Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana."— Zapis prezentacji:

1 Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie

2 Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana individual Tartas manzana individual Colines Colines Palmeras Palmeras Pestiios Pestiios Chicharrones Chicharrones Salaillas Salaillas

3

4 Colines Są to paluszki o długości ok.40cm, malowane olejem i posypywane solą morską przed wypiekiem. Są to paluszki o długości ok.40cm, malowane olejem i posypywane solą morską przed wypiekiem.

5 Formowanie: wydłużamy kęs ciasta, na cienką linkę o długości około 40cm. 1.wydłużamy kęs ciasta, na cienką linkę o długości około 40cm.

6 Wydłużony kęs kładziemy na blachę, i czekamy żeby podgarowało (urosło). 2.Wydłużony kęs kładziemy na blachę, i czekamy żeby podgarowało (urosło). Następnie malujemy olejem, potem posypujemy solą morską. Następnie malujemy olejem, potem posypujemy solą morską.

7 3.Wypiekanie

8 Tartas Atun To duże pierogi z farszem z tuńczyka. To duże pierogi z farszem z tuńczyka.

9 Formowanie: 1.z kęsa ciasta robimy placek i na środek nakładamy farsz. 2. następnie składamy na pół i zwijamy (formujemy pieróg).

10 3. kładziemy na blachę i nacinamy

11 4.Wypiekanie

12 Salaillas Są to małe, okrągłe bułeczki z ciasta pszennego Są to małe, okrągłe bułeczki z ciasta pszennego

13 I tak się to zaczyna... I tak się to zaczyna Od surowego ciasta( pozostawione do rozrostu) 2. Od surowego ciasta( pozostawione do rozrostu)

14 Formowanie Formowanie

15 Przygotowanie do wypieku W bułeczkach robimy palcem dziurkę, następnie powierzchnie każdej bułeczki malujemy olejem, na koniec posypujemy solą morską

16 Gotowy produkt Gotowy produkt

17 Gallego Są to bagietki z ciasta pszennego około 40 cm z dwoma skośnymi nacięciami Są to bagietki z ciasta pszennego około 40 cm z dwoma skośnymi nacięciami

18 Rozrost ciasta w sylikonowych pojemnikach Rozrost ciasta w sylikonowych pojemnikach

19 Dzielenie

20 Formowanie

21 Gotowy produkt Gotowy produkt

22 Prezentacje wykonali: Bartłomiej Rataj i Katarzyna Noworyta


Pobierz ppt "Panaderia Maria tradycyjne wyroby piekarskie. Wyroby tradycyjne: Manchegos Manchegos Rellenas chocolate Rellenas chocolate Croasut Croasut Tartas manzana."

Podobne prezentacje


Reklamy Google