Gastronomia i turystyka na Malcie

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
die exotischen Kräuter prezentacja multimedialna – grupa A
Advertisements

Jedzenie w Hiszpanii.
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Wprowadzenie. W Korei trzeba liczyć się z ograniczeniami w dostępie do produktów żywnościowych i potraw spoza tego kraju. Dotyczy to w szczególności mniejszych.
KUCHNIA POLSKA (STAROPOLSKA) I REGIONALNA
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
KUCHNIA Ukraińska Wykonanie: Iryna Hnap
Jedzenie w Hiszpanii.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
Podróże po świecie Smaki Europy.
American Food.
Śniadanie jest cool! Maja Kończak, Milena Kończak, Monika Woźniak, Ewelina Kamińska, Oliwia Klepacka, Zuzanna Kowalska Gimnazjum nr 81, im. prof. Witolda.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
 Ciekawostki o ziołach  Zadania  Ankiety naszych uczniów  Potrawy  Zioła w naszych okolicach ZAPRASZAMY.
KUCHNIA BAWARSKA Jarosław Szawala.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Dodatki do żywności i substancje konserwujące
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
MALTA 2016 MALTA 2016 SPOTKANIE INFORMACYJNE DLA UCZESTNIKÓW MOBILNOŚCI SPOTKANIE INFORMACYJNE DLA UCZESTNIKÓW MOBILNOŚCI realizowanej w ramach projektu.
Składniki odżywcze i ich rola w organizmie Białka, cukry i tłuszcze
Julia Jaworska 6c 2016r.. Stroje Dawne stroje angielskie wyglądały tak. Natomiast w dzisiejszych czasach ludzie ubierają się w bluzki, spodnie itp.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
II Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Żeromskiego MINIPRZEDSIĘBIORSTWO „HandY” Healthy and Yummy Tomaszów Mazowiecki.
TUSCAN TASTES. OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF.
WARZYWA SMACZNE I ZDROWE.  Pomaga wyostrzyć wzrok, w krótkim czasie poprawia koloryt cery, reguluje prace żołądka.  Zawiera witaminy A, B1, B2, PP i.
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
Autor: Martyna Snowarska 6c HOLANDIA. STROJE NARODOWE: Chodaki.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Małopolska – kraina historyczna Polski, obejmująca obecnie południowo- wschodnią część kraju, w górnym i częściowo środkowym dorzeczu Wisły oraz w dorzeczu.
Zioła znajdziemy:  w sklepie na półce z przyprawami  w aptece  w ogródku  na łące, w lesie Zioła to rośliny zielne jednoroczne lub dwuroczne, a także.
W kalendarzu chrze ś cija ń skim ostatni czwartek przed wielkim postem, znany tak ż e jako zapusty. W Polsce, wedle tradycji, w tym dniu dozwolone jest.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
BARWY Wykonała: Oliwia Nowakowska.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
Prezentacje uczniów klasy IIa Prezentacja uczniów klasy IIa,, W Krainie Zdrowia”
Paula Florczak. English cuisine - the art of cooking derived from England, forming part of a broader British cuisine.
Od ż ywiamy si ę zdrowo. Piramida ż ywienia PIRAMIDA ŻYWIENIA.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Autor: Julia Prochowska
Świąteczne porady żywieniowe
Produkty szczególnie bogate w potas:
Menu – PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA
BĄDŹ ODPORNY BĄDŹ ZDROWY
OBIAD dla uczestników szkolenia
Tradycyjne potrawy Chorwackie 
Malta Malta to bardzo mały kraj obejmującą cały Archipelag Maltański . cywilizacja istnieje tam już od ponad siedmiu tysięcy lat . Stolicą Malty jest.
Kuchnia turecka.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Menu weekend ski Kanapki: Tartiflette,
CHINY czyli najbardziej zaludniony kraj świata
Zacznij zdrowo jeść i bądź aktywny! – wygrasz zdrowie!
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Typ akcji: Mobilność kadry edukacji dorosłych
ZUPY 1. Zupa z wołowiny i makaron sojowy – beef soup with soy noodles
Moja ziółkowa uprawa Marta Lisiowska Klasa IV B.
Wykonanie: Gabriela Pawluczyk i Krzysztof Świsłocki
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
Potrawy w Polsce 1.
MALTA St Julian's Magdalena Skubida.
MALTA Rok przystąpienia : 2004.
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Lekcja 17 Temat: Budowa roweru Definicja roweru
Temat: Sporządzanie potraw z ryb duszonych i smażonych
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Gastronomia i turystyka na Malcie

Ftira -najsłynniejsza kanapka Maltańska Składniki farszu  -tuńczyk -pomidor -oliwki -kapary -sos pomidorowy

Składniki szczególne: Kuskusu Składniki szczególne: -drobny makaron -groszek -ziemniaki -jajko

Fenek-Królik Najczęściej duszony z warzywami 

Puddina Składniki : -czerstwy chleb -cynamon -rodzynki -kakao -amaretto

Tradycyjny napój,cieszący się popularnością

Likier z opuncji - narodowy alkohol

Zapiekanka - timpana Zapiekanka makaronowa z serem, pomidorami, mięsem i jajkiem

Qaghaq ta' l-ghasel Maltańskie krążki miodowe z nadzieniem , w którym znajdują się : głownie miód, kakao, przyprawy korzenne oraz skórki pomarańczy czy cytryny dla aromatu 

Cisk – tradycyjne maltańskie piwo

Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem bragioli Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem

Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby aljotta Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby

Bakłażany nadziewane wołowiną, pomidorami, serem, oraz z dodatkiem mięty Nadziewane bakłażany

Małże Na Malcie najlepiej smakują duszone w soku pomarańczowym z dodatkiem czosnku i świeżą natką pietruszki

Valletta - Malta 

Popeye Village - Malta

Mdina - Malta

Blue Lagoon - Comino 

Comino

Panwie solne – Gozo