Cucina Italiana (kuchnia Włoska)

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
WAKACJE Z BADMINTON POWER
Advertisements

TIRAMISU.
MODU Ł Klasa I „Kszta ł cenie ponadgimnazjalne”
Ćwiczenia w pisaniu i czytaniu litery D, d
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Książki, które polecam : ) Przedstawiam dwie książki, które mnie się spodobały i warto je przeczytać !
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
Prezentację przygotowała Paulina Szymanek.  data urodzin: miejsce urodzin: Paryż data śmierci: rodzina: Brat Charles'a (Claude)
Autor: Martyna Snowarska 6c HOLANDIA. STROJE NARODOWE: Chodaki.
MULTIMEDIALNY SCENARIUSZ ZAJĘĆ. Edukacja: Poziom: Temat: Czas realizacji: polonistyczna klasa I poznajemy litery 1 godz. lekcyjna.
Ankieta na temat odżywiania się i uprawianej aktywności fizycznej uczniów naszej szkoły.
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1.
ŚLADAMI MICKIEWICZA – WYCIECZKA ZUZANNA GOŁĄB, WIKTOR SOBIECKI, KONRAD KWIATKOWSKI, MICHAŁ MILEJ, KACPER BARAN Opiekun Ewa Karaszewska ZUZANNA GOŁĄB, WIKTOR.
Uczniowie: Jakub Malec Nikola Czachor Natalia Omańska Kacper Rynnik Klaudia Korczyńska Paulina Pięta Patryk Gawron Daniel Torończak Sebastian Rygol.
Uczestnicy projektu Uczestnicy: Nikola Czachor Kacper Rynnik Paulina Pięta Jakub Malec Natalia Omańska Klaudia Korczyńska Daniel Torończak Patryk Gawron.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
Akredytacje Łódzkiego Kuratora Oświaty dla placówki doskonalenia i pozaszkolnych form kształcenia ustawicznego ŁCDNiKP 824/rz Certyfikat ISO 9001 (od 2002)
Środki na szkolnictwo zawodowe w nowej perspektywie finansowej Iwona Nakielska Dyrektor Departamentu EFS Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego.
SŁOŃCE. Słońce to gwiazda centralna Układu Słonecznego wokół, której krąży Ziemia i inne planety tego układu, planety karłowate oraz małe ciała Układu.
Światowy Dzień Zdrowia, ang. World Health Day to święto ustanowione przez Pierwsze Zgromadzenie Ogólne Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w 1948 roku.
Język HTML Justyna Rychel. Język HTML jest obecnie szeroko wykorzystywany do tworzenia stron internetowych. Skrót pochodzi od angielskiego „HyperText.
Aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych składników odżywczych, nasze jedzenie powinno być różnorodne i urozmaicone. Niektóre pokarmy powinniśmy.
PROJEKT INTERNATIONAL VILLAGE
POWERVET: PL01-KA Projekt staży zagranicznych
Podatek leśny Gmina Kęty 2017
Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE
ZDROWE - NIETRUDNE Klasy II g i III e wdrażają zasady zdrowego stylu życia i kolekcjonują sprawności.
ŻYWIENIE MŁODEGO SPORTOWCA
XVIII Edycja Konkursu Plastycznego pod hasłem:
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Przygotowanie do ŚDM Komorów 2016’.
Spożywanie posiłków w punktach gastronomicznych
2 medale Mistrzostw Polski Juniorów młodszych i Juniorów
SKN Budownictwa Innowacyjnego
Wycieczka do Trójmiasta
Kronika filmowa i zdjęciowa z praktyk zawodowych we Włoszech.
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
kształcących w zawodach
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
Podstawowe składniki odżywcze..
Departament Rozwoju Regionalnego i Funduszy Europejskich
Plan wycieczki po Chełmie
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
„Rola organizacji rzemiosła i MŚP w kształceniu zawodowym”
Szwajcaria.
Autor : KAROL STAŃCZAK KL. 6
TANIA I ATRAKCYJNA WYCIECZKA DO KRAKOWA
Młodzież z pasją - kształcenie zawodowe na południu Europy
HOTELARSTWO ĆwiczeNIA terenowE Szwecja 2018
Podziękowania dla uczniów
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
„Poprzez języki do wiedzy i umiejętności”
Młodzież z pasją - kształcenie zawodowe na południu Europy
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
System Mobility Tool+ Projekt „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” Konkurs 2016.
Miniprzedsiębiorstwo "Inspero"
Zespół Szkół nr 1 im. Mikołaja Kopernika Ostrowiec Świętokrzyski
Życie codzienne w Hiszpanii.
WOJSKOWY INSTYTUT TECHNIKI PANCERNEJ I SAMOCHODOWEJ
Za smakiem hiszpańskich restauracji
Młodzieżowe miniprzedsiębiorstwo
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
JOB SHADOWING W MALADZE Projekt PO WER Edukacja dla Dorosłych
Absolwenci Publicznego Gimnazjum im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
Zapis prezentacji:

Cucina Italiana (kuchnia Włoska) Projekt PO WER VET Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Młodzież z pasją - kształcenie zawodowe na południu Europy Cucina Italiana (kuchnia Włoska) Autorzy: -Emilia Słomiany -Iwona Rodzeń -Paulina Kołeczko -Dawid Koziatek -Kacper Staszewski -Daniel Baryła

La colazione (śniadanie)

Il pranzo (obiad)

La cena (kolacja)

Główne składniki:

Tradycje w włoskim domu:

Włoskie specjały:

Dessert (desery)

Giggetto

Le petit Bio

Al pompiere

Locanda Rigatoni

Dziękujemy  za uwagę