Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałRacław Olejnik Został zmieniony 10 lat temu
1
Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej
Uniwersytetu Jagiellońskiego FIBONACCI Projekt edukacyjny współfinansowany przez Unię Europejską w ramach 7. Programu Ramowego Science in Society Dagmara Sokołowska
2
W naszej kuchni LEKCJA 1-2
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
3
W naszej kuchni Co to? TRUSKAWKI
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
4
W naszej kuchni Co to? MALINY
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
5
W naszej kuchni Co to? ŚLIWKI
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
6
W naszej kuchni Co to? GREJPFRUTY
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
7
W naszej kuchni MIĘSO OWOCE PIECZYWO WARZYWA NABIAŁ SŁODYCZE
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
8
W naszej kuchni OWOCE Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
9
W naszej kuchni KOSZYK Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
10
W naszej kuchni MIĘSO OWOCE PIECZYWO WARZYWA NABIAŁ SŁODYCZE
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
11
W naszej kuchni WARZYWA
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
12
W naszej kuchni TRZY ZADANIA DO ZBADANIA
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
13
W naszej kuchni OWOC W KOLORZE NIEBA?
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
14
W naszej kuchni GRUSZKA BANAN JABŁKO
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
15
W naszej kuchni BANAN JABŁKO MANDARYNKA
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
16
W naszej kuchni MANDARYNKA BANAN CYTRYNA
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
17
W naszej kuchni BANAN CYTRYNA JABŁKO
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
18
W naszej kuchni MANDARYNKA GRUSZKA JABŁKO
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
19
Pływa czy tonie? LEKCJA 3 Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
20
Pływa czy tonie? Co utonie?
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
21
Pływa czy tonie? Co utonęło?
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
22
Pływa czy tonie? Co tonie? ZGADNIJ I ZAOBSERWUJ
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
23
Co zrobić, żeby ziemniak wypłynął?
Pływa czy tonie? Co zrobić, żeby ziemniak wypłynął? WYBIERZ Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
24
Owoce i warzywa na co dzień
LEKCJA 4 Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
25
Owoce i warzywa na co dzień Dlaczego owoce i warzywa są ważne?
WITAMINY Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
26
Owoce i warzywa na co dzień Co można zrobić z owoców i warzyw?
BURZA MÓZGÓW Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
27
Owoce i warzywa na co dzień
W jakiej postaci najlepiej jeść warzywa i owoce? DYSKUSJA Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
28
Owoce i warzywa na co dzień
Robimy sałatkę/zupę Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
29
Owoce mogą być ostre B. słodkie C. słone
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
30
Wszystkie owoce i warzywa mają
ogonki B. witaminy C. pestki Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
31
W Polsce rosną ananasy B. mandrynki C. jabłka
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
32
W Polsce nie rosną śliwki B. banany C. gruszki
Dagmara Sokołowska Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.