieniem.
MANGAN.
Krzem Joanna Woderska II a.
Układy cząstek.
Zimne Desery..
OPIS SEPARACJI JAKO ROZDZIAŁ NA PRODUKTY DYSTRYBUCJA KLASYFIKACJA.
Święta Bożego Narodzenia na świecie
Surowce do produkcji piwa Słód, chmiel, drożdże, woda
Egzamin maturalny CZĘŚĆ USTNA przedmioty obowiązkowe: język polski – nie określa się poziomu egzaminu język obcy nowożytny zdawany na jednym poziomie wybrany.
Moje przyszłe gimnazjum- „KSO” EDUKATOR
Podstawy przetwórstwa spożywczego
Melon (miodowy) Melon należy zdecydowanie do roślin ciepłolubnych. Melon początkowo był uprawiany w Azji, obecnie uprawiany jest na całym świecie – głównie.
Ich rola w prawidłowym odżywianiu się
Liście Piątnica, r..
Wycieczka do Muzeum Rolnictwa w Śreniawie r.
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
Systemy plików FAT, FAT32, NTFS
Wycieczka do młyna :) źródło: Wonieść, r.
Rok działalności Sekcji Języków Obcych UTW Rzeszów
Działalność Sekcji Języków Obcych Sem. I 2013/2014r - Opracowała: - MARIA SIERŻĘGA – koordynator.
Żelazne zasady zdrowego żywienia
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Tajemnice czarnych dziur
Tajemnice czarnych dziur
Zapraszam na prezentację
SPRAWOZDANIE Z PRZEBIEGU AKCJI Gminne Przedszkole Nr 4 w Świętoszowicach ul. Mikulczycka Świętoszowice Koordynator akcji - Szarlota Miśkiewicz.
XVII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny Pniewy 2014 „Torty dla Mamy jakich nie znamy”
w Cukierni Belle Epoque”
PROGRAM EDUKACYJNY „ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO”
Marcepanowe bajki.
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
W naszej szkole w zerówkach gościliśmy manufakturę słodyczy „Karmelową krainę”dzięki której dzieci mogły poznać proces tworzenia słodyczy, który odbywa.
Kuchnia Wietnamska.
SPRAWDZIAN W NOWEJ FORMULE SPRAWDZIAN W NOWEJ FORMULE Zasady ogólne Z jakich części się składa ? Ile czasu trwa ? Jakie są rodzaje zadań ? Na co.
Co to znaczy zdrowo się odżywiać?
Czekolada.
Wielka Brytania – indyk z borówkami Belgia - homary, małże, pstrąg, dziczyzna w sosie śliwkowym, sorbet, indyk, baba z kremem mokka.
JAKOŚĆ SERÓW DOJRZEWAJĄCYCH
Szkoła Podstawowa im. M. Konopnickiej w Sławęcinie
1. Cacao (Kakao). Prawdopodobnie nie miałeś pojęcia jak rosną niektóre z twoich ulubionych owoców, warzyw i przypraw.
Co to jest katar? Katar to inaczej nieżyt nosa: zapalenie błony śluzowej nosa, często też zatok przynosowych Do objawów należą: kichanie , "drapanie" w nosie i.
Co jeść, by być zdrowym?.
Jakie substancje dodatkowe znajdują się w żywności?
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia r. w sprawie
Program „Trzymaj formę!” w roku szkolnym 2015/16 st. asystent Aleksandra Wasilewska Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Odmiany alotropowe węgla
Czy wiesz, że… Powierzchnia pól 5 ukraińskich agro-holdingów jest równa terytorium małego, europejskiego kraju Agrobiznes jest najbardziej perspektywiczny.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
1 Międzywydziałowe Centrum Języków Obcych. 2 Zajęcia językowe odbywają się w grupach o różnych poziomach, zależnie od stopnia opanowania języka obcego.
Zuza Modzelewska. 100 g kaszy gryczanej niepalonej 100 g kaszy gryczanej palonej 3 zabki czosnku 1 mala cukinia Liscie botwiny 2 ogorki gruntowe Kilkanascie.
oliwą Oliwka jest mało wymagająca, odporna na suszę: rośnie na ubogich glebach, ale jest wrażliwa na mróz. Jest długowieczna- niekiedy spotyka się drzewa.
O Firmie Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu istnieje od Specjalizujemy się w produkcji serów dojrzewających serów typu szwajcarsko - holenderskiego,
JEDZ WARZYWA I OWOCE! A ONE DADZĄ CI ZDROWIA MOCE
XVII Liceum Ogólnokształcące im. Marii Konopnickiej w Warszawie
Sylwia Kanak Marcin Janusek klasa II c
Święta w Hiszpanii.
KLASA O PROFILU JĘZYKOWYM
Kuchnia meksykańska Kuchnia meksykańska – sztuka kulinarna Meksyku i okolic, łącząca tradycje tubylczych Indian i wpływów konkwistadorów. Opiera się głównie.
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
Wartości odżywcze orzechów.
PIĘKNO I ZDROWIE SENIORA
Egzamin gimnazjalny w roku szkolnym 2011/2012 Wyniki krajowe.
Technologia szlifowania na maszynach typu Stähli
EGZAMIN ÓSMOKLASISTY 2018/19.
Zapis prezentacji:

Wyroby wschodnie Sezamki Nugaty Chałwa

Sezamki Z ziarna sezamowego standardowe

Sezamki Z ziarna czarnego niełuskanego

Sezamki Z dodatkiem owoców

Nugaty Nugaty to wyroby z masy karmelowej, napowietrzonej masy białkowej i jąder orzechów

Rodzaje nugatów Nugaty francuskie – z większą ilością masy białkowej /bardziej miękkie/ Nugaty hiszpańskie – z dużą ilością masy karmelowej /twarde/ Nugaty z różnymi rodzajami orzechów /nerkowcami, ziemnymi, laskowymi/ Do rzadkości należą nugaty z orzechami włoskimi i owocami

Nugaty Nugat francuski

Nugaty Nugat hiszpański

Nugaty Nugat z nerkowcami

Nugaty Nugat z orzechami laskowymi

Nugaty Nugaty z orzechami ziemnymi

Rodzaje nugatów

Chałwa Chałwa to masa karmelowa napowietrzona połączona z masą sezamową /zmiażdżone ziarno sezamowe/

Chałwa Chałwa z jąder migdałowych