Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Projekt prowadzony społecznie przez: Dofinansowany przez: Wspierany przez: www.scoutingtrain.org | Michael Mischke2.
Advertisements

ESTYMACJA PRZEDZIAŁOWA
Makroekonomia I Ćwiczenia
hasło: student Justyna Kubacka
Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
Predykcja współrzędnych x, y bieguna ziemskiego za pomocą sztucznych sieci neuronowych Maciej Kalarus Centrum Badań Kosmicznych PAN 5 grudnia 2003r.
PROJEKT EDUKACYJNY UCZNIÓW KLASY 2B
Dlaczego nałogi są szkodliwe?
Lebensmittelwaren. Rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczaną, formowane w kulki z wgłębieniem.
Elektroniczna baza danych monitoringu projektów indywidualnych Warszawa, 17 kwietnia 2008 r.
Wykrywanie skrobi w produktach spożywczych
zarządzanie produkcją
to zdolność do ciągłego wykonywania Zarządzanie produkcją
Wodorotlenek Potasu KOH.
Dr inż. Bożena Mielczarek
ROLA WAPNIA I PRODUKTÓW MLECZNYCH W OTYŁOŚCI-WYNIKI DOŚWIADCZEŃ NA MODELU ZWIERZĘCYM, BADAŃ EPIDEMIOLOGICZNYCH I KLINICZNYCH. Nr 8/2004 Osteoforum Mgr.
Praca wzbogacona Model JDC Karaska
TERMOCHEMIA.
TERMOCHEMIA.
Wprowadzenie Sonochemia 1
Życiorys mgr inż. Maciej Kulesza, Katedra Systemów Multimedialnych WETI Urodzony: ; stan cywilny: żonaty Wykształcenie VI Liceum Ogólnokształcące.
Fermentacja metanowa.
7. Platformy informatyczne przyszłości (wizja SAP)
Paweł Stasiak Radosław Sobieraj
Paweł Stasiak Radosław Sobieraj
Podstawy inżynierii genetycznej i jej zastosowanie
Rozwój usług KDPW w zakresie transakcji repo
Automatyka Wykład 4 Modele matematyczne (opis matematyczny) liniowych jednowymiarowych (o jednym wejściu i jednym wyjściu) obiektów regulacji (c.d.)
Modele matematyczne przykładowych obiektów i elementów automatyki
Rozkłady wywodzące się z rozkładu normalnego standardowego
Potrawy Irlandzkie.
MODEL DZIAŁANIA NAUCZYCIELA LIDERA UDZIELANIA PIERWSZEJ POMOCY.
Wytwarzanie brzeczki Zacieranie c.d..
1 Wybrane parametry działalności podstawowej MTP sp. z o.o r.
Wyznaczanie liczby Wolfa. Aktywność Słońca.
PROD_MAG_01 - Załadunek towaru
Marek Litwin, Warszawa r.
Spełnianie obowiązku szkolnego
Naturalne polimery Polimery to związki o budowie łańcuchowej, których cząsteczki zbudowane są z połączonych ze sobą, powtarzających się elementów. Najmniejszy,
Sprawozdanie z działalności w zakresie usług opiekuńczych
ROZBUDOWA DROGI KRAJOWEJ NR 91 NA ODCINKU TCZEW - CZARLIN
mieszkańców pomorskiej wsi
Izba Rzeczoznawców PTI Sprawozdanie z działania
ZASTOSOWANIE GENETYKI W ROLNICTWIE
Poznajemy pracę młynarza
Proces deformacji koryta potoku górskiego
„AKADEMIA WIEKU ŚREDNIEGO – akademicki model kształcenia ustawicznego osób w wieku 50+” Projekt współfinansowany ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu.
Treści multimedialne - kodowanie, przetwarzanie, prezentacja Odtwarzanie treści multimedialnych Andrzej Majkowski 1 informatyka +
CHLORKI Najbardziej znanym chlorkiem jest NaCl
Wystawa Zielona Warszawa Warszawa jest Zielona! Szczyt klimatyczny odbywający się w Warszawie w dniach listopada 2013 był dobrą okazją by pokazać.
Informacja o realizacji zadań z zakresu diagnostyki laboratoryjnej wykonanej w WIORiN w Bydgoszczy za okres
Rozkład Maxwella dla temperatur T 1
Monitoring prasy dla firmy Den Braven. 1. Budujemy Dom , miesięcznik, nakład:
Wybrane zrealizowane projekty w ramach wdrażania LSR PROWENT z terenu Gminy Mielec.
Is a traditional Irish dish mainly consisting of mashed potatoes with cabbage. (To tradycyjne Irlandzkie danie składające się z tłuczonych ziemniaków.
Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego „PEPEES” S. A Łomża, ul
Akcja prozdrowotna w Publicznym Przedszkolu Nr 17 „CIUCHCIA” w Ostrowie Wielkopolskim „Witaminowa Polana”- 1 października 2014r. 1.
Starogard Gdański r. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Zadania Uczestników Projektu.
BIAŁORUŚ.
1 REZYGNACJA Z PRODUKTU PRZYNOSZACEGO STRATĘ WEDŁUG TRADYCYJNEGO RACHUNKU KOSZTÓW.
Model trendu liniowego
Skład: Produkt wieprzowy, homogenizowany, wędzony, parzony, bez osłonki Skład: Mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe, aromaty, przyprawy.
Skrobia – w ę glowodan ro ś linny, wielocukier sk ł adaj ą cy si ę wy łą cznie z merów glukozy, pe ł ni ą cy w ro ś linach rol ę magazynu energii. Skrobia.
ZIEMNIACZANE PLACKI ŚLEDZIOWE Potrawa regionalna Śląska wykonana przez Izabelę Matyskiel uczennicę klasy I ZSZ Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz.
SPOTKANIE ORGANIZACJI DZIAŁAJĄCYCH Z SENIORAMI
T. 18. E Proces DGA - Działania (operatorka).
GMO.
WYKŁAD
Opracowanie: Agata Hachaj Danuta Zawadzka Bogusław Sitko
Dzień ziemniaka w grupie Słoneczek.
Zapis prezentacji:

Biosynteza i genetyczna modyfikacja skrobi 2017-03-26

Tradycyjne poglądy na biosyntezę skrobi Główną rolę odgrywa fosforylaza 2017-03-26

Aktualny stan wiedzy 2017-03-26

Wielkość granulek skrobi ziemniaczanej genetycznie modyfikowanej S – standardowa; W - wysokoamylopektynowa 2017-03-26

Rozkład mas cząsteczkowych skrobi ziemniaczanych 2017-03-26

Przebieg kleikowania skrobi ziemniaczanych 2017-03-26

Struktura krystaliczna skrobi ziemniaczanych 2017-03-26

Morfologia granulek woskowej skrobi ziemniaczanej a) zwykła b) woskowa 2017-03-26

Mutanty pszenicy o obniżonej zawartości amylozy 2017-03-26

Rozkład mas cząsteczkowych skrobi pszennych 2017-03-26

Przebieg kleikowania skrobi pszennych i kukurydzianych 2017-03-26

Struktura krystaliczna skrobi pszennych 2017-03-26

Morfologia granulek skrobi pszennych 2017-03-26

Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSIII 2017-03-26

Morfologia granulek skrobi ziemniaka o wyeliminowanej aktywności SSII + SSIII 2017-03-26

Morfologia granulek skrobi ziemniaków przy równoczesnej redukcji aktywności SBEB i R1 2017-03-26

Model biosyntezy amylopektyny 2017-03-26