Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi
2
Tradycyjne poglądy na biosyntezę skrobi
Główną rolę odgrywa fosforylaza
3
Aktualny stan wiedzy
4
Wielkość granulek skrobi ziemniaczanej genetycznie modyfikowanej
S – standardowa; W - wysokoamylopektynowa
5
Rozkład mas cząsteczkowych skrobi ziemniaczanych
6
Przebieg kleikowania skrobi ziemniaczanych
7
Struktura krystaliczna skrobi ziemniaczanych
8
Morfologia granulek woskowej skrobi ziemniaczanej
a) zwykła b) woskowa
9
Mutanty pszenicy o obniżonej zawartości amylozy
10
Rozkład mas cząsteczkowych skrobi pszennych
11
Przebieg kleikowania skrobi pszennych i kukurydzianych
12
Struktura krystaliczna skrobi pszennych
13
Morfologia granulek skrobi pszennych
14
Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSIII
15
Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSII + SSIII
16
Morfologia granulek skrobi ziemniaków przy równoczesnej redukcji aktywności SBEB i R1
17
Model biosyntezy amylopektyny
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.