Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałAnastazja Marczewski Został zmieniony 10 lat temu
1
FRUPP Pierwszy dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców w postaci chrupiącego batonika!!!
2
Najbardziej lubiane owoce dostępne cały rok!
DOSTĘPNE SMAKI CHRUPIĄCEJABŁKO ŚWIEŻA TRUSKAWKA APETYCZNA MALINA Najbardziej lubiane owoce dostępne cały rok!
3
CECHY FRUPP’a Lekki, liofilizowany batonik o masie 10 g proponowany w trzech najbardziej lubianych i popularnych smakach: truskawkowym, jabłkowym oraz malinowym. Do jego produkcji użyto owoców pochodzących z polskich sadów. Frupp to esencja smaku i aromatu pochodząca wprost ze świeżych owoców! Produkt w 100% bez dodatku sztucznych konserwantów, barwników i aromatów! Zdrowa i pyszna alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.
4
WARTOŚĆ ODŻYWCZA FRUPP’a
1 baton zawiera tylko kcal. Doskonałe źródło błonnika: Frupp malinowy zawiera 15% błonnika, Frupp truskawkowy zawiera 8% błonnika, Frupp jabłkowy zawiera 11% błonnika. Obecnie zaobserwować można rosnącą tendencję do spożywania przez dorosłych i dzieci zbyt małej ilości owoców w stosunku do nadmiernej ilości bezwartościowego jedzenia. Baton Frupp jest pożywną i niskokaloryczną opcją dla dotychczasowych, złych nawyków żywieniowych. Naukowcy zalecają aby jeść owoce i warzywa 5 razy dzienne, ponieważ ze wszystkich produktów żywnościowych właśnie one są największym źródłem witamin i soli mineralnych, cennego błonnika oraz antyoksydantów. Spożywanie owoców jest ściśle związane z zasadami prawidłowego żywienia, dlatego batoniki Frupp polecane są w celu wzbogacenia całodziennej diety w niezbędne składniki odżywcze potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
5
FRUPP – DLA KOGO I DLACZEGO?
Nasz produkt ze względu na swoją atrakcyjność zdrowotną i sensoryczną, polecany jest każdemu: Dzieci – owoce podane w formie pysznego, chrupiącego batonika, są zdrową alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy dostępnych obecnie na rynku. Aby otrzymać 100g wyrobu używa się 250g świeżego owocu, co równoważne jest zjedzeniu dużego jabłka. Oferując dzieciom nasz produkt dajemy im pyszną przekąskę wraz z cennym błonnikiem, oraz całą gamą witamin pochodzących ze świeżych owoców Chrupiący „Frupp” dostępny jest w praktycznym, kolorowym opakowaniu po które dzieci z pewnością chętnie sięgną. Dorośli- kiedy intensywny tryb życia nie pozwala na zachowanie zbilansowanej diety bogatej w warzywa i owoce, batonik „Frupp” będzie szybką i pełną wartości odżywczych przekąską dostępną w każdej chwili. Osoby dbające o sylwetkę – Chrupiące owoce są pierwszym tego rodzaju produktem dostępnym na rynku, który powstał na bazie świeżych owoców, nie zawiera tłuszczu i soli, jest bogatym źródłem błonnika, którego wartość wynosi od 10-17% w zależności od rodzaju owocu, a jedna porcja to tylko ok 35 kcal. Wegetarianie – w produkcji naszych batoników zastąpiono powszechnie używaną żelatynę do zagęszczania produktu pektyną owocową, która oprócz swoich właściwości żelujących pełni dodatkowo rolę błonnika pokarmowego.
6
METODA PRODUKCJI FRUPP’a - LIOFILIZACJA
Liofilizacja to proces utrwalania owoców wykorzystujący zjawisko fizyczne - sublimację, tzn. przejście fazy lodu bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Proces polega na głębokim zamrożeniu owoców a następnie wysuszeniu ich przy obniżonym ciśnieniu. Z owoców zostaje usunięta woda w 98 % co powoduje, że są one trwałe i zachowują swoją nienaruszoną strukturę, którą można odtworzyć przez dodanie wody. Liofilizaty charakteryzujące się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych są bardzo lekkie – np. ze 100 g świeżych owoców uzyskuje się ok. 10 g suszu. Baton Frupp wyprodukowano z owoców, soku owocowego oraz mieszanki żelującej (trehaloza, sacharoza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyna jabłkowo – cytrusowa, bez dodatku soli i tłuszczu. Do wyprodukowania 100 g batonu Frupp zużyto 250 g świeżych owoców.
7
e-mail: celiko@celiko.com.pl
KONTAKT Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 Poznań Polska tel fax
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.