Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałKlemens Kasak Został zmieniony 10 lat temu
1
XVII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny Pniewy 2014 „Torty dla Mamy jakich nie znamy”
2
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Poznań Uczennica : Ewelina Szczechowiak Klasa 2 Technikum Przemysłu Spożywczego Opiekun ze szkoły: Jadwiga Jabłecka
4
Półprodukty do wykonania tortu: Blat orzechowy Mus kajmakowy z orzechami Frużelina wiśniowa z dodatkiem nalewki wiśniowej Masy cukrowe do dekoracji Krem szwedzki ( pod masę cukrową)
5
Receptury / technologia : Mus kajmakowy z orzechami serek mascarpone 350 g śmietanka kremówka 750g masa kajmakowa 350g żelatyna 30g orzechy włoskie 120g cukier puder 30g rozpuszczenie żelatyny, wymieszanie serka z masą kajmakową, ubicie śmietanki z cukrem, dodanie śmietanki do serka z masą i delikatne wymieszanie, dodanie orzechów i żelatyny
6
Receptury / technologia : Blat orzechowy Jaja 240g (4 szt) Cukier kryształ 80 g Orzechy włoskie mielone 80 g naświetlenie, wybicie jaj, oddzielenie żółtek od białka, wymieszanie żółtek z cukrem, dodanie zmielonych orzechów, dodanie piany z białek, wypiek w temperaturze ok. 180 0C przez ok. 20 min.
7
Receptury / technologia : Frużelina z nalewką frużelina wiśniowa 300g nalewka wiśniowa 50g
8
Receptury / technologia : Krem szwedzki masło 200 g cukier poder 200g barwnik
9
Składanie wyrobu wycięcie blatu orzechowego wyłożenie na blat frużeliny zalanie musem kajmakowym schłodzenie przygotowanie dekoracji z mas cukrowych posmarowanie całej powierzchni kremem szwedzkim nałożenie rozwałkowanej masy cukrowej i elementów dekoracji
10
Tort na przekroju masa cukrowa krem frużelina mus kajmakowy blat orzechowy
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.