Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałWanda Chrzanowska Został zmieniony 8 lat temu
1
pod kierunkiem p. Bożeny Mróz
2
Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie solone, cebulkę, jajko, bułkę tartą, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i natkę pietruszki Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie solone, cebulkę, jajko, bułkę tartą, olej oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i natkę pietruszki
4
Cebulkę i natkę pietruszki drobno pokroiliśmy Cebulkę i natkę pietruszki drobno pokroiliśmy
7
Zmieliliśmy wcześniej wymoczonego solonego śledzia Zmieliliśmy wcześniej wymoczonego solonego śledzia
8
Mięso wymieszaliśmy z jajkiem, cebulą i bułką tartą
10
Masę doprawiliśmy solą, pieprzem i jarzynką i wyrobiliśmy na jednolitą całość Masę doprawiliśmy solą, pieprzem i jarzynką i wyrobiliśmy na jednolitą całość
11
Z masy uformowaliśmy kotlety i obtoczyliśmy każdy w bułce tartej. Z masy uformowaliśmy kotlety i obtoczyliśmy każdy w bułce tartej.
13
Na patelni rozgrzaliśmy olej i smażyliśmy kotlety na złoty kolor. Na patelni rozgrzaliśmy olej i smażyliśmy kotlety na złoty kolor.
16
To nasz efekt końcowy. Karminadle wyglądają bardzo ładnie, mają przypieczoną skórkę oraz nieźle smakują z kwaszonymi ogórkami i kluskami śląskimi. Wyczuwalny jest smak przypraw. To nasz efekt końcowy. Karminadle wyglądają bardzo ładnie, mają przypieczoną skórkę oraz nieźle smakują z kwaszonymi ogórkami i kluskami śląskimi. Wyczuwalny jest smak przypraw. Polecamy. Życzymy smacznego !!! Ania i Zbyszek Polecamy. Życzymy smacznego !!! Ania i Zbyszek
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.