Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Przygotowały: Karolina Jakubczyk i Katarzyna Czyż Klasa: IV a
2
Nasze praktyki odbyły się w zakładach:
Rivabella Carni di Taddei Luigi e Strada Edmondo s.n.c
3
Macelleria Ai Sapori Fellici di Fellici Gianpaolo
4
Czym zajmowały się te zakłady?
Nasze zakłady zajmowały się przede wszystkim przetwarzaniem mięsa na wyroby kulinarne, a także ich sprzedażą.
5
Nasze wyroby: Wyroby Kulinarne: - Lasagne - Pulpety - Szaszłyki
- Rolady - Hamburgery Wyroby regionalne: - Cukinie nadziewane farszem - Pieczone prosie - Oliwki nadziewane farszem
6
Wyroby regionalne Oliwki nadziewane farszem
Rolada z mięsa wieprzowego z serem, szynką i szpinakiem Pieczone prosie
7
Wyroby kulinarne Szaszłyki Papryki nadziewane farszem Kulki z boczku
Rolady
8
Przepis na kotlety z baraniny
Składniki: -Baranina -Ser -Jajka -Bułka tarta Baraninę należy zmielić, a ser potrzeć na tarce. Następnie składniki wymieszać tak, aby utworzyły farsz. Z powstałej masy formuje się kotlety.
9
Przepis na Lasagne Składniki: - tarty ser parmezan - płaty makaronu do lasagny - 1 sos - 2 sos 1 sos: marchewka, por, cebula, koncentrat pomidorowy, pomidory, mięso mielone, oliwa z oliwek 2 sos: masło, mleko, mąka
10
Przepis na faszerowanego królika
Składniki : tuszka królika kiełbasa surowa oliwki zielone rozmaryn oregano sól i pieprz plastry boczku
11
Przepis na pulpety: Składniki: -Ser parmezan -mięso wieprzowe -pietruszka -ser twarogowy -bułka tarta Mięso zmielić w maszynce, a ser potrzeć na tarce. Następnie ze składników sporządza się farsz, z którego formuje się pulpety.
12
Ciekawostka: Jak wygląda cukinia przed nadzianiem jej farszem, a jak po?
13
A to my podczas pracy
14
Co dał nam staż we Włoszech?
- poznałyśmy nową kulturę, - poznałyśmy nowe metody produkcyjne, - nauczyłyśmy się podstawowych zwrotów z języka włoskiego, - zawarłyśmy nowe znajomości
15
KONIEC DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.