Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi"— Zapis prezentacji:

1 Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi

2 Tradycyjne poglądy na biosyntezę skrobi
Główną rolę odgrywa fosforylaza

3 Aktualny stan wiedzy

4 Wielkość granulek skrobi ziemniaczanej genetycznie modyfikowanej
S – standardowa; W - wysokoamylopektynowa

5 Rozkład mas cząsteczkowych skrobi ziemniaczanych

6 Przebieg kleikowania skrobi ziemniaczanych

7 Struktura krystaliczna skrobi ziemniaczanych

8 Morfologia granulek woskowej skrobi ziemniaczanej
a) zwykła b) woskowa

9 Mutanty pszenicy o obniżonej zawartości amylozy

10 Rozkład mas cząsteczkowych skrobi pszennych

11 Przebieg kleikowania skrobi pszennych i kukurydzianych

12 Struktura krystaliczna skrobi pszennych

13 Morfologia granulek skrobi pszennych

14 Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSIII

15 Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSII + SSIII

16 Morfologia granulek skrobi ziemniaków przy równoczesnej redukcji aktywności SBEB i R1

17 Model biosyntezy amylopektyny


Pobierz ppt "Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi"

Podobne prezentacje


Reklamy Google