Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
„ Sklepik wzorowy – smaczny i zdrowy”.
Spółdzielnia Uczniowska „GROSIK” przy Szkole Podstawowej im. Jana Kasprowicza w Kukowie „ Sklepik wzorowy – smaczny i zdrowy”.
2
Nasza szkoła
3
W naszym sklepiku
4
Cele działalności naszej spółdzielni
Kształtowanie nawyków gospodarności, odpowiedzialności, obowiązkowości i uczciwości Kształtowanie umiejętności zespołowego działania Zapewnienie uczniom możliwości zakupu w podstawowe artykuły spożywcze Promowanie zdrowej i ekologicznej żywności
5
Załoga naszego sklepiku
Agata Jurczak, Julia Gibas, Oliwia Chrząszcz, Katarzyna Lenik, Opiekun – pani Urszula Kachel.
6
Oferujemy zdrową żywność
7
Nasze obowiązki Oliwia ustala Dziewczynki wybierają
i zapisuje ceny korzystne oferty
8
Nasza praca codzienna Agatka i Kasia układają towar , Julia robi porządki
9
Nasza organizacja
10
Nasi klienci W naszym sklepiku - jak w bajkowej krainie, sama energia do wszystkich uczniów płynie. Tutaj nikt grosika nie żałuje, świeże owoce , zdrową żywność wykupuje. Jogurty, chrupki, soczki dzieci spożywają , a w nauce wysokie wyniki osiągają.
11
Nasze sukcesy 1. Mamy stałych dostawców:
* Firma FritoLay – dostarcza chrupki, rogaliki i mleczne batoniki; * Coca-Cola – dostarcza soki, napoje owocowe i wodę; *Firma Sużyw – dostarcza świeże owoce , napoje mleczne, wafle zbożowe, sucharki 2. Zorganizowaliśmy Dzień Zdrowego Odżywiania – „Piątek - dniem owoców i warzyw”
12
3. Uzyskany dochód został przeznaczony na :
Zakup pomocy dla potrzeb społeczności uczniowskiej: malowanie klasy drugiej, zakup dywanu i biurka do klasy, aparatu fotograficznego Dofinansowanie konkursów szkolnych Nagrody rzeczowe dla uczniów biorących udział w konkursach i wyróżniających się w działalności społecznej Inne wydatki w zależności od aktualnych potrzeb
13
Szkoła promująca zdrowie
Przeprowadzono lekcje oraz wykonano gazetki tematyczne, których celem było wzmocnienie treści dydaktycznych
14
Każda klasa wykonała plakat, którego celem było połączenie zasad prawidłowego odżywiania oraz aktywności fizycznej
16
Kącik plakatowy
17
Dzieci podczas pracy z plakatami
18
Przygotowanie potraw Wiedza, którą uczniowie zdobyli na lekcjach na temat zdrowego odżywiania zostaje wykorzystana w praktyce
20
Degustacja zdrowej żywności
21
Zdrowo się odżywiamy
22
Dziękujemy za uwagę
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.