,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZDROWA ŻYWNOŚĆ.
Advertisements

Porównanie wartości kalorycznej i odżywczej produktów spożywczych
Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Jedz warzywa i owoce 5 razy dziennie !
Przygotowała: W. Wójcicka
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA
Jedz zdrowo - żyj zdrowo
pod okiem Pani Małgorzaty Kani
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
Makroskładniki i Mikroskładniki znaczenie dla organizmów
Publiczna Szkoła Podstawowa w Połańcu
Książeczka kucharska:
Trzymaj Formę !.
Pokarm, który jesz, powinien ci dostarczyć wszystkiego, co niezbędne jest do życia i wzrostu. Aby być silnym i zdrowym, musisz jeść różne potrawy, ponieważ.
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
Sałatka Grecka..
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Sałatka owocowa Marta Rentel III C.
Dlaczego warto jeść owoce i warzywa?
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
Projekt realizowany przez nauczycieli przyrody w ramach programu Szkoła z klasą 2.0 w roku szkolnym 2012/2013.
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Owoce i warzywa w szkole Program finansowany jest ze środków pochodzących z budżetu UE (88%) oraz środków pochodzących z budżetu krajowego (12%).
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Opracowanie: Justyna Pabisek Paulina Kot
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
zdrowe odżywianie nastolatka
Warzywa i owoce, czyli to co reguluje moje moce.
Zasady zdrowego stylu życia
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Jabłka , pomidory , gruszki , ogórki ……
MARCHEW – warzywo młodości
ZDROWY TYDZIEŃ – PERSPEKTYWA NA CAŁE ŻYCIE
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! …. Czyli krótka historia o tym, jak marchewka pokonała chipsy Klasa 2a, SP Nr12 Bydgoszcz.
r. Dzień Zdrowego Śniadania w klasie III A w Szkole Podstawowej nr 11 w Łodzi.
Sok z Aloe Vera — 98,5% Oliwa z oliwek — 0,42% Substancja żelująca karbomer — 1% Konserwant spożywczy: L - kwas sorbinowy (łać. sorbus – jarzębina) — 0,08%
Coś specjalnego dla mamy i taty. Sałatka owocowa malucha.
SZKOŁA PODSTAWOWA IM.ADAMA MICKIEWICZA W ŚWIĄTNIKACH GÓRNYCH ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z NASZEGO ŚNIADANIA, KTÓRE ODBYŁO SIĘ NA LEKCJI JĘZYKA ANGIELSKIEGO.
ŻYWIENIE.
smiletemplates
PROMYKI – Zajęcia „Marchewka” Główną bohaterką naszych zajęć była MARCHEWKA. Mówiliśmy o jej kolorze, kształcie i zastosowaniu w kuchni. Dowiedzieliśmy.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Pewnego słonecznego poranka, jak zawsze w poniedziałek, Kasia i Franek szli razem do szkoły. Coraz częściej zwyczajem Katarzyny stawało się to, że przed.
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
9 najzdrowszych owoców.
Słońce rośliny ziemia woda. słońce rośliny ziemia woda.
Owoce i warzywa.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
C ZYM JEST ZDROWA ŻYWNOŚĆ ? Aby prawidłowo rozwijać się i być zdrowym, człowiek powinien spożywać w każdym dniu odpowiednią żywność. Powinna ona dostarczyć.
Postanowiłyśmy ugotować coś zdrowego, a zarazem smacznego. Zdecydowałyśmy się na wegetariańskie hamburgery. Składniki są ogólnodostępne, przygotowanie.
Prezentacje przygotowały Rzepki - Zamiast słodyczy jedz warzywa i owoce! - Jedz mniej, ale częściej! - Ćwicz przynajmniej pół godziny dziennie! Jak zwalczyć.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
JEŚĆ ZDROWIEJ WIEDZIEĆ WIĘCEJJ ŻYĆ DŁUŻEJ !. Ogólnopolska Konferencja Warszawa r.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Witaminowe opowieści.
Zimowe witaminy.
WIEDZIEĆ WIĘCEJ JEŚĆ ZDROWIEJ ŻYĆ DŁUŻEJ !.
OWOCE – SMACZNE I ZDROWE
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
ŻYJ SMACZNIE I ZDROWO WEDŁUG KLASY Id…
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Zapis prezentacji:

,,Bomba smakowa owocowo-marchewkowa’’

Potrzebne składniki na 4 porcje: 2 banany 4 kiwi 2 mandarynki 2 jabłka 0,5 kg winogron Do przystrojenia: Pół marchewki 4 plastry cytryny

Potrzebne przedmioty Blender Miska Nóż Obieraczka Deska do krojenia Łyżka Tarka

Sposób przyrządzenia: Umyj i obierz dokładnie owoce i marchewkę.

Pokrój: banana, jabłko, mandarynkę i marchewkę.

Zmiksuj banana i wlej go do szklanki.

Wyjmij, zmiksuj i wlej kiwi do szklanki. Zmiksuj kiwi i wlej je do szklanki.

Zmiksuj jabłko i mandarynkę. Wlej je do szklanki. Zmiksuj jabłko i wlej je do szklanki.

Zmiksuj winogrono i wlej je do szklanki.

Zetrzyj na tarce marchewkę i posyp koktajl Zetrzyj na tarce marchewkę i posyp koktajl. Natnij cytrynę i nałóż ją na szklankę. Zetrzyj na tarce marchewkę i posyp koktajl. Natnij cytrynę i nałóż ją na szklankę.

Ozdób koktajl według własnego uznania.

Ten koktajl zawiera między innymi: witaminy A, B, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, P, PP, oraz składniki odżywcze: kwas foliowy, pektyny, cynk, potas, błonnik, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo. Ten koktajl zawiera między innymi: witaminy A, B, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, P, PP, oraz składniki odżywcze: kwas foliowy, pektyny, cynk, potas, błonnik, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo.

Smacznego! Wykonali: Bartosz Kubat i Katarzyna Badurek kl. V Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Nagoszewce Wykonali: Bartosz Kubat i Katarzyna Badurek kl. V. Uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Nagoszewce.