Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Gastronomia i turystyka na Malcie

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Gastronomia i turystyka na Malcie"— Zapis prezentacji:

1 Gastronomia i turystyka na Malcie

2 Ftira -najsłynniejsza kanapka Maltańska
Składniki farszu  -tuńczyk -pomidor -oliwki -kapary -sos pomidorowy

3 Składniki szczególne:
Kuskusu Składniki szczególne: -drobny makaron -groszek -ziemniaki -jajko

4 Fenek-Królik Najczęściej duszony z warzywami 

5 Puddina Składniki : -czerstwy chleb -cynamon -rodzynki -kakao
-amaretto

6 Tradycyjny napój,cieszący się popularnością

7 Likier z opuncji - narodowy alkohol

8 Zapiekanka - timpana Zapiekanka makaronowa z serem, pomidorami, mięsem i jajkiem

9 Qaghaq ta' l-ghasel Maltańskie krążki miodowe z nadzieniem , w którym znajdują się : głownie miód, kakao, przyprawy korzenne oraz skórki pomarańczy czy cytryny dla aromatu 

10 Cisk – tradycyjne maltańskie piwo

11 Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem
bragioli Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem

12 Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby
aljotta Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby

13 Bakłażany nadziewane wołowiną, pomidorami, serem, oraz z dodatkiem mięty
Nadziewane bakłażany

14 Małże Na Malcie najlepiej smakują duszone w soku pomarańczowym z dodatkiem czosnku i świeżą natką pietruszki

15 Valletta - Malta 

16 Popeye Village - Malta

17 Mdina - Malta

18 Blue Lagoon - Comino 

19 Comino

20 Panwie solne – Gozo 


Pobierz ppt "Gastronomia i turystyka na Malcie"

Podobne prezentacje


Reklamy Google