Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

1 Prezentacja wyników projektów POLFOOD i FOODLINK Paweł Bartoszek Regionalny Punkt Kontaktowy 6PR UE ul. Rubież 46, 61-612 Poznań tel.: (61) 827 97 45,

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "1 Prezentacja wyników projektów POLFOOD i FOODLINK Paweł Bartoszek Regionalny Punkt Kontaktowy 6PR UE ul. Rubież 46, 61-612 Poznań tel.: (61) 827 97 45,"— Zapis prezentacji:

1 1 Prezentacja wyników projektów POLFOOD i FOODLINK Paweł Bartoszek Regionalny Punkt Kontaktowy 6PR UE ul. Rubież 46, 61-612 Poznań tel.: (61) 827 97 45, fax: (61) 827 97 41 e-mail: pawel.bartoszek@ppnt.poznan.pl http://www.ppnt.poznan.pl/rpk

2 2 POLFOOD Research and innovation in food technologies – brokering European partnership and transfer of knowledge to Poland by series of practical workshops. Partnerzy 1.Poznański Park Naukowo-Technologiczny 2.Politechnika Szczecińska 3.Krajowy Punkt Kontaktowy IPPT PAN 4.Centrum Transferu Technologii, Politechnika Krakowska 5.Wrocławskie Centrum Transferu Technologii, Politechnika Wrocławska

3 3 Warsztaty Poznań - 1-2 grudnia 2003 Wykrywanie szkodliwych substancji i patogenów poprzez kontrolę procesu produkcyjnego Szczecin - 2-3 grudnia 2003 Żywność funkcjonalna - produkty rybne, profilaktyka chorób poprzez dietę Warszawa - 11-12 marca 2004 Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka Kraków - 22-23 kwietnia 2004 Wpływ metod pakowania i technologii konserwowania żywności na zdrowie człowieka Wrocław - 27-28 września 2004 Bezpieczeństwo Surowców i Produktow Mięsnych

4 4 Zaproszeni wykładowcy - Poznań 1. Prof. Christian Klampfl - Department of Analytical Chemistry Johannes Kepler University 2. Andreas Butschke - Federal institute for health protection of consumers and veterinary medicine. 3. Prof.Tomris Altuğ - Ege University, Faculty of Engineering, Food Engineering Department,Izmir, Turkey 4. Dr. Antonio Logrieco - Institute of Science of Food Production, National Research Council. CNR, Bari, Italy 5. Dr Norval Strachan - Environmental Physics School of Biological Sciences, Aberdeen, Scotland, UK 6. Glenn Kennedy - Chemical Surveillance Department, Veterinary Sciences Division, Department of Agriculture & Rural Development,Stoney Road,Belfast, Northern Ireland, UK 7. Ole Peter Ostermann - Joint Research Centre, Food Safety and Quality Unit 8. Antonella Vulcano, Innova S.r.l, Italy 9. Elena Maestri - Division of Genetic and Environmental Biotechnology, University of Parma, Italy

5 5 Publikacje Poznań HACCP – System zapewniania bezpieczeństwa w produkcji i obrocie żywnocią Szczecin - 2-3 grudnia 2003 Żywność funkcjonalna z ryb Warszawa - 11-12 marca 2004 Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka Kraków - 22-23 kwietnia 2004 Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością - przewodnik Wrocław - 27-28 września 2004 Bezpieczeństwo produktów mięsnych

6 6 Baza ofert współpracy www.polfood.pl/en/?d=20

7 7 FOODLINK Linking Associated Candidate Countries and EU Member States food sectors with a view to higher level of participation in the FP 6 projects. Partnerzy 1. RPK – Poznański Park Naukowo - Technologiczny, Polska 2. Archimedes Foundation, Estonia 3. Oost-NV, Holandia 4. Kaunas University of Technology, Litwa (KPK) 5. Baltic Chapter of SPIE, Łotwa (KPK) 6. Institute of Food Bioresources, Rumunia (KPK) 7. The Scientific and Technical Research Council of Turkey; TUBITAK, Turcja 8. University of Plovdiv "Paisii Hilendarski"; Bułgaria 9. Slovak Agriculture University, Slowacja 10. CARTIF, Hiszpania 11. Szent István University, Węgry

8 8 Działania Dni informacyjne (w 9 krajach) Dotarcie do potencjalnych uczestników Baza danych ofert Dzień brokerski podczas POLAGRY Promocja w CORDIS

9 9 Europejskie Forum Partnerów w branży spożywczej 23 września 2004r. Podczas Targów POLAGRA Warsztaty: informacja o FP6 i jak wziąć udział prezentacje projektów – idee i wyniki prezentacje nauki ACC Spotkania bilateralne (na podstawie ankiet współpracy) Granty podróżne

10 10 Zaproszeni goście 1. Jacobus Oosterhaven - Agrotechnology and Food Innovations bv, Holandia 2. Glenn Kennedy - Queen's University Belfast, Wielka Brytania 3. Olafur Oddgeirsson - Food Control Consultants Ltd., Wielka Brytania 4. Frederik Beekmans - Meat and Seafood Innovation Centre, Holandia 5. Arne Hermansen - The Norwegian Crop Research Institute, Norwegia 6. Henning Klarlund - Danish Institute for Food and Veterinary Research, Dania 7. Gulcihan Kaynak - HELVACIZADE Food CO, Turcja 8. Raimundas Lelesius - Veterinary Institute of Lithuanian Veterinary Academy, Litwa

11 11 Zaproszeni goście 9. Algirdas Liutkevicius - Food Institute of Kaunas Technological University, Latvia 10. Ilme Liblikas - Estonian Agricultural University 11. Helena Frančáková - Slovak University of Agriculture in Nitra 12. Mária Chrenková - Słowacja 13. Ján Kraic - Research Institute of Plant Production, Słowacja 14. Beata Kapolna - Węgry

12 12 Dzień brokerski 100 spotkań indywidualnych Targi POLAGRA – 2005 Czekamy na pomysły?


Pobierz ppt "1 Prezentacja wyników projektów POLFOOD i FOODLINK Paweł Bartoszek Regionalny Punkt Kontaktowy 6PR UE ul. Rubież 46, 61-612 Poznań tel.: (61) 827 97 45,"

Podobne prezentacje


Reklamy Google