Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Wyroby kulinarne w masarniach włoskich Przygotowały: Karolina Jakubczyk i Katarzyna Czyż Klasa: IV a.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Wyroby kulinarne w masarniach włoskich Przygotowały: Karolina Jakubczyk i Katarzyna Czyż Klasa: IV a."— Zapis prezentacji:

1 Wyroby kulinarne w masarniach włoskich Przygotowały: Karolina Jakubczyk i Katarzyna Czyż Klasa: IV a

2 Nasze praktyki odbyły się w zakładach: Rivabella Carni di Taddei Luigi e Strada Edmondo s.n.c Rivabella Carni di Taddei Luigi e Strada Edmondo s.n.c

3 Macelleria Ai Sapori Fellici di Fellici Gianpaolo

4 Czym zajmowały się te zakłady? Nasze zakłady zajmowały się przede wszystkim przetwarzaniem mięsa na wyroby kulinarne, a także ich sprzedażą.

5 Nasze wyroby: Wyroby Kulinarne: - Lasagne - Pulpety - Szaszłyki - Rolady - Hamburgery Wyroby regionalne: - Cukinie nadziewane farszem - Pieczone prosie - Oliwki nadziewane farszem

6 Wyroby regionalne Oliwki nadziewane farszem Rolada z mięsa wieprzowego z serem, szynką i szpinakiem Pieczone prosie

7 Wyroby kulinarne Szaszłyki Rolady Papryki nadziewane farszem Kulki z boczku

8 Przepis na kotlety z baraniny Baraninę należy zmielić, a ser potrzeć na tarce. Następnie składniki wymieszać tak, aby utworzyły farsz. Z powstałej masy formuje się kotlety. Składniki:-Baranina-Ser-Jajka -Bułka tarta

9 Przepis na Lasagne Składniki: - tarty ser parmezan - płaty makaronu do lasagny - 1 sos - 2 sos 1 sos: marchewka, por, cebula, koncentrat pomidorowy, pomidory, mięso mielone, oliwa z oliwek 2 sos: masło, mleko, mąka

10 Przepis na faszerowanego królika Składniki : tuszka królika tuszka królika kiełbasa surowa kiełbasa surowa oliwki zielone oliwki zielone rozmaryn rozmaryn oregano oregano sól i pieprz sól i pieprz plastry boczku plastry boczku

11 Przepis na pulpety: Składniki: -Ser parmezan -mięso wieprzowe -pietruszka -ser twarogowy -bułka tarta Mięso zmielić w maszynce, a ser potrzeć na tarce. Następnie ze składników sporządza się farsz, z którego formuje się pulpety. Mięso zmielić w maszynce, a ser potrzeć na tarce. Następnie ze składników sporządza się farsz, z którego formuje się pulpety.

12 Ciekawostka: Jak wygląda cukinia przed nadzianiem jej farszem, a jak po? Przed Po

13 A to my podczas pracy A to my podczas pracy

14 Co dał nam staż we Włoszech? - poznałyśmy nową kulturę, - poznałyśmy nowe metody produkcyjne, - nauczyłyśmy się podstawowych zwrotów z języka włoskiego, - zawarłyśmy nowe znajomości

15 KONIEC DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ


Pobierz ppt "Wyroby kulinarne w masarniach włoskich Przygotowały: Karolina Jakubczyk i Katarzyna Czyż Klasa: IV a."

Podobne prezentacje


Reklamy Google