Prezentacja z ćwiczeń Aleksandra Cyrul Gr.1011B
Ćwiczenie 1 życiorys ZYCIORYS Urodziam sie 29 marca 1994 roku w Jarosawiu na Podkarpaciu. Moja miejscowosc liczy 38 tys. mieszkancow. Wychowywalam sie na malym osiedlu 1000-lecia. Uczeszczalam do prywatnej szkoly Siostr Niepokalanek. W wieku 9 lat rozpoczelam edukacje muzyczna w Szkole Muzycznej I stopnia im. Fryderyka Chopina w Jaroslawiu. Po szesciu latach uzyskalam dyplom podstawowego wyksztalcenia muzycznego w sekcji skrzypiec i fortepianu. Nie kontynuowalam nauki w zakresie muzyki. W 2007 roku przeprowadzilam sie do domu na obrzeza Jaroslawia, wraz z rodzicami i starszym bratem. Nauke w szkole sredniej kontynuowalam w I Liceum Ogolnokisztalcacym im. Mikolaja Kopernika w Jaroslawiu. Egzamin maturalny napisalam w 2013 roku, uzyskujac zarazem wyksztalcenie na poziomie srednim. Aktualnie jestem studentka pierwszego roku towaroznawstwa na Uniwersytecie Ekonomiczym w Krakowie. Interesuje sie kuchnia, od 14 roku zycia moim ulubionym programem telewizyjnum jest kuchnia tv. Najbardziej pasjonuje mnie kuchnia wloska, w szczegolnosci poludniowowloska i sycylijska. Oprocz tego pasjonuje mnie kultura marokanska i tamtejsze przyzyczajenia kulinarne. Moim marzeniem jest udac sie tam kiedys na urlop i zglebiac techniki kuchni marokanskiej. Oprocz tego chcialabym zglebiac tajniki sztuki kuchni fiusion. ZAwsze zastanawialam sie nad zalozeniem wlasnej restauracji, lecz terazniejsze realia nie pozwalkaja mi na otworzenie takiego biznesu poniewaz nie interesuje mnie prowadzenie dzialalnosci gospodarczej. W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest otworzyc restauracje ktora moze podbic rynek, glownie z takich wzgledow iz dzisiejsze spoleczenstwo ma juz swoje przyzwyczajenia odnosnie wybierania ulubionych miejsc na kolacje, ludzie sa wygodni, i kochaja krytyke. Ciezko tez utrzymac sie na tak grzaskim rynku i nie zostac po prostu usunietym z przez konkurencyjne restauracje ktore nie koniecznie przyciagaja ludzi z powodu serwowania dobrej jakosci produktow. Z drugiej tez strony bardzo denerwuje mnie sanepid i zastrzezenia Unii europejskiej ktore mowia nam ze slimak jest ryba. Co prawda nie interesuje sie polityka lecz ciezko czasem nie miec paru przekonan skro ograniczaja nas w doslownie kazdej dziedzinie zycia. Majac zaledwie 20 lat sadze ze Unia to banda zlodzieji i niekompetentnych balwanow ktorych celem nie jest dobro panstwa tylko wyzysk. Dlaczego takie panstwa jak np Szwajcaria nie chca przystepowac do tego diabelskiego paktu? Poniewaz sa na tyle niezalezni w kazdej dziedzinie ze nie potrzebuja zadnego zwierzchnictwa. Maja nizalezna gospodarke, przemysl. Doslownie wszystko. W tamtejszych bankach caly swiat lokuje miliardy.
Ćwiczenie 2 życiorys pdf Cyrul Aleksandra KrDzTo1011 13.03.14 12:10 ŻYCIORYS Urodziłam się 29 marca 1994 roku w Jarosławiu na Podkarpaciu. Moja miejscowość liczy 38 tys. mieszkańców. Wychowywałam się na małym osiedlu 1000- lecia. Uczęszczałam do prywatnej szkoły Sióstr Niepokalanek. W wieku 9 lat rozpoczęłam edukacje muzyczna w Szkole Muzycznej I stopnia im. Fryderyka Chopina w Jarosławiu. Po sześciu latach uzyskałam dyplom podstawowego wykształcenia muzycznego w sekcji skrzypiec i fortepianu. Nie kontynuowałam nauki w zakresie muzyki. W 2007 roku przeprowadziłam się do domu na obrzeza Jarosławia, wraz z rodzicami i starszym bratem. Naukę w szkole średniej kontynuowałam w I Liceum Ogólnokształcącym im. Mikołaja Kopernika w Jarosławiu. Egzamin maturalny napisałam w 2013 roku, uzyskując zarazem wykształcenie na poziomie średnim. Aktualnie jestem studentka pierwszego roku towaroznawstwa na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Interesuje się kuchnia, od 14 roku życia moim ulubionym programem telewizyjnym jest kuchnia TV. Najbardziej pasjonuje mnie kuchnia włoska, w szczególności południowowłoska i sycylijska. Oprócz tego pasjonuje mnie kultura marokańska i tamtejsze przyzwyczajenia kulinarne. Moim marzeniem jest udać się tam kiedyś na urlop i zgłębiać techniki kuchni marokańskiej. Oprócz tego chciałabym zgłębiać tajniki sztuki kuchni fushion. Zawsze zastanawiałam się nad założeniem własnej restauracji, lecz teraźniejsze realia nie pozwalają mi na otworzenie takiego biznesu ponieważ nie interesuje mnie prowadzenie działalności gospodarczej. W dzisiejszych czasach bardzo trudno jest otworzyć restauracje która może podbić rynek, głównie z takich względów iż dzisiejsze społeczeństwo ma juz swoje przyzwyczajenia odnośnie wybierania ulubionych miejsc na kolacje, ludzie są wygodni, i kochają krytykę. Ciężko tez utrzymać się na tak grząskim rynku i nie zostać po prostu usuniętym z przez konkurencyjne restauracje które nie koniecznie przyciągają ludzi z powodu serwowania dobrej jakości produktów. Z drugiej tez strony bardzo denerwuje mnie sanepid i zastrzeżenia Unii europejskiej, które mówią nam ze ślimak jest ryba. Co prawda nie interesuje się polityka lecz ciężko czasem nie mieć paru przekonań skoro ograniczają nas w dosłownie każdej dziedzinie życia. Mając zaledwie 20 lat sadze ze Unia to banda złodziei i niekompetentnych bałwanów których celem nie jest dobro państwa tylko wyzysk. Dlaczego takie państwa jak Np Szwajcaria nie chcą przystępować do tego diabelskiego paktu?
Ćwiczenie 3 wykres
Ćwiczenie 4 lista
Ćwiczenie 3 reakcje i schemat
Ćwiczenie 5 tabela
Ćwiczenie 5 diagram
Dziękuje z uwagę