Moduł III SuperFive ZS-P Bardo
PRZYSZYKUJ WSZYSTKIE SKŁADNIKI: 4 ŚLEDZIE MATJAS, 2 CEBULE, 1 JABŁKO, 2 ZĄBKI CZOSNKU, 4 KORNISZONY, ŚMIETANĘ 22%, SÓL, PIEPRZ I … … DO ROBOTY!!! OBIERZ I OPŁUCZ JABŁKO, A NASTĘPNIE ZETRZYJ JE NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
WIDZISZ? MASZ JUŻ PEŁNĄ MISECZKĘ STARTEGO JABŁKA. ZANIM SKOŃCZYSZ PRACĘ- ŚCIEMNIEJĄ. OBRANĄ CEBULĘ POSIEKAJ W DOŚĆ DROBNĄ KOSTKĘ ( TYLKO NIE PŁACZ PRZY TYM!)
TERAZ CZAS NA CZOSNEK. ZMIAŻDŻ ZĄBKI NOŻEM POŁOŻONYM NA PŁASKO I DROBNIUTKO… … POSIEKAJ.
PRZYGOTUJ CZTERY DORODNE KORNISZONY. POKRÓJ JE W DROBNIUTKĄ KOSTKĘ.
WIDZISZ? TO NIE TAKIE TRUDNE. MASZ JUŻ WSZYSTKIE DODATKI DO ŚLEDZIKA. SPRAWIONE PŁĄTY ŚLEDZIOWE MUSISZ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
DO UTARTYCH JABŁEK DODAJ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ I POSIEKANY CZOSNEK. WSZYSTKO WYMIESZAJ I DOPRAW PIEPRZEM ( I SOLĄ, JEŚLI LUBISZ, ALE UWAŻAJ, BO ŚLEDŹ JUŻ SAM Z SIEBIE JEST SŁONY)
PORA NA UŁOŻENIE ŚLEDZIA.WIDZISZ, JAK ŁADNIE?
KAWAŁECZKI ŚLEDZIA OBŁÓŻ MIESZANKĄ CEBULOWO-JABŁKOWĄ. I PROSZĘ BARDZO- GOTOWE!
TERAZ KORNISZONKI NA ŚRODEK… … I PO WIERZCHU WARSTWA DOBREJ ŚMIETANKI.
Mamy nadzieję, że obrazkowy kurs był dokładny, a śledzik będzie wszystkim smakować! Oczywiście powinien wpierw odstać kilka godzin w lodówce