Wrocław, Prezentację wykonała Magdalena Mielech
Następnie Rafał pokazał nam jak prawidłowo ułożyć na stole talerzyki i sztućce. Nasza pani opowiedziała nam dlaczego warto zjeść rano śniadanko. Dowiedzieliśmy się, że pełnowartościowe śniadanie powinno składać się z produktu zbożowego - pieczywo/płatki, dodatku z owoców i warzyw - jabłko, truskawki, kilka plasterków pomidora, ogórka, kawałek papryki czy rzodkiewki i oczywiście nabiału - ser, mleko czy jogurt. Można także podać jajko na miękko.
Wspólnie ustaliśmy plan pracy: --umycie rąk -- zaparzenie herbatki w ulubionych kubeczkach -- przygotowanie produktów -- wykonanie kanapek -- wspólne śniadanie
Na naszych talerzach powstały wspaniałe, zdrowe kanapeczki
Na zakończenie wspólnie wykonaliśmy plakat o zdrowym sercu oraz przepiękne prace plastyczne.