Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Gastronomia i turystyka na Malcie
2
Ftira -najsłynniejsza kanapka Maltańska
Składniki farszu -tuńczyk -pomidor -oliwki -kapary -sos pomidorowy
3
Składniki szczególne:
Kuskusu Składniki szczególne: -drobny makaron -groszek -ziemniaki -jajko
4
Fenek-Królik Najczęściej duszony z warzywami
5
Puddina Składniki : -czerstwy chleb -cynamon -rodzynki -kakao
-amaretto
6
Tradycyjny napój,cieszący się popularnością
7
Likier z opuncji - narodowy alkohol
8
Zapiekanka - timpana Zapiekanka makaronowa z serem, pomidorami, mięsem i jajkiem
9
Qaghaq ta' l-ghasel Maltańskie krążki miodowe z nadzieniem , w którym znajdują się : głownie miód, kakao, przyprawy korzenne oraz skórki pomarańczy czy cytryny dla aromatu
10
Cisk – tradycyjne maltańskie piwo
11
Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem
bragioli Zrazy wieprzowe w środku z jajkami oraz boczkiem
12
Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby
aljotta Maltańska zupa rybna która musi zawierać głowę oraz ogon ryby
13
Bakłażany nadziewane wołowiną, pomidorami, serem, oraz z dodatkiem mięty
Nadziewane bakłażany
14
Małże Na Malcie najlepiej smakują duszone w soku pomarańczowym z dodatkiem czosnku i świeżą natką pietruszki
15
Valletta - Malta
16
Popeye Village - Malta
17
Mdina - Malta
18
Blue Lagoon - Comino
19
Comino
20
Panwie solne – Gozo
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.